„TT-Line“ pasirinko kitą terminalą

Uostas ir jūra

Penktadienį į Klaipėdą pirmą kartą atplaukė naujas „TT-Line“ linijos keltas „Marco Polo“. Laivas prišvartuotas prie UAB Klaipėdos konteinerių terminalas (KKT) valdomos 128 krantinės, kur per pastaruosius du mėnesius buvo įrengtas „TT-Line“ keltų aptarnavimui skirtas terminalas.

„Marco Polo“ iš naujojo „TT-Line“ terminalo Klaipėdoje tris kartus per savaitę plauks į Treleborgo uostą Švedijoje. Pirmas išvykimas – sausio 27-ąją, 4.30 val. ryto.

Laivas turi tris denius krovininiam transportui, o viršutiniuose deniuose įrengtos 78 kajutės keleiviams, pramogų ir poilsio erdvės. „Marco Polo“ gali gabenti iki 140 puspriekabių ir 215 keleivių.

„Mūsų koncepcija yra keleiviams draugiškas terminalas, kuris taps komfortiškos kelionės „TT-Line“ keltu tąsa. Keleiviams nebereikės laukti įlaipinimo į keltą savo automobiliuose, jie galės pasimėgauti kavos puodeliu šiuolaikiškoje keleivių salėje, o vaikai – pažaisti čia įrengtoje žaidimų aikštelėje“, – pranešime spaudai cituojamas „TT-Line“ vadovas Bernhard J. Termühlen.

„Atnaujindami keltų aptarnavimą, mes sugrįžtame prie savo ištakų. 1994 metais pradėjome savo veiklą uoste kaip ro-ro terminalas ir sukaupėme didelę šių krovinių aptarnavimo patirtį, tačiau pastarąjį dešimtmetį neturėjome pastovios keltų linijos ir specializavomės konteinerių bei generalinių krovinių krovoje. Taigi mums ypač malonu, kad mūsų senasis terminalas atgimsta kaip modernus ro-ro krovinių ir keleivių terminalas. Mes daug investavome į terminalo atnaujinimą pagal šiuolaikinius standartus ir esame pasiryžę kartu su „TT-Line“ išvystyti aukštos klasės servisą. Linijos krovinio nukreipimas į pietinę uosto dalį taip pat sumažins krovininio transporto srautus ir taršą miesto centre bei gyvenamuosiuose rajonuose“, – teigia Klaipėdos konteinerių terminalo vadovas Vaidotas Šileika.

2018 m. į Klaipėdą atėjusi TT-Line iki tol naudojosi Klaipėdos centrinio terminalo paslaugomis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sveikata

KKT prisidėjo prie jaukesnės aplinkos sukūrimo Vaikų ligoninėje

„Šiais metais minėdami įmonės 30 metų veiklos jubiliejų nusprendėme savo dėmesį sutelkti ir į socialinius projektus, kurie džiugintų visuomenę ir ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pirmą kartą atlikta konteinerinio laivo bunkeravimo operacija

CMA CGM priklausantis konteinerinis laivas „Containerships Aurora“, prišvartuotas prie Klaipėdos konteinerių terminalo (KKT) krantinės balandžio 9 d. buvo sėkmingai pripildytas ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This