Už pačių išardytą seną automobilį paramos neskirs

Aplinkosauga

Gamintojų ir importuotojų asociacija (GIA) skelbia, jog gyventojai, siekdami gauti 1000 eurų paramą įsigyti mažiau taršų automobilį,  pradėjo savarankiškai ardyti automobilius ir bandyti priduoti kėbulus transporto priemonių atliekų tvarkytojams. Tačiau teisės aktai numato, kad automobilių ardytojai turi teisę nepriimti išardytų transporto priemonių.

„Norime atkreipti transporto priemonių savininkų dėmesį, kad patys neardytų senų automobilių, nes tokiu atveju ne tik kad negaus kompensacijos, bet ir pati transporto priemonė nebus išregistruota iš „Regitros“, o automobilis amžiams liks neteisėtai jį ardžiusio asmens nuosavybė. Tais atvejais, kai transporto priemonės savininkui reikia automobilio atsarginių detalių, pavyzdžiui, ratlankių, važiuoklės ir pan., galima susitarti su atliekų tvarkytoju, kad apdorojus eksploatuoti netinkamą transporto priemonę, savininkas galėtų įsigyti jam reikalingas ir dar tinkamas naudojimui automobilio dalis ar detales“, – pranešime cituojamas Eksploatuoti netinkamų transporto priemonių tvarkytojų asociacijos vadovas Vladimiras Jankoit.

Jo teigimu, eksploatuoti netinkamų transporto priemonių tvarkymo taisyklės numato, kad surinkimo ar apdorojimo įmonė gali atsisakyti nemokamai priimti netinkamą eksploatuoti transporto priemonę, jei ji neturi transporto priemonės veikimui būtinų pagrindinių dalių ir agregatų, visų pirma, variklio, kėbulo ir panašiai. Surinkimo ir apdorojimo įmonės taip pat gali atsisakyti nemokamai priimti eksploatuoti netinkamą automobilį, jei jame yra pašalinių atliekų.

INFORMACIJA

Galimybė gyventojams teikti paraiškas 1 000 eurų kompensacijai mažiau taršiam automobiliui įsigyti atsirado nuo šių metų lapkričio mėnesio. Tvarka numato, kad asmenys privalo taršų automobilį atiduoti sunaikinimui ir gauti eksploatuoti netinkamos transporto priemonės sunaikinimo pažymėjimą. Tarp kitų sąlygų minėtai kompensacijai gauti – sunaikintą automobilį išregistruoti iš „Regitros“ kaip netinkamą eksploatuoti transporto priemonę.

GIA kartu su Eksploatuoti netinkamų transporto priemonių tvarkytojų asociacija yra sukūrusi senų automobilių tvarkymo sistemą. Asociacija organizuoja ir finansuoja automobilių ardymo metu susidarančių neigiamą rinkos vertę turinčių atliekų tinkamą sutvarkymą. Gyventojai daugiau informacijos, kur nemokamai gali priduoti seną automobilį, ar pranešti apie nelegalius ardytojus gali rasti www.autotvarkymas.lt arba www.atliekos.lt.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Kurortuose daugės automobilių statymo vietų

Ketvirtadienį Seimas pritarė kurortinių savivaldybių Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPP) lėšų panaudojimui transporto priemonių stovėjimo aikštelėms ir automobilių saugykloms ...
2023-11-09
Skaityti daugiau

Transportas

Į Lietuvą įvežtų naudotų automobilių rida klastojama dažniau nei pirktų šalyje

Beveik kas penkto į Lietuvą įvežto naudoto automobilio rida yra suklastota. Tai reiškia, kad pirkėjai ne tik permoka, įsigydami tokius ...
2023-10-18
Skaityti daugiau

Transportas

Lietuviai pirmenybę teikia universalams

Automobilio kėbulo tipas dažnai tiksliai atspindi jį vairuojančio žmogaus poreikius. Vieni vairuotojai teikia pirmenybę nedideliems hečbekams, kiti nori daugiau erdvės ...
2023-09-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This