Alkoholiu apnuodytos naujagimės byla – uždarame teismo posėdyje (atnaujinta)

Fotoreportažai, Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=Et6JtCyhvh0&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0YrKgYlK9EFAqEwcZKYmROY-THiGzF2wIaGvIZwUAdK4Q5nSgG9LauZrc”][vc_column_text]Pirmadienio rytą Klaipėdos apylinkės teisme didžiule alkoholio doze, viršijusia 4 promiles, apnuodytos naujagimės byla buvo išnagrinėta per kelias valandas.

36 metų kaltinamoji, mergytės mama Renata Simonavičiūtė į teismą buvo atvesdinta policijos pareigūnų, kadangi į pirmą posėdį pati nesugebėjo atvykti, nes esą nebuvo ankstyvojo autobuso, važiuojančio į Klaipėdą. Ji su savo sugyventiniu skelbia dirbanti pas ūkininkus vienkiemyje netoli Veiviržėnų.

Kaltinamoji savo veidą nuo žurnalistų slėpė po akiniais nuo saulės bei puspalčio gobtuvu. Iki teismo pradžios, irgi slėpdamas veidą, šalia jos sėdėjo sugyventinis, kuris kartu yra ir liudytojas šioje byloje.

R. Simonavičiūtė kaltinama dėl neatsargumo sunkiai sutrikdžiusi naujagimės sveikatą.

Visgi tikrosios istorijos, kaip mirtinas kiekis alkoholio galėjo atsirasti naujagimės kraujyje, visuomenei sužinoti nepavyks – teismas patenkino R. Simonavičiūtei skirto valstybės gynėjo Edvardo Staponkaus prašymą bylą nagrinėti uždarame teismo posėdyje.

Šį prašymą advokatas motyvavo tuo, jog dėl asmeninio gyvenimo detalių paviešinimo jo ginamoji gali atsisakyti duoti parodymus. Savo gynėjo prašymą palaikusi R. Simonavičiūtė teigė esą dėl žurnalistų ji jau turėjusi pakeisti 4 gyvenamąsias vietas.

„Atviros Klaipėdos” žiniomis, ji nuolatinės gyvenamosios vietos neturi, o ūkininkė, pas kurią šiuo metu ji su sugyventiniu yra apsistojusi, porą priėmė iš gailesčio – šiuo metu ūkyje jokių darbų nėra.

Prieš teismo posėdį valstybinį kaltinimą teisme palaikanti prokurorė Edita Mikalainienė „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog jei teisiamoji savo kaltę pripažins, ji prašys teismo jai skirti 3 metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant metams.

Visgi paaiškėjo, jog prokurorė po baigiamosios kalbos paprašė bausmės vykdymą teisiamajai atidėti dvejiems metams bei ją įpareigoti gydytis nuo alkoholizmo.

Tuo metu advokatas prašė savo ginamąją išteisinti – esą gimdymas prasidėjo anksčiau, nei numatyta, tad moteris nežinojusi, kad tą dieną, kai vartojo alkoholį, turės gimdyti.

Nors byla dėl pagreitinto įrodymų tyrimo išnagrinėta per kelias valandas, sprendimą joje teismas skelbs tik balandžio mėnesį.

Skelbiama, jog Lietuvoje tai – pirmoji tokio pobūdžio byla, kad moteris būtų teisiama už tai, jog pagimdė alkoholiu apnuodytą kūdikį.

INFORMACIJA

Šilutėje gimusi, tačiau nemažą gyvenimo dalį Anykščiuose praleidusi ir į Telšius pas būsimos dukros tėvą praėjusiais metais atsikrausčiusi R. Simonavičiūtė 2019 m. balandžio viduryje gimdyti į Klaipėdos universitetinę ligoninę buvo atvežta girta. Tyrėjams ji sakė alkoholį vartojusi, susipykusi su būsimo vaiko tėvu. Ligoninėje gimdyvei buvo nustatytas didesnis nei 2 prom. girtumas. Tačiau visko mačiusius medikus kur kas labiau nustebino gimusios mergytės kraujyje aptiktas alkoholio kiekis – jis viršijo net 4 promiles. Visgi medikams per porą dieną pavyko naujagimę išblaivyti, o motina, atsisakiusi tolimesnio gydymo, iš ligoninės išvyko, joje palikusi savo dukrą.

Šiuo metu jos dukrą augina globėjai, tačiau, E. Staponkaus teigimu, mama norėtų pati ją auginti. Tam  didžiausia kliūtis  – kad mergytės tėvai neturi nuolatinės gyvenamosios vietos bei pastovių pajamų, verčiasi iš atsitiktinių darbų.

Teigiama, jog mergytė auga sveika ir yra tinkamai prižiūrima. 

Martyno Vainoriaus nuotr.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”120062,120060,120054,120053,120052,120059,120058,120057,120056,120055″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Mirtinai sušaldyto kūdikio byloje prokuroras nori, kad sugyventinis būtų baudžiamas griežčiau nei motina

Klaipėdos apygardos teisme trečiadienį baigta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje naujagimio nužudymu kaltinama 34-erių Eglė Kuuz, o 54-erių jos sugyventinis Zenonas ...
2022-06-15
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Mirtinai sušaldyto kūdikio byloje kaltę pripažįsta tik motina

Klaipėdos apygardos teisme penktadienį pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje naujagimio nužudymu kaltinama 34-erių Eglė Kuuz, o 54-erių jos sugyventinis Zenonas ...
2022-06-03
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Naujagimio nužudymu įtariama pora suimta trims mėnesiams

Klaipėdos apylinkės teismas ketvirtadienį patenkino prokuroro prašymą trims mėnesiams suimti 53 metų vyrą ir 35 metų moterį. Jie įtariami lauke ...
2022-01-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This