Besipriešinantieji uosto plėtrai: kova dar nepralaimėta

Fotoreportažai, Svarbu, Uostas ir jūra

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Šeštadienį ant šiaurinio molo surengta prieš maksimalią Klaipėdos uosto plėtrą nukreipta akcija „Apjuoskime rankom Baltijos jūrą“ nepaisant atšiauraus oro sulaukė keleto dešimčių žmonių palaikymo.

Tiesa, pati akcija truko trumpiau nei planuota – ją žadėta rengti valandą laiko, tačiau dalis sušalusių žmonių nuo molo pasitraukė kur kas greičiau. Kantriausieji ir ryžtingiausieji čia išbuvo apie pusvalandį.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Socialinio tinko „Facebook” puslapyje, skirtame šiai akcijai, 48 žmonės buvo pasižymėję, kad jame dalyvaus, 191 žymėjosi kaip susidomėję.

Akcijos pabaigoje pasisakę klaipėdietis Arvydas Urbis ir Melnragės seniūnaitė Marija Kalendė tikino, kad nepaisant to, jog Vyriausybė šią savaitę patvirtino uosto bendrąjį planą (BP), numatantį maksimalią jo plėtrą ir pietuose, ir išorėje ties Melnrage, kova dar nėra pralaimėta.

„Ji bus pralaimėta tik tada, jei čia prasidės statybos”, – sakė A. Urbis.

Jis kartu su M. Kalende kvietė atėjusiuosius pirmadienį, gruodžio 16-ąją, 17 val., ateiti į Klaipėdos miesto savivaldybę, kur vyks viešas susirinkimas, kurio metu bus supažindinama su Klaipėdos miesto bendrojo plano keitimo konkretizuotais sprendiniais.

Protesto akciją ant molo organizavo I Melnragės bendruomenė, Klaipėdos bendruomenių asociacija, asociacija Klaipėdiečių iniciatyva už demokratiją ir ekologiją bei asociacija „Klaipėdos žalieji”.

Mindaugo Šernos nuotr.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”115154,115155,115156,115157,115158,115159,115160,115161,115162,115163″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

19 Comments

  1. LAIVAS ŽEMAITIS

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas rašo komentarus tinklaraštyje ir nežino kur stovi Smiltynėje „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”,
    rekomenduojame nuvykti į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį……

    Reply
  2. uosta reikia modernizuoti jau turima

    Dabartinis uostas neturi kuo krauti . Uosta nemodernizuoja. Vites kvartala uostas teršia 30 metu. Smarvė uostas ir dulkės keksmingos skleidžia. Ji apskritai visa iškeldynti į Butingė

    Reply
  3. Kas nori uosto statybos

    Bet vagiams norintiems plauti mokesčiu moketoju pinigus u
    Ostas reikalingAs kaip ir stadiono statyba Vilniuje

    Reply
  4. To klaipedečiui nieko nesuprantančiam

    To klaipedečiui ar spaudos neskaitai? Uostas apkrautas ti apie 70 %. Rusija turi Luga port. Neleis kroviniu . Baltarusija neleis per Lietuva nes nepirksim iš Astravo enwrgijos. Tad ar daug proto reikia kad suprasti uostas nereikalingas.

    Reply
  5. NAFTA dvokia

    Kad ir vakar sekmadieni 2019 12 15 vakare apie 23 valanda ir veliau Mazajame Kaimelyje dvokia nafta , kad galva skauda … tai cia iki uosto pletros….. kas bus kai iskirs miska keliam ,gelezinkeliam ir dar …. miestelenai liks gyventi smirdalyneje… o cia jau mokykla Kretingos gatveje stato…. kam? Nesugeba uostas krauti uzdaru budu ……. DIRBTU uostas normaliai be tarsos -smarves dulkiu ir kito blogio …nebutu ir sio klausimo.

    Reply
  6. Tiems, kurie dar nesupranta

    Tik paskutiniai kvailiai gali nesuprasti, kokia milžiniška ir nepataisoma žala bus padaryta klaipėdiečių sveikatai, Kuršių marių ekosistemai, Kuršių Nerijai ir visam Lietuvos pajūriui dėl uosto plėtros į pietus ir į šiaurę nuo Melnragės! Tai bus pati didžiausia iš visų Lietuvos valdžių aferų, kokios tik buvo padarytos per visus 30 metų ” nepriklausomos” Lietuvos! Jei Kinija čia investuos, tai įdarbins čia tūkstančius kiniečių, pasiims visus pinigus, o jei Lietuva neišsimokės milijoninių sklolų, tai Kinija taps naujojo uosto ir mūsų pajūrio šeimininkais.
    Dabartinį uostą reikia modernizuoti pagal naujausias krovos technologijas, kad jis būtų saugus klaipėdiečiams.Tų krovinių Baltijos jūroje nedaugėja.Pasižiūrėkite į uosto krantines.Jos beveik visada stovi tuščios be laivų…

    Reply
    • Anonimas

      100%

    • Klaipėdietis

      Matyt tu ir esi paskutis kvailys, kad nesupranti apie uosto svarbą. Kas būtų Klaipėdai, jei uostas būtų uždarytas, visi pabėgtume, nes Klaipėda liktų dideliu ir prasigėrusiu kaimu. Tik paskutiniai kvailiai gali galvoti, kas uosto plėtra yra nereikalinga.

  7. To Antanui

    Mjssta valyti gerai ir tau sjūlom. Bet ar liks to miesto . Ar uosto pletra e užtvyndys Klaipėdos. New Orleana prisimeni? Virš 100000 žuvo. Butent del žmogaus invazijos katastrofa įvyko. Bet tu Antanai neturesi ka valyti. Skuoda važiosi valyti. Jai per krova dar vežku nesusirgsi ar minečiai kokio maro neparvaž…..

    Reply
  8. 11ministru kiek kyšių gavot už Melnerages sunaikinima?

    Atsiras troliu kurie patiked kad uostas duos darbo vietu. Tik kinečiau savus atveža. Čia atsiras 10 000 vnt. Ir daugiau. Ne bus darbo vietu. Ne bus Lietuvai naudos jie sau varys bizni. Skverneli kiek otkato gavau?

    Reply
  9. Už krova tik tie kurie gavo otkath ir myšiu

    Ndi vienas sveiko proto žmogus nepasirašgs teršti savo krašfa. Išdavikai ir mišininkai lalaaiko uosto statybos ir pletra. Ju namai nog Ispanijoje

    Reply
  10. To joniui kuris save užvardino pridurku

    Joni gal tu ir ne pridurkas. Tu tiesiog nesupranti kas reiške sunaikinti kopas. Tu ne supranti kad krova teršia Vites kvartalo mažai. Kad nuo cromo vežiu serga vaikai. Tu ne supranti kad teršamas oras
    Tu nesupranti kad tokia invazija gali užtvynditi Klaipėda tu nesupranti kad kinečiu kruva atvyks kurie valgys tavo šunys…..

    Reply
    • Klaipėdietis

      Kokią čia demagogiją skleidi apie chromą, kuris vaikas čia vėžiu susirgo nuo chromo parodyk. O daržoves auginti mieste, kur dyzeliai mūsų viską nuodija ir šviną išmeta, tai jau labai gerai. Daržovėse reikėjo švino, o ne chromo ieškoti.

    • Panikos skatintojui iš Kaliningrado

      Google translate’u iš rusų kalbos vertei?

  11. Jonis

    Pridurkai

    Reply
    • Laimonas

      Kai nebetiresim priėjimo prie paplūdimio,tada pažiūrėsime kas bus (pridurkai).

    • ezys

      Laimonai, is kur istraukete, kad nebeturesime priejimo prie papludimio? Gal reiktu protestoti pries realius dalykus, o ne isivaizduojamus 😉

  12. Antanas

    Neturi ką veikti.Eitumėt geriau nuo šiukšlių miestą valyti

    Reply
  13. Tai kovos pradžia.

    Pirma akcija kur nebuvo juokios reklamos. Protesto akcijos prieš Melnerages sunaikinimo bus pratestos. Bus pajungtos mases žmoniu

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas

Švyturių metus Klaipėdoje pradėjo Baltojo švyturio pasakojimas 

Klaipėdos savivaldybė kartu su kultūros centru Žvejų rūmais šeštadienio vakarą miestiečius kvietė į pajūrį: prie Šiaurinio molo buvo galima klausytis ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Melnragės paplūdimyje - paroda-instaliacija

Balandžio 12 d., penktadienį, 17.17 val. pirmosios Melnragės paplūdimyje, netoli Šiaurinio molo, atidaroma fotografės Arūnės Baronaitės fotografijų paroda–instaliacija „POLIMERAS“. Meninio ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Pareigūnai nustatė nepilnametį, galimai išterliojusį daug paplūdimio įrangos

Klaipėdos pareigūnai, atliekantys ikiteisminį tyrimą dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo, nustatė nepilnametį įtariamąjį, galėjusį grafičiais išteplioti daug paplūdimio įrangos Melnragėje. ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This