Teismas suėmė dėl mergytės mirties įtariamą porą

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Palmira Mart, Martynas Vainorius
2019-12-10

Komentarų: 0

Antradienį po pietų į Klaipėdos apylinkės teismą buvo atvežta 30-metė Alina Sriebaliūtė, kurios dukrytė sekmadienį buvo rasta negyva Klaipėdoje, ir jos sugyventinis, 32 metų Mykolas Ruikys.

30-metę Aliną Sriebaliūtę  prokuroras prašė suimti 10 dienų, teismas šį prašymą patenkino. Martyno Vainoriaus nuotr.

Jį Klaipėdos apygardos prokuroras Arūnas Saunorius prašė suimti mėnesiui, o A. Sriebaliūtei skirti 10 dienų suėmimą. Teismas patenkino abu prokuroro prašymus.

Nors ekspertų išvados dėl vaikelio mirties priežasties jau žinomos, jų prokuroras dėl esą sudėtingos situacijos nekomentavo. M. Ruikiui pareikšti įtarimai dėl mažamečio bejėgiškos būklės nužudymo, kūdikio mama įtariama vaiką palikusi be priežiūros, kai jam grėsė pavojus.

Mergytė buvo ketvirtas A. Sriebaliūtės vaikas. Visų vaikų ji susilaukė nuo skirtingų vyrų, dėl trijų pirmųjų jai atimtos motinystės teisės. Kas buvo nužudytosios pustrečio mėnesio dukrytės tėvas, neskelbiama, bet tai ne dabartinis jos sugyventinis.

Anksčiau šeimą sukūręs, bet išsiskyręs M. Ruikys su A. Sriebaliūte gyveno nuo vasaros, kai ji jau buvo septintą mėnesį nėščia. „Atviros Klaipėdos” duomenimis, vyras teisme liudijo, kad pagalbos vaikui, kuriuo iki tol rūpinosi ir išlaikė, nekvietė, nes jį esą ištiko didelis šokas. Pora po nelaimės išvyko į Palangą ir buvo ten, kol baigėsi pinigai ir nusprendė ieškotis darbo.

Iki šiol neteistas Mykolas Ruikys, anot jo sugyventinės advokato Vaclovo Ruškio, verkiantį vaiką lapkričio 30 d. supurtė. O vėliau abu sugyventiniai, būdami neblaivūs, pabėgo nekvietę pagalbos. Martyno Vainoriaus nuotr.

Moteris policijai buvo žinoma kaip vedanti asocialų gyvenimo būdą, ji keletą kartų buvo bausta administracine tvarka už įvairius smulkius nusižengimus. Pastaruoju metu ji su naujuoju sugyventiniu gyveno Klaipėdoje liūdnai pagarsėjusiame bendrabutyje Minijos g. nuomojamame bute, o prieš tai kas kelerius metus kraustėsi iš vienos šalies vietos į kitą, kurį laiką gyveno ir Anglijoje.

Pora buvo sulaikyta vėlų sekmadienio vakarą ūkininko iš Kelmės rajono sodyboje. Jie, mėtydami pėdas, bandė pas ūkininką įsidarbinti. Sulaikyti bėglius padėjo operatyviai internetiniuose portaluose bei socialiniuose tinkluose paskleista informacija apie jų paiešką. Apie porą policijai pranešė pats ūkininkas, feisbuke pamatęs iš Kretingos atsivežtų „darbininkų” nuotraukas.

Dėl įvykusios skaudžios nelaimės socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis vaikų teisių tarnybos darbuotojų aplaidumo neįžvelgia. Antradienį kalbėdamas per Lietuvos radiją jis teigė, jog „sakyti, kad sistema neveikia, negalima, nes sistemai veikiant mes nežinome, kiek tokių atvejų išvengiama. (…) Klaipėdoje sistema veikė ta prasme, kad motina buvo prižiūrima nuo pat nėštumo”.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Nėra duomenų, kad Klaipėdoje trispalves išniekinęs asmuo buvo užverbuotas

Tyrimą dėl Lietuvos vėliavų išniekinimo uostamiestyje kontroliuojantis prokuroras Arūnas Saunorius teigia neturintis duomenų, kad įtarimų sulaukęs asmuo būtų užverbuotas Rusijos ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Kūdikį pro langą išmetęs tėvas - nepakaltinamas

Praėjusių metų lapkritį uostamiestį sukrėtusio įvykio atomazga, kai mirė pro pirmo aukšto langą tėvo išmestas 5 mėnesių kūdikis, artėja prie ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Politika

Irena Šiaulienė nori į Europos Parlamentą

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ pagarsino savo kandidatų į Europos Parlamentą sąrašą. Jo lyderiu yra eurokomisaras Virginijus Sinkevičius. Tarp kandidatų yra ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This