Savivaldybės reforma: aišku tik dėl vienos personos

Politika, Svarbu

Lapkričio pabaigoje miesto Tarybai patvirtinus nuo balandžio įsigaliosiančią naują Savivaldybės administracijos struktūrą, kurioje nebeliks departamentų direktorių, o vietoje jų atsiras aštuoni vyr. patarėjai, jau dėliojami pastarųjų pareigybiniai aprašymai.

Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio, kas iš šešių dabartinių departamentų direktorių taps vyr. patarėjais paaiškės sausį. Jau žinoma, kad tarp jų tikrai nepateks Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda, nes pavasarį jis sulauks pensijinio amžiaus ir dėl to negalės eiti tokių pareigų.

Anot G. Neniškio, bent jau vienas būsimasis vyr. patarėjas tikrai bus pasirinktas konkurso būdu. Šis žmogus turės kuruoti  savivaldybės IT projektus.

„Reikia, kad kad visi judėtų prie informacinių technologijų, programų, o ne dėliotų popierius. Jei visi tvarkingai suvedinėja duomenis į sistemą, projektus galima valdyti labai lengvai – jų vykdymą, finansinę būklę ir taip toliau. LEAN irgi turi eiti kartu, išgrynintos funkcijos turi būti optimizuotos, kurios nereikalingos – atsisakoma”, – apie šio patarėjo laukiančius iššūkius sakė direktorius.

Pasak jo, formalūs pasiūlymai departamentų direktoriaus pereiti į vyr. patarėjų pareigas bus pateikti sausį – to pagal teisės aktus neprivalu daryti, bet buvo toks susitarimas. Tokio pasiūlymo negaus tik L. Dūda, nes jis sulauks pensijinio amžiaus ir nebegalės dirbti valstybės tarnyboje.

„Ar kitiems penkiems departamentų vadovams (Aldona Špučienė, Nijolė Laužikienė, Kastytis Macijauskas, Ričardas Zulcas ir Deividas Petrolevičius – autor. past.) tiks naujos pareigos – čia jau klausimas. Reikės patiems dirbti, organizuotis ir derintis, jie neturės sekretorių kaip dabar. Į laisvas patarėjų pareigas galima paskirti iš administracijos – darbuotojas turi būti teigiamai įvertintas ir atitikti kvalifikacinius reikalavimus. Su keletu esu pasikalbėjęs, jei nepersigalvos, turėtų dirbti. Tai jauni, rodantys rezultatus specialistai”, – sakė G. Neniškis.

Pašnekovo teigimu, patarėjų pareigybiniai aprašymai, funkcijos jau baigiami sudėlioti. Trys iš jų turės dirbti su vadinamosios integruotos teritorijos (nuo Kauno iki Liepų gatvės projektais), naujosios mokyklos statybomis, IXB koridoriaus (Baltijos prospekto) sankryžų rekonstrukcija, kiemų tvarkymo projektais.

„Jie turės užtikrinti, kad projektai būtų vykdomi laiku ir neviršytų biudžetų, o jei yra nukrypimai, tai jie turi būti labai aiškiai pagrįsti. Taip pat turės būti užtikrinta projektų koordinacija, kad, pavyzdžiui, tvarkant kiemus neliktų nesutvarkytų nė į vieną projektą dėl kokių nors priežasčių nepatekusių vietų”, – dėstė administracijos direktorius.

Penktajam patarėjui bus pavesta organizuoti švietimo įstaigų optimizavimą.

„Jau dabar nemažai yra įstaigų be vadovų, kai kurios mažos, šalia viena kitos ir tai yra palanki galimybė vykdyti optimizaciją. Ypač darželiuose optimizacijos galimybės yra nemenkos. Ūkinės išlaidos yra problema, tad ir jų optimizavimas bus šio patarėjo sritis. Bus žiūrima, ką galima centralizuoti – pavyzdžiui, pirkimai, pavežėjimo paslaugos ir taip toliau”, – vardino G. Neniškis.

Iš likusių trijų patarėjų vienas rūpinsis finansiniu optimizavimu, antras – socialiniais projektais, darbu su seniūnaičiais, bendruomenėmis, paslaugų teikimu per nevyriausybinį sektorių, dalyvaujamuoju biudžetu ir panašiai, o paskutiniajam liks su teritorijų konversija susiję objektai, bendrieji ir specialieji planai, architektūriniai konkursai, jau padarytų projektų auditas, nustatant jų tikslingumą, kokybę.

Pasak G. Neniškio, kalbant apie visą administraciją, įspėjimus apie galimą atleidimą iš darbo gaus tik tie tarnautojai, kurie nesutiks su siūlomomis pareigomis arba nauju pareigybių aprašymu.

„Su visais jau po truputį kalba Personalo skyrius. Pokyčiai yra sisteminiai, dideli, nors iš šono taip gal ir neatrodo. Visgi daug gausiančių tokius lapelius neturėtų būti. Sausį-vasarį paaiškės, kiek jų, nes įspėjimo terminas priklausomo nuo socialinio statuso, pagal tai Darbo kodekse yra numatyti terminai”, – sakė direktorius.

7 Comments

  1. Piktas

    Vistiek visų vagių neisnaikinsite, per giliai jie ten šaknis ileide

    Reply
  2. siaip

    Ar ne kvailai skamba vykdomojoje valdžioje – Patarėjai, gal renkamoje ir normalu bet ne vykdomoje. O gal tie patarėjai dar ir dirbs visuomeniniais pagrindais? Butu šaunu. Vilnius stengiasi kuo laibiau sureikš-minti pareigybes o klaida atvirkščiai. Prielaida darosi tokia – nori daugiau pinigu palikti Vilniaus bažnytkaimiui.

    Reply
  3. ponas Dūda,

    Šakalienę kartu prigriebkit…

    Reply
  4. faktas

    pagaliau su dūda susitvarkys, bet dar ir paukšti reikia grūsti po velnių, nes paukštis tik skraido, o apie eismą nei cipt

    Reply
  5. Tomas

    Ir jie tai vadina reforma!!! Eilinis pasidergimas už mokesčių mokėtojų pinigus!

    Reply
  6. Taigi

    Cia tas „”jaunimas”” isvardintas:Spuciene, Lauzikiene ir tt.?

    Reply
  7. Anonimas

    „Tai jauni, rodantys rezultatus specialistai” – čia straipsnyje apie būsimus patarėjus 🙂

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Transportas

Dirbtinis intelektas Klaipėdos autobusuose padės gaudyti zuikius*

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) pranešė, kad siekdama modernizuoti keleivių tikrinimo procesą ir užtikrinti teisingesnį bei efektyvesnį bilietų tikrinimo procesą, ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This