Klaipėdos centre atgims poliklinikos pastatas

Svarbu, Verslas

Dar vienas Klaipėdos centre esantis pastatas – buvusi Odos ir venerinių ligų poliklinika bus suremontuotas ir prikeltas naujam gyvenimui.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Šalia senamiesčio, Jūros gatvėje esantį pastatą pernai aukcione pardavė Turto bankas. Pastatą už 572 tūkst. eurų įsigijo verslininko Martino Gusiatino šeimos valdoma bendrovė „Stemma group“.

Už šią kainą verslininkai nusipirko ne tik 853 kv. m ploto pastatą, bet ir sandėlį, kiemo statinius bei 0,18 hektaro ploto sklypą.

Turto bankas šį pastatą pardavė per maždaug pusmetį. Pirmajame aukcione jo pradinė kaina siekė 437 tūkst. eurų, vėliau – 350 tūkst. eurų.

Pastatas anksčiau priklausė Respublikinei Klaipėdos ligoninei, jame veikė ir jos padalinys – Odos ir venerinių ligų poliklinika. Tačiau galiausiai pastatas Jūros gatvėje atiteko Turto bankui, nes šis finansavo naujo ligoninės korpuso statybą 2012-2019 m.

„Stemma Group“ pastatą šiemet vasarą nusipirko su veikiančia poliklinika. Tačiau ši jau išsikraustė, paslaugos toliau teikiamos ligoninės padaliniuose S. Nėries gatvėje ir Taikos prospekte.

„Dabar yra nustatinėjamos pastato vertingosios savybės. Kai tik jos bus aprašytos, taps aišku, ką ir kaip galima restauruoti, tuomet pradėsime pastato remonto darbus. Manau, kad tai bus kitąmet“, – teigė bendrovės „Stemma Group“ atstovas Nerijus Tilindis.

Jo žodžiais, pastatas auksu nebus puošiamas, į stiklą jo kišti neplanuojama, nes būtina išsaugoti unikalų fasado draskytą tinką, kuris yra praėjusio amžiaus 4-ojo dešimtmečio palikimas.

„Pastatas nelabai ir pasikeis. Reikia išsaugoti ir įėjimą, laiptus”, – sakė N. Tilindis.

Sykiu su pastato remonto darbais bus ieškoma ir naujų jo nuomininkų.

„Norėtume pastatą nuomoti medicininei paskirčiai, nes jis tam tinka, tačiau rinkoje galbūt sunku bus rasti tokių nuomininkų, kuriems reikėtų tokio didelio pastato. Tad galbūt dalį išnuomosime medicininei paskirčiai, o likusias erdves – biurams. O gal viską teks nuomotis biurams, žiūrėsime, kokie reikalai rinkoje“, – aiškino N. Tilindis.

Šį pastatą 4-ojo dešimtmečio pradžioje pasistatė tuometiniai Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai. 1937–1938 m. pastatas buvo išplėstas, įrengiant papildomas patalpas profesinei mokyklai. Tuomet jis įgijo dabartinę išvaizdą.

4 Comments

  1. Karolis

    „Dar vienas Klaipėdos centre esantis pastatas – buvusi Odos ir venerinių ligų poliklinika bus suremontuotas ir prikeltas naujam gyvenimui.”
    Kaip skamba kasdieniškai: buvo, buvo, o visumoje nebėra poliklinikos, nes dar nuo tarybinių laikų, ji buvo kaip pamestinukas išmestas iš pastato prie Kūlių vartų gatvės, kur dar glaudėsi odos ir venerologinė ligoninė, kol neatsirado Jūros gatvėje. Bet nuo to klaipėdiškiams tikrai nepagerėjo. Norint patekti pas odos gydytojus, reikia praeiti kryžiaus žygius, nes registruotis turi prieš du, trys mėnesius. Universitetinėje ligoninėje registracija tik vieną kartą mėnesyje, kur talonai išnyksta akimirksniu. Ir ką daryti miestiečiui, tuo labiau žmogui iš rajono? Pas PONĄ Verygą į priėmimą? Ir ką pasakys ponas meras? Jis tik gyrėsi, kad su gydymu gydymo įstaigose viską padarys, kad žmonės būtų priimami, gydomi, tik ne vaikomi. Tai pirmyn !!!!!!

    Reply
    • Įdomu

      Kaip jūsų nuogąstavimai su straipsnio tema susiję?

  2. Istorija

    Na, šiaip čia Amatų rūmų pastatas, jei žinotume apie jo paskirtį iki karo.

    Reply
    • akadministratorius

      Ačiū! Papildėme straipsnį šia informacija.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Vėžaičiuose atsiras senelių namai

Šį pavasarį Turto banko aukcione Klaipėdos ir Kauno rajonuose parduoti nenaudoti pastatai virs senelių ir socialinio užimtumo namais. Abu pirkėjai ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Miestas

Pagaliau pradės statyti komisariato automobilių aikštelę

Turto bankas paskelbė pasirašęs sutartį su UAB „HSC Baltic“ dėl Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato antžeminės daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This