Dėl žalių rodyklių žada spręsti skubos tvarka

Transportas

Susisiekimo ministerija pranešė, jog Transporto kompetencijų agentūrai (TKA) nustačius kriterijus, padėsiančius „objektyviai įvertinti lentelių su žalia rodykle prie raudono šviesoforo signalo poveikį eismo saugos ir transporto pralaidumo požiūriu”, savivaldybės jau gali kreiptis į šią instituciją dėl sankryžų, kuriose norima grąžinti lenteles, vertinimo. Sankryžų įvertinimas esą bus atliekamas skubos tvarka.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Anot ministerijos pranešimo, vertinant galimybes sankryžoje grąžinti lenteles su žalia rodykle, bus atsižvelgiama į savivaldybių pateiktus srautų sankryžoje duomenis, surinktus intensyviausią valandą. Pagal pateiktą vizualinę schemą savivaldybių specialistai esą ir patys galės įsivertinti, ar planuojamos TKA vertinimui teikti sankryžos tenkina eismo saugos kriterijus.

Aiškinama, kad specialistai, priimdami sprendimą dėl lentelių grąžinimo, vertins eismo saugos ir transporto pralaidumo kriterijų t. y. transporto priemonių gaišties parametrą, nustatantį vidutinį laiką, per kurį automobilis pravažiuoja sankryžą.

Teigiama, kad kiekviena sankryža bus vertinama individualiai ir bus lyginami tik jos rezultatai. Gavus neigiamą išvadą dėl lentelių sankryžoje grąžinimo, savivaldybėms bus pateikiama išsami informacija dėl sankryžos perspektyvinių sprendinių ir galimų tolesnių pakeitimų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

„Belaruskalij“ procese suformuotas arbitražo teismas

Dėl Baltarusijos kalio trąšų gamintojos „Belaruskalij“ inicijuoto proceso prieš Lietuvą, 2024 m. pradžioje buvo suformuotas arbitražo teismas, informuoja Susisiekimo ministerija. ...
2024-02-11
Skaityti daugiau

Transportas

Sugrąžino dar dvi žaliąsias rodykles

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad Transporto kompetencijų agentūra leido įrengti lenteles su žaliomis rodyklėmis dar dviejose sankryžose. Jos vėl atsiras Reikjaviko ...
2024-01-30
Skaityti daugiau

Transportas

Į devynias Klaipėdos sankryžas sugrįžta žalios rodyklės

Transporto kompetencijų agentūra davė leidimą 9 sankryžose grąžinti žalias rodykles. Sukti į dešinę nelaukiant žalio šviesoforo signalo leidžiančias rodykles kai ...
2024-01-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This