Naujomis mašinomis nušluota apie 3000 kilometrų Klaipėdos gatvių

Miestas

Prieš mėnesį į uostamiesčio gatves išriedėjusios naujosios daugiafunkcinės valymo mašinos baigė rudens sezono darbą. Keturi vakuuminiai Anglijoje pagaminti „Johnston Sweepers VT802“ automobiliai nuo Klaipėdos gatvių siurbė dulkes, purvą, iš kelkraščių rinko lapus.

Mašinos įsigytos Klaipėdos miesto savivaldybės lėšomis ir perduotos valdyti bendrovei Klaipėdos autobusų parkas (KLAP). Pastaroji laimėjo gatvių valymo konkursą ir uostamiesčio švara rūpinsis trejus metus.

„Pirmasis darbo mėnuo praėjo gana sklandžiai. Išbandėme mašinas visomis įmanomomis oro sąlygomis. Pirmąją darbo savaitę Klaipėdą merkė liūtys, tad mašinų bunkeriuose teliuškavo vanduo. Kitą savaitę teko šluoti lapus, o lapkričio pabaigoje jau važinėjome kone švariomis gatvėmis“, – pranešime spaudai cituojamas Imantas Paliakas, UAB „Klaipėdos autobusų parkas“ technikos direktorius.

Kad piko metu neapsunkintų eismo miesto gatvėse, KLAP šlavimo mašinos išriedėdavo į reisą ne anksčiau 9 valandos ryto.

„Pagrindines miesto gatves stengėmės nuvalyti dieną, o atokesnės buvo baigiamos šluoti jau po vidurnakčio. Vidutiniškai kiekviena mašina kasdien dirbo virš 14 valandų“, – aiškino I. Paliakas.

Vakuuminės gatvių valymo mašinos gali dirbti esant oro temperatūrai iki 5 laipsnių šalčio, tad spustelėjus šaltukui iki pavasario ši technika gatvėse nebepasirodys.

„Mums tai yra nauja veiklos sritis, bet labai svarbi žvelgiant į įmonės ateitį. Įžengę į komunalinių paslaugų rinką bandysime įgyti daugiau patirties ir gauti užsakymų iš papildomos veiklos, susijusios ne tik su keleivių vežimu. Tokia yra mūsų akcininko numatyta plėtros strategija ir mano, kaip vadovo, vizija“, – sakė Vaidas Ramanauskas, UAB „Klaipėdos autobusų parkas“ generalinis direktorius.

Klaipėdos miesto savivaldybė specializuotą gatvių valymo techniką įsigijo siekdama mažinti oro užterštumą kietosiomis dalelėmis, kurios ypač kenkia žmonių sveikatai. Dar keturias mašinas – tris, skirtas šaligatvių, pėsčiųjų ir dviračių takų valymui, bei vieną – siauroms senamiesčio gatvelėms prižiūrėti savivaldybė planuoja įsigyti kitų metų pavasarį.

5 Comments

  1. cic

    Klaipėda išardė prieš kokius 2 dešimtmečius visą komunalinį miesto ūkį. Dabar nori susigrąžint. Nusipirko naujų mašinų, kaip p. Šakalienė interviu sakė- valo net orą. Tai gal į krovinių terminalą ir tegu ten valo orą nuo anglių, cinko.. galvoju išlaidos bus kelis kartus brangesnės nei iki tol tiekėjų. Klausimas tik kur deda tą straipsnyje paminėtą „teliuškuojantį” turinį- į sąvartyną? Sąvartyno mokestis 40 eurų už toną, o gal ir daugiau. jei savivaldybė nemoka, o savartynas priima nemokamai (iki tol tiekėjai mokėjo patys), tai gyventojams brangs šiukšlių vežimas, nes tai turės kompensuoti. Privatininkai turėjo savo aikšteles nuvarvindavo vandenį ir taip taupydavo pinigus. O dabar kas? Pagaliau mistika, kad technika dirba iki -5 jei susiurbiama į vandenį. Žodžiu neišsiaiškinę situacijos kiek kainuoja žmonės (juk straipsnyje parašyta, kad dirba po 14 val), kiek kainuoja atliekų pridavimas, kiek kainuoja metaliniai šepečiai ir tt ekspermentuoja.. na jei ir nesiseks tada nieko nesakys. Ar valdininkai kada buvo kalti dėl švaistomų lėšų?

    Reply
  2. Autobusų parkas?

    Parašyta ant šono: autobusų parkas. Tai iš kurios pusės ten autobusas? Ir nuo kada transportininkai gali valytojais dirbti? Stebuklų miestas…

    Reply
  3. Ingrida

    Ir sugalvok kur sustoti,kad nuotrauką mašinos padaryti.Kaži ar vairuotojas laikė teises vairavimo,ką bevairuotum autobusą,valymo mašiną ar su arkliu rogėse važiuotum ant perėjos nestovi.Nebent pasikeitė kas esimo taisyklėse?

    Reply
    • chi

      madam, ar jusu plaukai baltos spalvos? jei ne, tai turetumete is nuotraukos suprasti, ar masina juda, ar stovi 🙂

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Klaipėdoje - didelė tarša kietosioms dalelėmis (atnaujinta)

Uostamiestyje, Šilutės plente esanti taršos matavimo stotelė antradienį fiksuoja daugiau nei dvigubai didesnį už leistiną kietųjų dalelių kiekį ore, o ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šokis baigiasi?

Nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovei „Vėjo projektai“ iškilo bankroto grėsmė – Klaipėdos apygardos teismas sulaukė ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This