Planuoja nematytas statybas

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybė pradėjo procedūras, kad galėtų iš valstybės perimti ir patikėjimo teise valdyti du daugiabučių statybos paskirties sklypus, kuriuose numatoma statyti vadinamuosius grupinio apgyvendinimo namus, skirtus globos namus palikusiems, bet sunkumų turintiems vaikams.

Pirmuosius grupinio apgyvendinimo namus numatoma statyti sklype Markučių g. 4. Palmiros Mart nuotr.

Miesto Tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetas pritarė sprendimo projektui, kuriuo Nacionalinės žemės tarnybos būtų prašoma perduoti patikėjimo teise valdyti keturis viešosios paskirties rekreacijai ir poilsiui skirtus sklypus bei du, kurių paskirtis – daugiabučių statyba.

Pasak Savivaldybės administracijos Žemėtvarkos skyriaus vedėjos Raimondo Gružienės, 35,68 aro ploto sklypas Laukininkų g. 32A  ir 44 aro ploto sklypas Markučių g. 4 būtų naudojami vadinamųjų grupinio apgyvendinimo namų, kur gyventų globos namus palikę, bet sunkumų turintys vaikai, kuriems reikia pagalbos integruojantis į visuomenę.

„Tokiuose namuose gali įsikurti ne daugiau nei dešimt asmenų. Šiemet jau numatoma projektuoti pastatą Markučių gatvėje, o Laukininkų gatvės sklypas būtų rezervuotas ateičiai”, – sakė R. Gružienė.

Pasak jos, Laukininkų g. 32A ateityje galėtų įsikurti ir bendruomenės namai ar socialinis būstas.

Savivaldybės administracijos Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indrė Butenienė detalizavo, kad tokių namų statyba yra trečiasis vaikų globos namų pertvarkos etapas. Jų statyba būtų finansuojama savivaldybės biudžeto lėšomis.

Minėtasis komitetas vienbalsiai pritarė tokiam sprendimo projektui. Pirmadienį analogišką sprendimą priėmė ir Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas. Galutinį žodį šį mėnesį turės priimti miesto Taryba.

Pagal dar 2015 m. gegužę socialinės apsaugos ir darbo ministro pasirašytą įsisakymą uostamiestyje palaipsniui yra pertvarkomi Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namai ir Klaipėdos vaikų globos namai „Rytas“ – pereinama nuo institucinės globos prie šeimoje ir bendruomenėje teikiamų paslaugų neįgaliems ir likusiems be tėvų globos vaikams.

7 Comments

  1. Laima

    Geriau vaikams pastatykit zaidimu aiksteles,kad mes matytume per langus,kaip jie zaidzia.Padarykit takelius tarp medziu,padtatykit suolelius kur galetj prisisesti,pailseti semnoliai ir jaunos mamos,Tai tikrai dziugintu musu aki.Ir medziai nemnukentetu,juk kuos zmones patys,sutokia meile sodino.O valdzia visa ta sunaikinti nori,neatsizvelgiant i musu,gyventoju nuomone.Tai neteisinga.Juk yra ir kitur vietu,kur galetu tai padaryti…ISgirskit valdzios zmones,tai,ko musu rajono zmones nori ,,,,,

    Reply
  2. Jep

    Geriau daugiaaukste stovejimo aikstele ykaltu, kurios ten realiai reikia, ne, dar uzgrus rajona. Maladec.

    Reply
  3. LAIVAS KURŠIS

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas skaito komentarus ir jau žino kur stovi Smiltynėje „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”,
    rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį… …

    Reply
  4. Nora

    Geriau statykite didesni prekybos centra.musu gale tik mazosis krautuveles yra.gyvename kaip kaime.reikia ko svarbiau varai i centra.pensininkam sunkiau.

    Reply
  5. Ginas

    Tai tas Klaipedos rajonas ir tsip neramus, tai dar tokius nori atkraustyti. Gal i Melnarage geriau po mero langais? Grynas oras labai reikalingas jaunuoliams

    Reply
    • Nijole

      Na bent jau kazkas teigiamo ir hero bus pastatyta…tik klausimas kada?,ar paskirtis atitiks vartotoja

    • Jep

      Jau pardave, kiek atsilieki

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Atvėrė kelią atkurti senamiesčio gatvės atkarpą

Nors Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas buvo nepritaręs mero siūlymui perimti savivaldybės nuosavybėn iš privačių asmenų ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dienovidžio skvere po 20 metų atgimė plėtros planai

Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas pirmadienį nepritarė mero siūlymui perimti savivaldybės nuosavybėn iš privačių asmenų dovanojamą ...
2024-02-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

„Išlaidos savivaldybės viešiesiems ryšiams didėja 300 procentų“

Tokią repliką metė liberalas Saulius Budinas trečiadienį vykusio miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu, kai opozicijos atstovams nepavyko ...
2024-02-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This