Savivaldybę palieka Liudvikas Dūda

Svarbu, Veidai

Sausio 17-oji tapo paskutine reformuoti pradėtos Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos darbo diena.

Oficialiai vienas iš vadovų išeina iš darbo šalių susitarimu, tačiau neslėpė, kad galėjo dar ir padirbti porą mėnesių iki jam sukaks 65-eri – riba, numatyta Valstybės tarnybos įstatyme iki kada galima eiti pareigas.

Liudvikas Dūda. Palmiros Mart nuotr.

Žinia, nuo balandžio įsigalios nauja Savivaldybės administracijos struktūra, kurioje neliks departamentų, o atsiras vyriausieji patarėjai. Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis jau prieš mėnesį buvo sakęs, kad vyr. patarėju tikrai  nepateks L. Dūda, nes pavasarį jis sulauks pensijinio amžiaus ir dėl to negalės eiti tokių pareigų.

„Liudvikas Dūda pareigas palieka šalių susitarimu. Sutarėme, kad nereikia apgaudinėti vieniems kitų – nuo sausio 15-osios valstybės tarnyboje prasideda metinių darbų vertinimas, formuluojamos naujos užduotys. Liudvikui jau nebūtų galima suformuluoti naujų”, – sakė G. Neniškis.

Pasak jo, kol kas iš kitų penkių departamentų direktorių nėra sulaukta oficialių pranešimų, kad jie nesutiktų eiti naujų pareigų.

„Tikriausiai nusipelniau anksčiau išeiti”, – sakė nuo 2009-ųjų savivaldybės administracijoje dirbęs L. Dūda, neslėpęs, jog pats visgi nebūtų prašęs jį atleisti iki sukaks 65-eri.

Statybininko-inžinieriaus išsilavinimą turintis L. Dūda iki karjeros valstybės tarnyboje dirbo statybų bendrovėje „Statka”. Paklaustas, ar nesigaili tada palikęs verslą, vyras sakė, jog „būtų nėjęs, jei būtų gailėjęsis”.

„Kiekvienas momentas turi savo laiką. Tuo metu, kai buvo krizė, statybose buvo labai nyku. Buvo ieškoma kažkokios išeities, juolab kad buvau sukaupęs didelę patirtį statybose. Tada tame departamente buvo Statybos skyrius, pradžia buvo visiškai optimistiška, normali. Vėliau prasidėjo reformos, per pirmąją Statybos skyrių iškėlė į kitą departamentą ir man buvo toks nuliūdimas. Bet dirbau, juk ūkis yra ūkis. O paskui jau iš inercijos dirbi ir žiūri, kad finišas netoli”, – sakė pašnekovas, pripažinęs, kad visgi ši duona nebuvo saldi ir niekam tokios nelinki.

Jis sakė planuojantis tik mėnesį kitą pailsėti ir dar ieškotis darbo.

„Kolegos jau dabar sako, kad lauks mano laiškų”, – paklaustas, ar liks aktyvus miestietis, savivaldybei pranešiantis apie problemas, sakė L. Dūda.

Laikinai Miesto ūkio departamento vadovo pareigas eis Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas.

19 Comments

  1. O kodel?

    O kodel lieka Špučiėnė, Laužikienė? gal jau pakanka toms „jaunuolėms” ten tupėti, ar jos jau nepakeičiamos?

    Reply
  2. Seklys

    Bėga padla,-bėga su kraičiu. Tčiau žinome kur ir kas gyvena…

    Reply
  3. Se

    Kada ateis pamaina Mureikai, Macijauskui, Šakalienei, Vaišvilai ir panašiai kompanijai???

    Reply
    • skiriu SE

      Pamiršote visą A.Gaižučio komandą. Apsivalymas nuo korumpuotų ir moraliai žlugusių valdininkų – pagrindas.

    • Purvas

      Pamaina ateis, bet kaip nubausti šiuos miesto parazitus? Nežinote ar bijote?

  4. Klaipėdietė

    Puikus Žmogus. Geras kolega. Dirbantis ir išmanantis savo darbą. Dėkojame.

    Reply
    • klaipėdietei

      Jei žemos moralinės sąžinės neturintis žmogus yra jums puikus – tai VALIO!!!

    • Deberecenas

      Būtent šito korumpuoto ir dar „Tetos” Šakalienės dėka-miestas Klaipėda, purve.

  5. kapsulė

    aciū dievui, nebeliko nesąžiningo ir neveiklaus žmogaus, gal ir dūdukas nusiramins?

    Reply
  6. LAIVAS KURŠIS

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas skaito komentarus ir jau žino kur stovi Smiltynėje „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”,
    rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį… …

    Reply
  7. bebras

    štai miesto garsusis urbanistas ant antros kėdės jau užsiropšė, tiesiog nepakeičiamas.

    Reply
  8. Nuomonėlė

    Tai tik vieną direktorių atleido? ir dar Dūdą-patį normaliausią, o visi kiti departamentų direktoriai? kur dešimtmečiais sėdintys, susireikšminę iki dangaus…, juos tik pervardijo į vyr. patarėjus?! Ot tai apsivalymas nuo lodarių, ot tai reorganizacija…. Administracijos naujasis direktorius matyt priklausomas nuo draugų ir partinukų, dirba ką liepia. Ir skyrių vedėjas(-us) tuos pačius paliko, keista, pusę vedėjų siūlyčiau keisti, sumažinti jų skaičių, apjungti, nes jie tik administruoja skyrių darbą, kam jų tiek daug? O ir ką tie vyr.patarėjai dabar veiks? Toliau darbuose dubliuosis su skyrių vedėjais? Tas pats per tą patį, karuselė kažkokia.

    Reply
  9. Klaipėdietė

    Įdomus juokingas visada su bajeriais žmogus,manau ten trūks jo.Iki jo proto ir darbų toli kam toj savivaldybėj,aišku kartais ir jam ragai pasistodavo,bet kaip žmogus galima bendrauti.Teko turėti reikalų nei su vienu iš savivaldybės darbuotojų,toks jausmas,kad ten tikrai viena hiebra draugų giminių pažįstamų dirba.

    Reply
  10. Kaip čia yra

    Liko žmogui iki pensijos du mėnesiai ir atleidžia?Oi,išeina šalių susitarimu.Keista kažkaip…Yra du variantai,arba gerą išeitinę pasiūlė,nenorėjo jos prarast arba naujasis vadovas turi tiek kompromato,kad geriau gerb,Dūdai pasišalint savo noru.

    Reply
  11. Pamastymas prie rytinės arbatos

    Pripratome prie jo keisto postringavimo žiniasklaidoje, galėjo dar padirbti , vyras matosi dar turi jėgų, bet matyt neįtiko naujai iškeptam administracijos direktoriukui. Naujai iškeptas administracijos direktoriukas saviškiams, draugeliams savivaldybėje vietas daro, visokias jo akiai ”gražuoles” už gražias akis į postus skiria, naudojasi netikėtai pakliuvęs prie lovio…. Kažin kiek jis taip išbus tam poste…

    Reply
    • Anonimas

      Jūs turbūt juokaute? Ačiū už šaunų sarkazmą.

    • Anonimas

      Kontroliuoti tokį veikėją

    • Kur faktai?

      Tai gal galite detalizuoti, ką jau taip įdarbino ar kokius postus kam išdalino? Faktus pateikite, o ne juodinkite kitą žmogų!

    • Aš

      O ką jis skyrė į kokį postą? Visi tie patys ir tos pačios dirba

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This