Pristatys „Pūgą prie Mėmelio”

Kultūra

Sausio 15 d., kitą trečiadienį, 17 val. Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje (Didžioji Vandens g. 2) vyks renginys, skirtas Klaipėdos krašto dienai paminėti.

Jame dalyvaus istorikas, diplomatas, profesorius Alfonsas Eidintas, kuris pristatys savo naujausią knygą „Pūga prie Mėmelio“.

Tai beletrizuota istorija apie 1923-ųjų Klaipėdą ir Lietuvą, apie daugiabriaunę Lietuvos įvykdytą politinę ir diplomatinę bei karinę operaciją – Klaipėdos sukilimą. Šioje istorinėje karinėje apybraižoje papasakota savita anų įvykių versija, kuri susiklostė iš istorinės medžiagos. Tai savotiška Klaipėdos sukilimo įvykių rekonstrukcija.

Programą papildys dokumentinė paroda „Klaipėdos kraštas. 1923 metų sausis“ bei kino kronika „Klaipėdos atvadavimas“, o šventinę nuotaiką padės kurti Klaipėdos valstybinės kolegijos studentai.

Renginyje dalyvaus Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras su populiariausiais bei naujausiais istoriniais leidiniais, kuriuos bus galima vietoje įsigyti.

1 Comment

  1. Vytautas

    Puiku. Gera tema ir priežastis. Gal ši pūga prakrapštys jutrimas, kad visa Lietuva su LR susisiekimo ministerija švęstų lietuviško uosto atgavimo faktą!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Centrinis archyvas: Klaipėda, Svarbu

1923-iųjų pavasaris Klaipėdoje: „Tokiose situacijose dviejų lyderių nebūna“

Ambasadorių konferencijos derybos su Lietuva dėl Klaipėdos krašto konvencijos prasidėjo Paryžiuje 1923 m. kovo 24 d. ir tęsėsi su pertrauka, ...
2023-12-25
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija, Svarbu

Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-metis startuoja su „Pūga prie Mėmelio"

Likus lygiai dviems mėnesiams iki svarbiausio ateinančių metų įvykio – Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-mečio minėjimo – antradienio vakarą ...
2022-11-15
Skaityti daugiau

Kultūra

Savivaldybė už 30 tūkst. eurų nusipirko nebaigtą statyti filmą

Neskelbiamų supaprastintų derybų būdu Klaipėdos savivaldybė nusipirko nebaigto statyti atkuriamosios dokumentikos filmo „Pūga prie Mėmelio“ autorių turtines teises. Pirkimo sutartyje ...
2022-09-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This