„Hidrostatybos” sunkumai: dar gali būti ir bankrotas

Svarbu, Verslas

Klaipėdos apygardos teismo sprendimo kelti restruktūrizacijos bylą sulaukusi daugelyje svarbių objektų, taip pat ir Vakarų Lietuvoje, besidarbuojanti UAB „Hidrostatyba“ dar negali jausti rami – šią nutartį Apeliaciniam teismui apskundė vienas iš kreditorių.

Nuotrauka iš „Facebook”

Pagal rugsėjo 30 d. balansą „Hidrostatybai” priklausančio turto vertė siekė 26 324 503 Eur, o įsipareigojimai kreditoriams sudarė 19 498 016 Eur. Pradelsti įsipareigojimai sudarė 7 488 830 Eur – 28,45 proc. turimo turto vertės.

„Pagrindinė priežastis, nulėmusi sudėtingą dabartinę bendrovės finansinę situaciją, buvo nuostolingas „Rail Baltica“ geležinkelio ruožo Rokai – Palemonas – Kaunas rekonstrukcijos vykdymas. Kitos priežastys, lėmusios bendrovės finansinių sunkumų atsiradimą, yra bendra situacija rinkoje, kai konkursai rangos darbams buvo laimėti konkurso metu galiojusiomis kainomis, tačiau darbų pradžia nukelta vėlesniam laikui. Per nukėlimo laikotarpį padidėjus darbo užmokesčio fondui, išaugus subrangovų bei kuro sąnaudoms, laimėtuose objektuose darbų vykdymas bendrovei tapo nuostolingu”, – savo prašyme teismui dėstė „Hidrostatybos” vadovas Ignas Daunys.

Klaipėdos apygardos teismo teisėjas Almantas Padvelskis konstatavo, kad yra pagrindas tenkinti įmonės vadovo prašymą ir kelti restruktūrizacijos bylą. Tačiau priešingos nuomonės laikosi vienas iš „Hidrostatybos” kreditorių –  J. Janulevičiaus paslaugų įmonė apskundė tokį sprendimą Apeliaciniam teismui.

Įmonė mano, kad Klaipėdos teismas netinkamai įvertino „Hidrostatybos” mokumą, nepagrįstai įmonės debitorinius įsiskolinimus laikė įmonės turto dalimi, o jų atgavimo tikimybė esą iš viso nebuvo vertinta.

J. Janulevičiaus paslaugų įmonės nuomone, mokumo atkūrimo priemonės neatitinka įstatymo reikalavimų ir dėl to negalėjo būti keliama restruktūrizavimo byla. Esą „Hidrostatybos” planuojami pardavimai nėra realūs, bendrovės situacija ateityje tik blogės.

Tarp šiuo metu Klaipėdos regione „Hidrostatybos” vykdomų darbų yra lietaus nuotekų tinklų tiesimas uostamiesčio Šilutės plente, įmonė kartu su UAB „Infes” rekonstruoja Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatą, Palangoje rekonstruoja Ligoninės gatvę, Kretingoje – Vilniaus ir Teresiečių gatves, yra pasirašusi 847 968 Eur vertės sutartį su „Lietuvos geležinkeliais” dėl geležinkelių remonto darbų Klaipėdos regione ir kt. Pati įmonė yra nurodžiusi, kad šiems metams turi užsakymų už 56,6 mln. Eur. „Lietuvos geležinkelių“ užsakymu ji kartu su partneriais rekonstruoja geležinkelį Rokai-Palemonas-Kaunas, kuris yra „Rail Baltica“ dalis (bendra vertė 54,76 mln. Eur), Klaipėdos jūrų uosto užsakymu už 17,9 mln. Eur rekonstruoja ir stato krantines.

„Hidrostatybos“ apyvarta pernai mažėjo 4,3% iki 29,42 mln. Eur, įmonė uždirbo 192,2 tūkst. Eur grynojo pelno. Metų pabaigoje ji buvo sukaupusi 5,98 mln. Eur nepaskirstyto pelno, tačiau per 2019 m. pirmuosius tris ketvirčius patyrė 3 670 039 EUR nuostolių.

„Hidrostatyba“ valdo antrinę bendrovę „Šilutės automobilių keliai“, kuriai spalį iškelta restruktūrizavimo byla. Kitai grupės įmonei „Hidrostatybos projektai“ pernai iškelta bankroto byla. Be to, ji valdo kontrolinius įmonių „Uliksas“ ir „Hidostatyba Ghana limited“ akcijų paketus.

Registrų centro duomenimis, pagrindinis „Hidrostatybos“ akcininkas yra Jonas Dumašius (73,136 proc. akcijų), likusios priklauso Almutui Dumašiui.

„Sodros” duomenimis, spalį įmonėje dirbo 275 žmonės.

4 Comments

  1. Gediminas

    Aik jau, a rimtai? Ne gal būt. Gal analizei skaičiukų daugiau paduokim su pavardė įmonėm ir sąsajom, beje paskutines nepriklausomi ekspertai patys įvertins. Kaip visada ? Juk senaties terminas viską išlygins ?

    Reply
  2. Konservatorius

    šaunuoliai J. Janulevičiaus paslaugų įmonė. Pagaliau nors kažkas išdrįso tą korumpcinę, sovietiniu tvaiku atsiduodančią kontorą, užraukti. Gal nors dabar ir konservatorių partija nuo šios kontoros bent viešai atsiribos.

    Reply
  3. Anonimas

    tikiuos tenkins teismas skundą.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Muzikinio teatro atidarymo šventė - komisijos dar nepriimtame pastate  

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatą rekonstravusiems statybininkams, kaip studentams prieš egzaminus, pritrūko laiko, tad šeštadienį suplanuotas atidarymo renginys vyks nesulaukus ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Ir apeliacinė instancija patvirtino, kad R. Žemaitaitis skleidė tikrovės neatitinkančią informaciją

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėtoje civilinėje byloje dėl paskleistų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir žeminančiais asmens garbę ir orumą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Pavojingu sąvartynu paverstas butas: prokurorai bando nusiplauti

Dviejų instancijų uostamiesčio teismai patvirtino, kad prokurorai buvo neteisūs atsisakydami padėti Klaipėdos miesto socialinės paramos centrui (KMSPC) išspręsti problemą, kurią ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This