„Ramūno Karbauskio melagingus išvedžiojimus turėtų įvertinti teisėsauga“

Politikų tribūna

Klaipėdietis parlamentaras Eugenijus Gentvilas teigia, jog „atpirkimo ožių dėl GRIGEO skandalo paieškos” valstiečių lyderiui Ramūnui Karbauskiui sukūrė progą viešai platinti melagingas istorijas apie politinius oponentus.

„Šmeižikiškos, išgalvotos valstiečių lyderio viešai tiražuojamos „istorijos“, neturi jokių sąsajų su tikrove”, todėl turėtų būti įvertintos teisėsaugos, mano Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys.

Ramūnas Karbauskis ir Eugenijus Gentvilas. Martyno Vainoriaus ir Algirdo Kubaičio nuotr.

Liberalo teigimu, valstiečių lyderis prisidengdamas visuomenininkais, viešai platina teiginius neturinčius nieko bendro su realybe. Todėl siekdamas sustabdyti „šmeižikiškų melagienų“ srautą, E.Gentvilas dėl R. Karbauskio viešų teiginių žada kreipsis į teisėsaugą.

Konkrečiai E.Gentvilas atviru, sugalvotu melu įvardija šiuos R. Karbauskio trečiadienį portale delfi.lt paskelbtus teiginius: „(…) nuskambėjo visuomenininkų pasisakymai, kad liberalas Eugenijus Gentvilas galimai siekia paslėpti Klaipėdos jūrų uosto gilinimo metu iškasto dumblo „atsikratymo“ istoriją, už kurią atsakinga įmonė, kuri turi sąsajų su TS-LKD nariais. Konservatorių politikui Jonui Dumašiui priklausanti UAB ,,Hidrostatyba“ (su pastarąja 26 tūkst. eurų vertės sandorį viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje yra deklaravusi ir konservatorė Agnė Bilotaitė) buvo atsakinga už darbų Klaipėdos uoste įgyvendinimą, kai jam vadovavo Liberalų sąjūdžio narys ir buvęs uosto direktorius Eugenijus Gentvilas. Kaip yra teigiama, bendrovė uosto dumblą suvertė ant marių pakrantės – netoli Kiaulių nugaros, kur šis dumblas, visuomenininkų teigimu, yra iki šiol, galimai skleisdamas gyvsidabrį į marias“. 

„Tokios sąmokslų teorijos yra kuriamos per pilnatį arba siekiant sąmoningai apšmeižti. Pavyzdžiui, man vadovaujant uostui UAB „Hidrostatyba“ apskritai nevykdė jokių uosto dugno gilinimo ir valymo darbų. Dumblo valymo iš Malkų įlankos dugno ir šio dumblo sandėliavimo marių pakrantėje prieš Kiaulės nugaros salą konkursą laimėjo Latvijos įmonė BGS. Su ja 2011-06-27 pasirašiau sutartį už 22 mln. litų. Remiantis šia sutartimi, įmonė BGS parengė dumblo valymo ir sandėliavimo techninį projektą, kurį oficialūs ekspertai, tarp jų ir aplinkosaugininkai, suderino 2012 m. rugsėjį. Dumblo siurbimo ir sandėliavimo Užteršto grunto aikštelėje darbai prasidėjo 2013 m. Tuo metu aš jau buvau Seimo narys, o uostui jau vadovavo A. Vaitkus, šiuo metu Klaipėdos m. Tarybos narys nuo R. Karbauskio partijos – LVŽS. Vykdant dumblo valymo ir sandėliavimo darbus A. Vaitkus LRT laidoje 2014-10-15 teigė: „Šią medžiagą, kuri yra ištraukta iš akvatorijos dugno, galima naudoti kaip statybinę medžiagą. Ją galima maišyti su cementiniais priedais ir daryti kietą pagrindą ir iš to pagrindo formuoti teritorijos paviršių“, – teigia E. Gentvilas.

Vadovaudamasis Civiliniu kodeksu ir Visuomenės informavimo įstatymu jis pareikalavo, kad R. Karbauskis iki š.m. sausio 22 d. per ELTA paneigtų  viešai paskleistus teiginius.

„Nesulaukęs viešo paneigimo, būsiu priverstas reikalauti paneigimo teismo keliu, kadangi R. Karbauskio viešai mesti nepagrįsti kaltinimai, negali būti laikomi sąžininga, etiška, sąmoningai nenuslepiančia ir neiškraipančia faktų ir duomenų šio asmens nuomone”, – teigia parlamentaras.

2 Comments

  1. GENTVILAS TURI ATSAKYTI IR UŽ GRIGEO IR UŽ ŠVENTOSIOS uosto darbus.

    Reply
  2. Vaitkus teisme prapylė dabar ir Karbauskio eilė, bet kas juos apsėdo, kad visur gali būti kaltas Gentvilas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politikų tribūna

Ar pajėgi miesto valdžia suvokti priežastis ir įvertinti priimtų sprendimų reikšmę?

Miestas turi ateitį, jei jame gyvena pakankamai šeimų. Kitu atveju tik laiko klausimas, kada jis pradės nykti. Ko gero, po ...
2023-11-30
Skaityti daugiau

Politikų tribūna

„Klaipėdos opozicija kaip niekad stipri“

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicija, kurią sudaro Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų ir Liberalų sąjūdžio frakcijos, parengė veiksmų programą, kurios paskirtis ...
2023-11-27
Skaityti daugiau

Politikų tribūna

Fantasmagoriškas vaizdelis

Fantasmagoriškas vaizdelis – Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus neišpasakytai džiaugiasi 2016-2017 m. pastatytų KLASCO palapinių griūties pradžia, bandydamas parodyti ir savo ...
2023-11-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This