Neregėtas skandalas: „Grigeo Klaipėda” leido neišvalytas nuotekas į marias

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Antradienio popietę Klaipėdos apygardos prokuratūroje surengtoje spaudos konferencijoje įvardinta, kad kartono gamyba užsiimanti įmonė „Grigeo Klaipėda” išvalydavo tik keletą procentų nuotekų, o likusios, leistinus taršos normatyvus viršijančios 130-150 kartų, aplinkvamdžiu tekėdavo tiesiog į Kuršių marias.

„Grigeo Klaipėda” gruodžio viduryje pristatė į savo valymo įrenginius Dumpiuose atliktas investicijas, kurios turėjo sumažinti kvapus. Anot teisėsaugininkų, juos pasiekdavo tik maža įmonės nuotekų dalis. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Įmonėje buvo atlikta krata. Įmonei duotas privalomas nurodymas stabdyti taršą, jie turi galimybę jungtis prie „Klaipėdos vandens“ nuotekų tinklų. Padaryta didelė žala gamtai, bauda gali siekti iki 5 milijonų eurų. Kaip sankcija yra ir galimas veiklos apribojimas ar stabdymas <…> Atsakomybė gali būti taikoma ir fiziniams asmenims – iki šešerių metų laisvės atėmimo. Dabartinio įmonės vadovo pozicija tokia, kad jis nieko nežinojo“, – sakė tyrimui vadovaujanti prokurorė Gina Skersinskytė.

Pasak jos ir Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Alfonso Motuzo, naktį atliekant kratą ir apžiūrą pareigūnams teko užuosti tokią smarvę, kad net nebuvo įmanoma prieiti prie taršos šaltinių, reikėjo naudoti kaukes. Be to, pareigūnams teko net laužti kai kuriuos užbetonuotus šulinius.

„Šie įrenginiai buvo sumontuoti tyčia. Tai nėra neatsargūs veiksmai. Tarša skaičiuojama jau net ne tonomis, o šimtais tūkstančių tonų. Kokia žala padaryta, kol kas tiksliai sunku pasakyti, bet manome, kad gamtai padaryta žala, kurią reikėtų atlyginti, gali siekti ir dešimtis milijonų eurų. Tebuvo išvaloma apie keli procentai nuotekų, visa kita keliavo į Kuršių marias. Nustatyta schema, kaip tekėjo nuotekos. Pirminiais pakankamai patvirtintais duomenimis, ten leidžiamų nuotekų tarša viršija normas 100-130 kartų“, – sakė Juozas Sykas, Klaipėdos apylinkės vyriausiojo prokuroro pavaduotojas.

Pasak jo, nevalytos nuotekos buvo pajungtos į miesto vamzdį, kuriuo jau į marias ištekėdavo „Klaipėdos vandens” Dumpių nuotekų vakykloje išvalytos nuotekos. Su pastarosios įmonės atstovais tyrėjai sakė dar nebendravę.

Kiek tarša galėjo būti vykdoma, tyrėjai sako negalintys pasakyti, tik įvardija, kad tai vyko tikrai ne vieną dieną.

Dabartinis „Grigeo Klaipėda” vadovas Tomas Eikinas „Atvirai Klaipėdai” sakė negalintis pakomentuoti situacijos, nes šias pareigas eina tik porą mėnesių. Anot jo, komentarus turėtų pateikti „Grigeo” įmonių grupės vadovai.

Su prieš T. Eikiną šias pareigas apie pusmetį ėjusiu Robertu Krutikovu susisiekti nepavyko – jis į skambutį neatsiliepė.

Iki R. Krutikovo bendrovei nuo 2013-ųjų birželio vadovavo Vidas Beržonskis, pakeitęs ilgametį įmonės vadovą Arūną Pasvenską.

„Grigeo“ prezidentas Gintautas Pangonis sakė LNK žinioms, kad tiesiog įvyko avarija: „kiek aš žinau, įvyko gedimas ir užtat buvo fiksuota. Kiek aš žinau, gedimas buvo vienkartinis, kurį perjungė į „Klaipėdos vandenis“, tad šiuo metu jau niekas nevyksta. Bandoma, sakykim, ištaisyti tuos gedimus“.

AB „Klaipėdos vanduo” laikinasis generalinis direktorius Alenas Gumuliauskas patvirtino, kad antradienį įmonė gavo raštą iš „Grigeo Klaipėda” dėl noro prisijungti prie miesto valymo įrenginių. Pasak jo, tokia galimybė tikrai yra ir jau nuo 15 val. tai bus pradedama daryti. Taip pat bus įvertinta nuotekų sudėtis ir susitarta dėl kainodaros.

„Grigeo Klaipėda” ne kartą yra deklaravusi, kad jai neapsimoka jungtis prie miesto valymo įrenginių.

„Griežtai vertinu bet kokią Lietuvos aplinkos taršą, nepriklausomai nuo jos masto. Raginu atsakingas institucijas išsiaiškinti ir visuomenei paskelbti tikrąjį Kuršių marių taršos mastą, priežastis bei kaltininkus. Jokia veikla negali būti vykdoma ateities kartų sąskaita. Niekas neturi ir neturės teisės kenkti žmonių sveikatai ir ekosistemai”, – į skandalą savo „Facebook” paskyroje sureagavo ir prezidentas Gitanas Nausėda.

„Sveikinu ryžtingus prokuratūros veiksmus ir drąsias išvadas. Tačiau tai tik didelio kovos su tarša Klaipėdoje proceso pradžia. Šiandien galime pasidžiaugti tuo, kad ryžtingai siekėme, kad šio tyrimo imtųsi būtent didelius įgaliojimus turinti institucija, kurią, beje, ne kartą teko kantriai įtikinėti, kad tai būtent jos misija ir pareiga, ginant viešąjį interesą. Priminsiu, kad teko kreiptis net ir į Generalinę prokuratūrą, siekiant, kad tuos tyrimus atliktų būtent prokuratūra, užtikrindama ir gindama viešąjį interesą. Įdėmiai stebėsime padarytos žalos nustatymo procesą bei institucinį ryžtą, skiriant adekvačias sankcijas. Neabejotinai įkvepia ir džiugina tas faktas, kad net ir pats LR Prezidentas Gitanas Nausėda išsakė tvirtą ir nedviprasmišką poziciją šiuo jautriu, sakyčiau specifiškai “kvapniu” klausimu, tai savotiškas garantas, kad esminis lūžis klaipėdiečių kovoje prieš ilgus metus juos varginusią taršą ir smarvę, įvyko. Ir tai bendras bendros visų mūsų kovos ir pastangų rezultatas”, – savo „Facebook” paskyroje rašė šiuo metu atostogaujantis Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Aplinkos apsaugos departamentas savo ruožtu pranešė, kad pradės neplaninį bendrovės patikrinimą.

Tik paskelbus šias žinias, „Grigeo” akcijų vertė „Nasqad” Vilniaus biržoje nukrito 9,67 proc. Pernai balandį įmonės įstatinis kapitalas buvo padalintas į 65 700 000 vardinių akcijų. Prieš pradedant antradienio prekybą vienos įmonės akcijos vertė buvo 1,49 Eur. Netrukus birža priėmė sprendimą sustabdyti prekybą šiomis akcijomis iki bendrovės pranešimo apie esminį įvykį paskelbimo. Tada vienos akcijos kaina buvo nukritusi iki 1,36 Eur. Vien tai jau reiškia, kad šis skandalas bendrovei atsiėjo 8,5 mln. eurų.

„Grigeo Klaipėda” 97,667 proc. akcijų priklauso UAB „Grigeo investicijų valdymas”, kurios vienintelė akcininkė yra AB „Grigeo“. 2019-ųjų balandžio duomenimis 43,5 proc. „Grigeo“ akcijų priklausė Gintauto Pangonio valdomai „Ginvildos investicijai“, dar 13,07 proc. – Irenai Onai Mišeikienei.

39 Comments

  1. LAIVAS AUKŠTAITIS

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas skaito komentarus ir jau žino kur stovi Smiltynėje „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”,
    rekomenduojame dar nuvykti į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį.

    Reply
  2. KLAIPEDOS VANDENYS KARTU DALYVAVO NUSIKALTIME, O PAKELTI TARIFAI UZ NUOTEKAS TAI VARGUOLIAMS?

    Tai kainu komisija taip pat dalyvauja nusikalstamame susivienijime? Kas ten po kiek gauna?

    Reply
  3. Anonimas

    Jeigu, kaip rašote, Kl. Savivaxldybė žinojo, reiškia ir juos reikia traukti atsakomybėn.

    Reply
  4. Justinas

    Reikėtų tokius nubausti. Rimtai nubausti. Pirmą, antrą…dešimtą…devyniasdešimt devintą. Šimtojo nebebūtų…

    Reply
  5. O klaipėdos vanduo nematė ar slepė

    man įdomiausia kita medalio pusė – „Klaipėdos vandenys”. Gamykla vandenį gaudavo iš miesto įmonės „Klaipėdos vandenys” ir tik apie 10% praleisdavo per valymo įrenginius ir gražindavo oficialiai į „klaipėdos vandenų ” vamzdynus. Tai negi jie nematė, kad įmonė paima vandens 100%, o gražina tik 10%? Jiems nekilo klausimų kur dingsta ir kokiais keliais išgaruoja apie 90% vandens? Ne veltui dabartinis Grigeo dabartinis vadovas iš tos vandenų kompanijos valdybos…

    Reply
    • Fata

      vandenduo imamas gamybos procesui iš Kuršių Marių, tą sukontroliuot KV nelabai gali

    • ezys

      Grigeo turejo savo valymo irenginius, jie nuoteku Klaipedos vandenim nuo 2002 metu neatiduodavo, tame visos sitos makles ir esme, del to ir tie valymo irenginiai atsirado.

  6. me

    Žodžiu kaip visad, žiniasklaida nuteisė be teismo… Ot demokratija, pora raktinių žodžių antraštėje ir net įrodyt nieko nebereikia, apendeksą rado tarybų metais statytą, sako tyčia įrengta…

    Reply
    • pffdd

      kas neirodyta? tyrimai paimti is nhoteku kurios teka i kursiu marias. ir virsija norma 150 kartu. tai jau padaryta. faktai juoda ant balto. kokius vejus tu cia keli ?

  7. klaipėdietė

    Paaiškėjo kodėl taip buvo puolami tie aktyvūs klaipėdiečiai ,kurie net naktimis eidavo ieškoti juos dusinančių kvapų . Kokį spaudimą juto tie žmonės iš ,,nieko nežinančių”ir ,,neužuodžiančių „,žino tik jie vieni ! Miesto meras net įsižeidęs buvo ,kad nežinojo ir nepakvietė jo į vieną žygį .Matyt ,ne be reikalo ! Garbė teisėsaugos institucijų pareigūnams ,kurie SUGAVO teršėją ,lieka tik TINKAMAI ĮVERTINTI pagal nuopelnus !Jau keli dešimtmečiai praėjo ,bet kai kurie verslininkai ŽMONIŲ NEMATO , smegenyse ir akyse sukasi : EURAI,EURAI ,DAUG DAUG EURŲ …..!

    Reply
  8. Na

    Taip išeina, kad niekas nekontroliuoja, koks vanduo išteka į marias. Negi niekas neima mėginių? Jei taip, tai čia pirmiausiai turi atsistatydinti meras. Žmonės tam turėtų labai padėti.

    Reply
    • taip

      Tikrai turėtų atsitdydinti Klaipėdos rajono meras, nes veiksmas vyksta Klaipėdos rajone, ir tie rajoniniai šmikiai niekada nieko net nesistengė matyti.

    • Klaipėd_100

      Pritariu

  9. Karolis

    Man” linksma” skaityti. Čia betrūksta tik seklio Morkos.Yla pastebima tik tada, kai ji įduria. Aplinkos apsaugos departamentas tik vadinasi aplinkos apsaugos : Bet kokia įmonė vykdanti gamybos procesą iš gamybos proceso šalina medžiagas vadinamas teršalais. Ir jeigu aplinkos apsaugos komitetas būtų išnagrinėję įmonių gamybinius procesus ir kur dedamos gamybos proceso metu susidarančias kenksmingas medžiagas, to šiandiena gal ir ne būtų. Kartono gamykla nuodus gamina nuo senų laikų, kai buvo dar statomas socializmas. Tada kenksmingos medžiagos buvo reguliariai išvežamos į Šernus autotransportu , o dalis teršalų buvo išleidžiamos į marias, kaip išleidžiami teršalai į Nemuną Sovetske ir šiandiena. Apie tai turėjo žinoti ir Klaipėdos savivaldybė-juk kaip patogu : nematau, negirdžiu

    Reply
  10. Įžūlumo viršūnė

    Straipsnyje rašoma: „nevalytos nuotekos buvo pajungtos į miesto vamzdį, kuriuo jau į marias ištekėdavo „Klaipėdos vandens” Dumpių nuotekų vakykloje išvalytos nuotekos. Su pastarosios įmonės atstovais tyrėjai sakė dar nebendravę.” Tai kaip čia suprast: nevalytos nuotekos kažkokiu vamzdžiu įtekėdavo į miesto vamzdį, o paskui į marias??? Ar čia kokia klaida straipsnyje? Jei ne klaida, tai kaip tai galėjo būti sumontuota nežinant miesto įmonei?

    Reply
    • Elena

      Aš tą patį pagalvojau . Ilgametis Klaipėdos vandenų Makūnas ” nieko nežinojo ” kas jungiasi ir dar neteisėtai ? Sutikite keistoka …o dabar dar merui patarinėja ? Ir dar , negi niekas iš atsakingų institucijų netikrino koks vanduo teka į marias iš vamzdžio ? Tai gal ir „vandenų ” valymas prastas buvo ? Šiaip situacija žiauri lietuvaičių atžvilgiu .

  11. Klaipėdietė

    Pakraupau. Tik ar kaltininkai bus nubausti taip kaip privaloma?! Retorinis klausimas, atsakymas aiškus… Apmaudu, kad dedasi tokie dalykai Klaipėdoje ir ne.tik joje.

    Reply
  12. Kur Klaipėdos meras????

    Pateikė prašymą ir iškart galima prijungti prie nuotekų valyklos? Gal pirma reikėtų susiderinti nuotekų valymo kainą, nustatyti nuotekų cheminę sudėtį ir pateikti nuotekų debitus? Ar paprastas pilietis gali prisijungti prie Klaipėdos vandenų per valandą ar dvi nuo prisijungimo prašymo pateikimo??? Mere, turėtum neleisti jungtis į Klaipėdos vandenų nuotekų valyklą, kol Grigeo nesusimokės baudų, o iki tol tegu STABDO veiklą!

    Reply
  13. klaipėdietė

    Geriausias vaistas ,kad tokie ir panašūs skandalai pasibaigtų , būtų geras kirtis per atsakingo asmens ar atsakingų asmenų kišenes ! Signataras N.Rasimavičius JAU 18- osioms Nepriklausomybės metinėms paminėti ,Seime sakė :,,tada Kovo 11-ąja Tauta manė ,kad gauna teisingumą .Deja,mes sugebėjome duoti tik laisvai rinkti politikus.. Greitai bus TRYS dešimtmečiai NEPRIKLAUSOMYBĖS atkūrimo metų ,bet TAUTA TEISINGUMO NESULAUKĖ .Ar iš dalies ir pati NĖRA kalta ?!

    Reply
    • ....

      Kiek skaičiau ” valstiečiai ” bando įteisinti civilinį turto konfiskavimą , bet ….seimo opoziciniai kaip visada ” prieš ” … Tai ir būtų kirtis tokiems bebaimiams per kišenę , nes turėtų PATYS įrodinėti kokie aitvarai turtus sunešė . Manau ir tapo tokie drąsūs , nes pasijautė nebaudžiami . Dabar prokurorai turi įrodyti , kad turtas neteisėtai įgytas , ko pasekoje sunku įrodyti , bet vėl , kaip rašė vienas komentatorius tai gali būti tik išlaidos 🙂

    • atsakas klaipėdietei

      Nors ir duota laisvai rinkti politikus, bet mes ir to nesugebame atlikti: renkame bet ką, visiškai nemąstydami. Todėl ir turime tai, ką ir turime. Kol patys snausime, nebūsime aktyvūs – nieko geresnio ir švaresnio nebus. Burnojimas po nosimi – neduoda jokių rezultatų.

  14. Anonimas

    Taip vyksta ne tik Klaipedoje.Nevalytos nuotekos tiesiai ì Nevėžį leidziamos daugelį metų ir Kauno rajone.Miestelyje netoli Kauno puse gyvenamųjų namų neturi valymo įrenginių,neturi kanalizacijos,nuotekos bega upeliais per miestelį.Ir manot tokia padetis tik viename miestelyje?!

    Reply
  15. klaipėdietė

    KOKS miesto šeimininkas – TOKIA ir tvarka : žvelk kur nori – visur netvarka ir apsileidimas .Svarbiausia -,,BABKĖS „( vieno profesoriaus žodžiais tariant ).Apmaudu ,kad dalis miestiečių patikėjo SAVO miestą tam pačiam ŠEIMININKUI (?),kuris dažnai ,,nieko nežinojo” kas vyko ir tebevyksta mieste !

    Reply
    • klaipėdietei ir visiems klaipėdiečiams

      Kiekvienas turi dirbti pagal savo sugebėjimus. Koks iš mero šeimininkas?.. Tuščia vieta, tik dūdą pūsti sugeba ir neaiškiai veplenti. O kas jam miestas?.. Jis gi alsuoja pušimis Girulių draustinyje.

  16. Kl.

    Ką ką .bet visų gamyklų , įmonių gamybines nuotekas yra visos galimybės nutekinti į „Kl. Vanduo” nuotekų valyklą (NV) Dumpiuose, ten išvalyti jas. Po to jos nuteka į marias. Jau 1993-95 m. Pasaulio banko pinigai padėjo pastatyti naują šiuolaikišką ( dabar jau reiktų vėl modernizuoti..) NV._ Dvi pakopos – mechaninis ir biologinis valymas sugauna pakankamai teršalų… Sunku suprasti kodėl Grigeo iki šiol neprisijungė savo nuotekas prie NV.? Be to, dir. Eikinas buvo ir ‘KL.vanduo” stebėtojų tarybos sudėtyje. Sunku suvokti kaip , kodėl galima gamybines nuotekas leisti tiesiai į marias…? Visas pulkas Aplinkos apsaugos departamento, agentūros ,laboratorijų darbuotojų tam ir dirba.. Taip pat Saviv. Aplinkos kokybės skyrius, saviv. tarybos Ūkio ir aplinkos komitetas – kur jie ? O svarbiausia, įsivaizduojat, kad mero patarėjas dirba Makūnas buvęs „KL. vanduo 15 m,. direktorius…. Klaipėda sugrįžta į stagnacijos laikus. Atsakingi darbuotojai kažkodėl labai drąsūs pasidarė. Dirba savo naudai, savo praturtėjimui.. Ne klaipėdiečiams, ne Gamtai.
    Pagarba klaipėdiečiams kurie pademonstravo pilietinę poziciją, netylėjo. Pagarba ir prokuratūrai, žurnalistams…

    Reply
    • Klaipėd_100

      Taip, miesto gerovė labai priklauso nuo savivaldos, tačiau manau korupcija, nepotizmas vienas iš didžiausiu Klaipėdoje Lietuvos mastu stabdo progresą

  17. ITARIU, KAD ATNESINYS TEISESAUGAI PASIEKS NEREGETAS AUKSTUMAS

    Kam reikejo, tas viska jau seniai zinojo. Tylejo kol lesyklele maitino. Bet atsirado daugiau grifu ir maitedu, kuriems paryt taip pat norejosi uz zinojima ir tylejima. Visu neprisersi, todel kazkuris alkanas grifas ir pridave… zanro klasika….. Na nieko atvaziuos grazuolis Gitaras, pavaikscios su dudorium (tingiu toliau fantazuot….geros dienos, viska sureguliuos eurai, kaip zydai sako jei problema galima isspresti uz pinigus tai jokia problema, tai tik islaidos. Tiek ziniu)

    Reply
  18. Fata

    „Įmonei duotas privalomas nurodymas stabdyti taršą, jie turi galimybę jungtis prie „Klaipėdos vandens“ nuotekų tinklų. Padaryta didelė žala gamtai, bauda gali siekti iki 5 milijonų eurų. Kaip sankcija yra ir galimas veiklos apribojimas ar stabdymas”

    Įmonei duotas nurodymas stabdyti taršą ir ji TURI GALIMYBĘ? NE PRIEVOLĘ? jungtis prie KV nuotekų tinklų? o jei jie ta galimybe visai nenorės naudotis? kaip nenorėjo iki šiol? ar vis tik lauks kol bus įmonės „gelbėjimo” planas patvirtintas, nes labai jau brangu už tokį kiekį gamybinių nuotekų valymą mokėt??

    Kaip sankcija GALIMAS veiklos stabdymas ar apribojimas?? ar ji bus pritaikyta? ar tegu dirba, tegu š…a, o mes palauksim kol įmonės vadovybė apsispręs?

    Nu rimtai, tuoj apsivemsiu nuo to kokioj teisnėj valstybėj mes gyvenam…. Tai jei vairuoji neblaivus tai KET pareigūnai gal palauks kol išsiblaivysiu?

    Reply
    • ezys

      Skaitot, ne taip suprantat, o po to piktinates, savo neteisingu supratimu 🙂 Nebent manot, kad prievole be galimybes ka nors reiskia 😉 Cia tas pats, kas jums privalomai lieptu 100 metru nubegti per 9 sekundes, tai nubegtumet?
      Sakinyje tiesiog perteikiama informacija, kad imone turi galimybe reikalavimus ivykdyti ir kiek suprantu jau ivykde, taip kad atsipalaiduokit 😉

  19. nagi,

    O kaip gi aplinkosaugininkai nematė, kad nuotekos bėga į marias keletą metų?! Keista, meras su savo patarėju Leonu Makūnu, kuris keletą dešimtmečių vadovavo AB „Klaipėdos vanduo“ taip pat nieko neįtarė apie šią situaciją…Arba tingėjo, arba žinojo, bet gi tai savi verslininkai yra, kurie priklauso Klaipėdos pramonės ir prekybos rūmams, o ten Makūnas buvo prezidentu… Kas yra ir buvo ir yra „Grigeo” akcininkai? Avulis? Čia gi įdomu. O Tomas Eigirdas buvo AB „Klaipėdos vanduo” valdybos pirmininkas – tas pats, kuris sustabdė „Klaipėdos vandens ” vadovo rinkimus, nors procedūros buvo pabaigtos, o administracijos direktorius Saulius Budinas, kuris pagaliau privertė pensininką Makūną pasitraukti, dėjo visas pastangas kad viskas vyktų skaidriai ir pagal procedūras…o paskui nuėjo į tą patį „Grigeo” vadovauti…Dabar tampa aišku kodėl Budiną mero komanda pašalino…

    Reply
  20. mag

    Na, karti gal nieko nereiktų, nebent tik pasikarti, nes darosi išvis nebeįmanoma – vienąkart gerai nubaust, kaip priklauso, sekti tokių įmonių darbą ir tiek. Juk jėgos struktūrų šalyje yra daugiau, negu reikia. Va jums ir realybė – dainuoja apie laisvę piliečiai per šventes, džiaugiasi, o saujelė šiknių tyliai viską griauna, kaip ir mūsų pačių išrinktieji nieko nemato. Papezės dabar šiek tiek, ir viskas toliau sau veiks? Na, manau visa tai turėtų baigtis vienąkart.
    Kiek galima?

    Reply
  21. Nieko sau ....

    Aš tik pagalvojau kokie turi būti bebaimiai , kad bus pagauti ar nubausti , jei tokią taršą leido į marias ….Klaiku , labai noriu tikėti , kad kalti bus nubausti realiai …Sėkmės prokurorams , o aplinkosaugininkai buvo „akli” ?

    Reply
  22. Marius

    Čia jau virš visko ! Sodinti įmonės vadovus į kalėjimą, skirti baudas milijonines, likviduoti įmonę ir atlyginti žalą ( nors žala padaryta nepataisoma ) ! Važiuojant kiekvieną rytą pro Grigeo jaučiamas žiaurus dvokas, tenka automobilyje išjungti kondicionierių, nes neįmanoma. Žiauru kas darosi Klaipėdoje, protu nesuvokiama.. Miestas skendi smarvėje, taršoje, o dabar sužinom, tokią informaciją, kad specialiai daroma žala ne tik žmonėms, bet ir gamtai. Net nenustebčiau, kad ne tik Grigeo užsiima tokia veikla. Mieste tokios didelės įmonės turi užnugarį ir joms leidžiama viskas, jiems įstatymai negalioja. Jokio pasigailėjimo tokioms įmonėms. O ką Grubliauskas? Sėdi subinę suraukęs?

    Reply
    • Auras

      Nesamones sneki del dvoko vaziuojant pro grigeo pasakoriau, triusikus issivalyk nesmirdes vaziuojant

    • Anonimas

      sako, kad grubliausko subinė dabar atostogauja

  23. Antanas

    Bus taip kaip visad. Nusikaltėliams bus suėjusi senatis, kaltų nebus, o žmonės buas ir toliau nuodijami. Gerai, jei nebus apkaltinti prokurorai, nes jie demaskavo tiesiginę lėtiniu žmonių žudymu užsiėmusią mafiją. Manau, kad tūkstančiai žmonių, Klaipėdos gyventojų be laiko , dėl lėtinio nuodijimo, atgulė Lėbartuose ar kitose Lietuvos kapinėse. Galimai tyrimai to nenustatys ir nusikaltimą galimai pripažins nežymiu. Kapitalizmas Lietuvoje kuriamas nusikalstamais metodais. Ar galimas absurdiškesnis paaiškinimas, kad Klaipėdoje neįmanoma nustatyti tų objektų, kurie nuodija miesto gyventojus. Gal dabar, kai rimtai įsikišo prokurorai, gyventojų žudikai bus nustatyti.

    Reply
  24. Dalis

    Vadovą už kriaušių ant kartuviu, firmą uždaryt kol nesusitvarkys, aplinkosaugininkų kurie atlikinėjo tyrimą taip pat už kriaušių į kartuves, ir baigtas kriukis…..
    Bet, aišku kaltų kaip visada nebus, gaus kokia simbolinę baudike ir viskas,… Šaudyt tokius, „sukas”

    Reply
    • Slaptas

      Ka gali aplinkosaugininkai tik kysi paimt daigiau nieko sako korupcija mazeja nebent tik dideja tai taip va ir darosi kai viskas paperkama

  25. jus turbut juokaujate

    „Aplinkos apsaugos departamentas savo ruožtu pranešė, kad pradės neplaninį bendrovės patikrinimą” cia rimtai? jie jau 5 patikrinimus dare ir matyt per europos tiltu paveiksliukus nieko nemate, dabar tilteliai matyt jau kokios tai violetines spalvos ir vel nieko nebematys… ten aplinkos apsaugos departamento piliecius reiktu susodinti pailseti jau

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

ELTA

Virtualioje platformoje ragina užduoti klausimus kandidatams į prezidentus

Iki prezidento rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ nuo antradienio gyventojus kviečia šalies vadovo posto ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This