„Gatvių apšvietimo” vadovo atleidimas – neišvengiamas? (atnaujinta komentaru)

Miestas

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis patvirtino, kad atšaukė iš pareigų savivaldybės valdomos į įtarimų institucijoms sukėlusių viešųjų pirkimų tinklus įsipainiojusios UAB „Gatvių apšvietimas” valdybos pirmininką Andrių Saveikį, kurio vadovaujama valdyba gruodžio pabaigoje nesiryžo atleisti įmonės vadovo Dangero Aleksandrovo.

Dabar šis klausimas jau yra kitame valdybos posėdyje.

Dangeras Aleksandrovas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Komentuodamas A. Saveikio atleidimo priežastį G. Neniškis buvo lakoniškas – esą nepriklausomas valdybos narys prarado pasitikėjimą.

Žinia, A. Saveikis po praėjusio valdybos posėdžio pareiškė, kad jis buvo inicijuotas iš įmonės vadovo gavus signalą apie galimą jo šantažą ir „vadovo atleidimo klausimas nebuvo įtrauktas į darbotvarkę”, o valdybos tikslas esą yra išsiaiškinti ir nebūti manipuliacijos įrankiu.

A. Saveikį G. Neniškis atšaukė ir iš „Klaipėdos energijos” Stebėtojų tarybos. Kaip pats A. Saveikis vertina tokius sprendimus, sužinoti pavyko tik ketvirtadienio vakarą. A. Saveikis atsiuntė SMS žinutę, kurioje informavo, kad šiuo metu yra užsienyje ir dėl to turi ribotas galimybes reaguoti į esamą situaciją.

„Planavau grįžti į Lietuvą numatytai neeilinio valdybos posėdžio dienai, turiu įsigijęs lėktuvo bilietus. Žinia apie pašalinimą iš valdybos buvo netikėta ir keista. Keista tuo, kad visai neseniai man buvo siūlyta užimti vadovo postą UAB „Gatvių apšvietimas“. Pasiūlymo atsisakiau.  Mano pozicija: valdyba turi žiūrėti į platų aplinkybių kontekstą ir ja neturi būti manipuliuojama. Valdybos nariai turi ginti įmonės interesus ir blaiviai vertinti situaciją, neatmetant galimų teisminių ginčų perspektyvos su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis. Todėl valdyba turi vengti skubotų sprendimų. Grįžęs į Lietuvą bandysiu išsiaiškinti mano atleidimo aplinkybes. Šiuo metu nuo tolimesnių komentarų susilaikysiu”, – parašė A. Saveikis.

Pasak G. Neniškio, į A. Saveikio vietas „Gatvių apšvietimo” ir „Klaipėdos energijos” valdymo organuose bus organizuojamos atrankos.

Savivaldybės administracijos direktoriaus teigimu, kitoje „Gatvės apšvietimo” valdybos posėdžio darbotvarkėje jau yra D. Aleksandrovo atleidimo klausimas. Nors pati įmonė dar nėra pateikusi Registrų centrui duomenų, pasirodo, kad vadyboje D. Aleksandrovo jau nebebėra – jį pakeitė Savivaldybės administracijos Mokesčių skyriaus vedėja Kristina Petraitienė. Be jos dar valdyboje šiuo metu yra nepriklausomos narės Aldona Staponkienė ir Giedrė Švedienė bei Savivaldybės administracijos Turto skyriaus vyriausioji specialistė Alina Mikalauskė.

Anot G. Neniškio, jei valdyba atleis D. Aleksandrovą, bus paskirtas laikinasis įmonės vadovas,  o naujas būtų ieškomas konkurso būdu.

Trečiadienį popiet savo poziciją „Atvirai Klaipėdai” atsiųstame laiške apie susiklosčiusią situaciją jau išdėstė ir šiuo metu atostogaujantis D. Aleksandrovas.

17 Comments

  1. Valdyba

    Klausimu neliko. Senoji komanda is valdybos blaiviai mastancius ir suprantacius zmones kurie bande priesintis visoms peripetijoms vykstancioms apie apsvietimo ir vandenu imones ir dabar bandys susidoroti su Aleksandrovu ir Gumuliausku. Ar gerb. Vainorius supranta, kad jis tapo ir yra irankiu viesinant „skaidinant” tu senu veikeju siekius? Geda ir baisu kas vyksta Klaipedoje. Buvo provincija ir liks su savo tamsiomis gatvemis.

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Gerbiama Valdyba, aš visada sakiau, kad AK yra įrankis. Visų. Mūsų tikslas, kad klaipėdiečiai žinotų kuo daugiau ir mąstytų. Demokratija miršta tamsoje. Aš nenoriu joje gyventi. Nenoriu, kad ir mano vaikai joje gyventų. Norite idiliško vaizdelio? Skaitykite penktadienio VE. Ten visas puslapis, kaip puikiai esame apšviesti.

    • Valdybai

      Baisiau ne tamsios gatvės, baisiau, tamsoje atliekami ,,geri miestui darbai”, tikintis, kad tai leidžiama ir savaime suprantama. Nebaudžiamumas gimdo entuziazmą didinti tamsių darbų apimtis. Direktoriaus atostogos taip pat vienas iš ,,gerų” žingsnių siekiant išvengti atsakomybės.

  2. Patirtis

    O gyvenimas toks…Politika – šlykštus reikalas, o valstybinės įmonės vadovo postas labai laikinas. Prie vienos valdžios tu geras, prie kitos – ras prie ko prisiknist, net jei angelas būtum, tavo sparnų šnaresys kažkam nepatiks. Neteisinu dabartinio apšvietimo vadovo – gal ne šventasis, tai lyg byloja išdėstyti faktai, bet tai visai nereiškia, jog sekantis direktorius bus geresnis, skaidresnus, sąžiningesnid, juk gali būt ir koks visiškas plėšrūnas. Visur tas pats…Ir visiems tos pačios taisyklės, gerbiami savivaldybės ponai, direktoriai, valdybų nariai. Šiandien viršūnėje, jums lenkiasi visi, o rytoj jūs niekas, jūs dugne. Ir gyvenimo ratas sukasi…Tokių, kur išlaiko žmogiškumą – vienetai, retenybės, dažnai ir juos sutrypia. Tai kas sekanti auka šiame kare?

    Reply
    • V.K.

      Deja, Patirtis teisi. taip jau būna ir apšvietimo direktorius tikrai ne blogiausias sprendžiant paal nuveiktus darbus.Bet neįtiko mero „komandai”, nes a) reikia vietos savesniam, b) buvo ar yra Liberalų sąjūdžio narys, c) nesilanksto prieš naująją valdžią.

  3. nepriklausomas

    labai kvepia sovietmečiu…kas gina savo nuomonę ar gina savo teises tą reikia pašalinti, nes neparankus ar nepatogus, na pavarysime tanko rėžimu. Kažin kiek ilgai laikysis ,,nepriklausomas judėjimas” su ,,nepriklausomu” direktoriumi ir ,,nepriklausomu” patarėju, bei su ,,nepriklausomu” sekretoriumi

    Reply
  4. Jons

    Kaip bebutu Klaipeda valosi. Aciu Atviraiklaipedai ir Martynui.

    Reply
  5. Valdas

    Kuo tolyn tuo labiau daugiau info, galimybių lavintis, žinoti kas darosi pasaulyje,ir mūsų kaimelyje, tuo daugiau atsiranda , galima sakyti, „beraščių”. Kai kurie komnetarai tai patvirtina. Nebūtinai žurnalistas privalo kaip koks prokuroras ar policininkas ar pn. įsigilinti į visokiausias smulkmenas.. M. Vainorius padarė fantastišką darbą – išaiškino kas darosi arba kaip mulkinami klaižėd9ečiai, arba kaip lobsta KL. savivaldybės įmonių vadovai ir kt. Ar tai mažai? Pabandykit kas nors iš rašančių komentarus sužinoti.. Na pvz. kodėl meras Grublauskas prisiėmė patarėju Makūną ir kodėl jis jau 0,5 m.dirbdamas jam nepatarė, kad „Grigeo” galbūt leidžia smarvę-nuotekas ir ŽUDO marias, žuvis….??
    Tie savanaudžiai kurie galėtų sąžiningai atlikti savo pareigas , drįstu teigti , vagia klaipėdiečių pinigus (per mokesčius atėjusius) ir lobsta…
    Džiaukimės kad M. Vainorius subūrė ATVIRAKLAIPEDA . Dabar aš dėkoju jam, paskui Kl. prokuratūrai, visiems drąsuoliams kurie protestuodami prieš SMARVĘ ir pn. atskleidė tai kas dabar gali privesti prie aiškumo…
    Ir dar: ar tai tik ne liberalų partijos. 20 m. valdžiusios Klaipėdą agonija? Ar ne atsiras dar viena byla panaši į MGBaltic.?…

    Reply
    • Taip

      Jūs teisus – čia agonija, tiesiog konvulsijos. Gal ir gerai, tas sudrumstas vanduo. Aiškėja kas yra kas.

  6. anonimas

    apšvietime gal kas ir pasikeis ,bet ne kitoje įmoneje

    Reply
  7. Anonimas

    Martynai Šaunuolis, gal po truputėli bus iškuopta nevaldoma korupcija.

    Reply
  8. Algirdas Grublys

    Gaila , Martynai
    šį kartą esate labai vienašališkas. Netapkite manipuliacijų įrankiu.

    Reply
    • Anonimas

      Algirdai, jau tapo. Paskutine tendensija akivaizdi.

    • Martynas Vainorius

      Gerbiamieji Algirdai ir Anonime, mielai išklausyčiau ir antrąsias istorijos puses, bet jos nekalba. Čia jų teisė užsimti tokias pozcijas. Tačiau nemanau, kad tyla gera byla šiuo atveju.

    • Nesutinku

      ” kaltinti ” žurnalistą nepadoru , jis tik paviešino . Vadovas galėjo paneigti pateiktus faktus dėl išsilavinimo dėl šeimyninių ryšių 🙂 Vadinasi tiesa , o manęs, miestiečio ,tokia situacija savivaldybės įmonėje netenkina 🙂

    • Praeivis

      Gerb. Algirdai, juk faktai kalba už save šioje istorijoje. Kokios dar manipuliacijos? Jūs juk teisėsaugoj dirbęs ir čia Jums atrodo viskas gerai?

  9. Elena

    Ačiū Martynai , manau viešumas yra jėga kuri gali padėti apsivalyti . Norisi tikėti , kad apsivalymas nuo ” savų” prasidėjo ir Klaipėdoje .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Gegužę - pigesnė šiluma

Klaipėdos ir rajono gyventojams centralizuotą šilumą teikianti AB „Klaipėdos energija“ praneša apie paskaičiuotas gegužės mėnesio šildymo kainas. Teigiama esą jos ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This