Mirusio kūdikio motiną padėjo sulaikyti ūkininkas iš Kelmės

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Sekmadienio vakare internetiniuose portaluose bei socialiniuose tinkluose pasidalinta informacija apie Klaipėdoje rastą beirstantį kūdikėlio lavoną padėjo pareigūnams labai operatyviai sučiupti vaikelio motiną ir jos sugyventinį.

A, Motuzo teigimu, vaikelio motina vedė asocialų gyvenimo būdą. Palmiros Mart nuotr.

Ūkininkas iš Kelmės rajono, feisbuke pamatęs, jog moters ir vyro, kuriuos jis sekmadienį ką tik buvo parsivežęs iš Kretingos kaip būsimus pagalbininkus ūkyje, ieško policija, bemat apie tai pranešė Bendrajam pagalbos centrui. Vėlų vakarą Kelmės rajone bėglius sulaikė Telšių apskrities policijos pareigūnai.

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Alfonso Motuzo, sulaikymo metu jie buvo blaivūs, elgėsi ramiai, tačiau įtarė, dėl ko yra sulaikomi.

Pirmadienį nuo pat ryto porelė buvo apklausiama uostamiesčio pareigūnų. Kol kas kūdikio motina, 30-metė Alina Sriebaliūtė teigė tik tiek, jog esą po maitinimo mergytė neatsibudo, ją dėl to neva ištikęs šokas, todėl kartu su sugyventiniu jie ir pasprukę. Ar 32 metų sugyventinis Mykolas Ruikys yra kūdikio tėvas, komisariato viršininkas kol kas patvirtinti negalėjo. „Atviros Klaipėdos” duomenimis, tikrasis mergytės tėvas yra miręs.

A. Motuzo teigimu, jau anksčiau trijų vaikų (9, 7 ir 3 metų) moteris yra susilaukusi nuo skirtingų vyrų, jai apribotos motinystės teisės. Vienas vaikas auga su biologiniu tėvu, kitus du augina globėjai.

Moteris policijai buvo žinoma kaip vedanti asocialų gyvenimo būdą, ji keletą kartų buvo bausta administracine tvarka už įvairius smulkius nusižengimus. Pastaruosius dvejus metus ji su sugyventiniu gyveno Klaipėdoje nuomojamame bute, o prieš tai blaškėsi po visą šalį, kraustydamasi iš vienos vietos į kitą, kurį laiką gyveno ir Anglijoje.

Radę skelbimą apie Kelmės rajone ieškomus pagalbinius darbininkus ūkyje, jie esą nusprendė įsidarbinti. Tačiau viešumas padarė savo darbą ir bėgliai buvo sulaikyti.

Kūdikio lavonėlį rado artimieji

A. Sriebaliūtės artimieji, keletą pastarųjų dienų negalėdami su ja susisiekti nei telefonu, nei per socialinius tinklus, sekmadienį apie 14 val. atrakinę liūdnai pagarsėjusio bendrabučio Klaipėdoje, Minijos g. 129, kambario duris rado negyvą 2,5 mėnesių mergytę ir apie kraupų radinį bemat pranešė policijai.

A. Motuzo teigimu, kambarys buvo tvarkingas, jokių grumtynių ar išgertuvių pėdsakų jame matyti nebuvo. Kūdikėlio lavonas gulėjo apklotas lovelėje, tačiau nuo jo jau sklido irstančio kūno kvapas. Įtariama, kad mergytė taip galėjo pragulėti keletą dienų. Kadangi išoriškai ant kūnelio smurto žymių nepastebėta, policija kol kas atlieka tyrimą tik dėl asmens palikimo be pagalbos, kai jam gresia pavojus. Tai nesunkus nusikaltimas, numatantis vos dvejų metų maksimalią laisvės atėmimo bausmę. 

Tikslią kūdikio mirties priežastį tikimasi sužinoti netrukus. Nuo ekspertų išvadų priklausys, kokia kardomoji priemonė bus skirta sulaikytiems asmenims ir ar tyrimas bus perkvalifikuotas į sunkesnį, pvz., nužudymą.

Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Klaipėdos skyriaus atstovės spaudai Gretos Bliutaitės teigimu, šeima tarnybai buvo žinoma.

„Paskutinį kartą vaiko teisių apsaugos specialistai joje lankėsi šių metų spalio 10 d. Vėliau vaiko teisių apsaugos pažeidimų nustatyta nebuvo, todėl nebuvo poreikio apsilankyti. Su šeima dirbo ir jai socialines paslaugas teikė socialiniai darbuotojai“,  – sakė ji.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

1 Comment

  1. Antanas

    Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojų geras pasakymas, pažeidimų nebuvo nustatyta, todėl nesilankė. Kaip nesilankant galima nustatyti pažeidimus? Pažeidimų nebuvo, tik buvo rastas vaikelio lavonas, bent gėdytumės aiškinti apie pažeidimų nebuvimą.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Pernai sukčiai Klaipėdos apskrityje išviliojo 1,5 mln. eurų

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovai penktadienį pristatė 2023 m. veiklos rezultatus: per praėjusius metus buvo užregistruota 4816 nusikalstamų veikų, ...
2024-02-09
Skaityti daugiau

Švietimas

Konferencijoje ieškojo būdų, kaip kovoti su narkotikais mokyklose

Penktadienį Kultūros fabrike vyko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir uostamiesčio savivaldybės surengta konferencija „Mokykla, savivalda, policija – ką mes ...
2023-12-01
Skaityti daugiau

Miestas

Paminėta Kriminalinės policijos diena

Profesinę šventę – Kriminalinės policijos dieną – Klaipėdos apskrities kriminalistai šiemet paminėjo Klaipėdos kultūros fabrike. Sveikindamas pareigūnus profesinės šventės proga ...
2023-10-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This