Kino gimtadienis – su nauju Pedro Almodóvar filmu

Kultūra

Kino klubas „8 ½“ gruodžio 18 d. 18 val. kviečia kino gimtadienį švęsti kartu. Šia proga visų kino mylėtojų Klaipėdos kultūros fabrike laukia skandalingojo ispanų režisieriaus Pedro Almodóvar naujas filmas „Skausmas ir šlovė“ (2019, Ispanija, 113‘).

Salvadoras Mallo – įvairių negalavimų kamuojamas režisierius, kurių blogiausias – negalėjimas tęsti filmavimų. Ribojamas savo paties fizinės būklės, kinu kvėpuojantis vyras praranda gyvenimo prasmę, tad kasdienybę skaidrina vaistų ir heroino mišiniu, panardinančiu jį į miego ir snaudimo būsenas. Sapnuose, persipinančiuose su prisiminimais, prasideda režisieriaus kelionė savo paties gyvenimo labirintais. Ieškodamas išsigelbėjimo, imasi narstyti gyvenimo ir meno klausimus, analizuodamas skausmo ir šlovės prigimtį.

Tai įtraukianti istorija su svarbiais ir itin atvirais dialogais, prasmingomis potekstėmis bei sodriu humoru, nenuobodžiai vystomu siužetu bei fantastiškai išvystyta pabaiga, kuri nepaliks abejingų.

Filme vaidina mylimi režisieriaus aktoriai Antonio Banderas, Penelope Cruz, Asier Etxeandia, Leonardo Sbaraglia, Nora Navas, Julieta Serrano ir kt.

Naująją Pedro Almodóvar juostą pristatys žinoma klaipėdietė žurnalistė ir rašytoja Gražina Juodytė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Meras trupučiuką ne taip parašė...*

Spyglys labai džiaugiasi, kad jo mylima ir be galo gerbiama klaipėdietė žurnalistė Gražina Juodytė 771-ojo Klaipėdos gimtadienio proga gavo bent ...
2023-08-01
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Klaipėdos gimtadienio proga - pagarba išskirtiniams miestiečiams

Antradienio vakarą Klaipėdos piliavietėje miesto gimtadienio proga tradiciškai inauguruoti naujieji šiais metais išrinkti kultūros magistrai ir įteiktos garbės piliečio regalijos. ...
2023-08-01
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Sovietinio barbarizmo aktui – 70

Šią gegužės 21-ąją sukanka lygiai 70 metų, kai Lietuvos TSR ministrų taryba nurodė tuometinės Klaipėdos srities valdžiai išskirti sklypą, kuriame ...
2023-05-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This