Audrius Petrošius: „Man nuoširdžiai gėda”

Politikų tribūna

Audrius Petrošius, Klaipėdos miesto tarybos narys
2020-01-29

Komentarų: 24

Pasirodžius pranešimams apie tai, kad Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) vadovybė kreipėsi į prokuratūrą, siekdama išsiaiškinti anoniminio skundo autorių (-ius), Sveikatos apsaugos ministerijos organizuotoje anoniminėje apklausoje vėl spindime nacionaliniu lygmeniu, laužydami bet kokius laisvos visuomenės principus.

Man nuoširdžiai gėda, kad turime stebėti ir reaguoti į „policinės valstybės” principais grįstus KUL vadovybės veiksmus.

Noriu priminti, kad santvarka pasikeitė jau beveik prieš tris dešimtmečius: dabar mes siekiame skaidrumo ir pasitikėjimo, kuris būtų sutryptas su žemėmis atskleidžiant anoniminės apklausos dalyvių duomenis. Tai liečia ne vien KUL, tai liečia valstybę ir visos visuomenės pasitikėjimą ja.

Noriu tikėti, kad KUL vadovybė atsiims pareiškimą, o ligoninės savininkas, Klaipėdos m. savivaldybės administracija, imsis visų reikalingų priemonių operatyviam, objektyviam bei visapusiškam situacijos ištyrimui, nepažeidžiant nė vienos iš pusių teisių ir teisėtų interesų.

24 Comments

  1. Vaclovas Taš.

    Man labai keista, kad politikai kurie turi reikalauti, kad įstatymų būtų laikomasi reikalauja jų nesilaikyti. Šį kartą atrodo konservatoriai. Gerbiamieji, pavartykite Pranešėjo įstatymą, ten viskas labai glaustai ir suprantamai rašoma ką reikia daryti pranešant apie nusikaltimą (galimą nusikaltimą),ir kaip yra užtikrinamas anonimiškumas. Rašyti kliauzas ir paskui jas viešai platinti,turiu galvoje ministro elgesį seimo Sveikatos apsaugos komitete negalima. Tai jau yra nusikaltimas prieš asmenį apie kurį pranešama. Gaila, kad tik toks mūsų politikų lygis, ką rodo ir šis atvejis. Nieko nežinau apie tą KUL, gal tikrai ten Š. Korėja, bet drąsiai sakau, kad pasirinktas metodas pasiskolintas išKGB.

    Reply
  2. Juozui Algimantas

    ŽINAI, KAD TIE AR TAS ANONIMAS TURI FANSINIŲĮSIPAREIGOJIMŲ, PASKOLŲ, ŠEIMASTIK PAVARDĘ UŽMIRŠAI PARAŠYTI. tIKRIAUSIAI SKAITAI SAVE LABAI DEMOKRATIŠKAI GALVOJANČIU,o tie KURie galvoja kitaip yra komunistai ir rusų šnipai.

    Reply
  3. Juozas

    Skaičiau, kad V. Čepas objektyvus žmogus, kuris atgimimo laikotarpiu su Šličyte buvo labai aktyvūs, kovodami prieš Sovietines atliekas. Pasirodo jo mąstymas pakrypo kita linkme. Tiek daug metų gyvena Klaipėdoje, o nežino kas dedasi Klaipėdos Universitetinėje ligoninėje, kokie valdymo metodai V. Janušonio. Gydytojai, kurie parašė apie padėtį šioje ligoninėje, juk tūri finansinių įsipareigojimų bankams, tūri šeimas, vaikus, juos reikia išlaikyti. Šie gydytojai nenori būti kamikadzėmis, nes šioje ligoninėje yra klapčiukų komanda kuri darys viską taip, kaip jiems nurodo V. Janušonis.
    Lietuvos demokratijos atkūrimui jau 30m, o toks diktatoriškas valdymas KUl dar tęsiasi. Ponas V. Čepai, buvai seime, aukščiausias valdymo organas Klaipėdoje, o tokių dalykų nežinai. Aklai gini dikatatorius.

    Reply
    • Vytautas ne Čepas

      Rašo apie batus, tu apie ratus šneki. Apie diktatorius nieko nerašė. Apie anonimiškumą.

  4. ALGIRDAS

    JACKA CEPAI NĖRA PATENKIAS? PRISIRASIAI.

    Reply
  5. Rima

    Tai matote Čepas pasirašė ir vardą ir pavardę, o jūs „drąsuoliai”, kaip jis ir rašo, lojate iš krūmų. Reikėtų čia parašyti gėda, bet vargu ar jūs žinote kas tai yra.

    Reply
  6. Virgilijus

    TAI ČIA TAS BICKAUSKAS, KUR SVARINSKA TARDĖ. AIŠKUS CIAPAS SUBINLAIZIS. GĖDA.

    Reply
  7. Justina

    Į PAGALBĄ IPATYNGU BYLŲ TARDYTOJA! CEPAI?

    Reply
  8. Vytautas Čepas

    Gerb. Audriau, suprantu Jus kaip jauną ir entuziazmo kupiną politiką, bet jei valstybė bus pradėta tvarkyti pagal anonimų skundus nesunku įsivaizduoti kuo viskas baigsis. Jei, žmogau, jautiesi esąs teisus arba tikrai esi teisus – tai ko slepiesi? Sakote suės, iš darbo išvarys…, gal ir taip? Bet jei esi bailus, ir gebi tik „iš krūmų loti” tai kovos nepradėk. Tylėk, kentėk, ieškokis kito darbo, keisk profesija, …bet iki galo išlik garbingas prieš save, savo vaikus, kolegas. Anonimiško skundimo vaisius lietuviai labai gerai prisimena, juk dešimtys tūkstančių mūsų tėvų į sibirus buvo išgabenti būtent įskundus anonimams. Nejau Jūs vėlei norite išleisti džiną iš maišo? Suprantama, į Sibirą neveš, bet ne ką menkesnę peklą užkurs čia, vietoje, tokią, kad niekam mažai nepasirodys. Ir dar. ANONIMIŠKAI GALIMA SUBJAUROTI BET KURIO, KAD IR PAČIO ŠVENČIAUSIO, ŽMOGAUS (taip pat ir Jūsų), GYVENIMĄ, NUBRAUKTI JO NUOPELNUS, KITUS DARBUS, NUSTUMTI Į GYVENIMO UŽRIBĮ. Baisiausia, kad nuo anonimų nėra kaip apsiginti, pasiteisinti, įrodyti. Tai visuomenės vėžys kurio metastazės labai greitai persmelkia viską ir visus, suėda iš vidaus, sunaikina bet kokį žmoniškumą. Anonimiškumas su skaidrumu turi tiek bendro, kiek katės šlapimas su šaltinio vandeniu. Neužpyk, bet gerai pagalvok, gal vis tik aš esu bent šiek tiek teisus?

    Reply
    • Xxx

      Ponas Čepai o kodel jus save laikote auksčiau uz rinkejus ir ginat vyr gyditoja?, nes jums ponams ir jusu giminem atskiros palatos uz kurias moketi nereikia, uz vaistus irgi moketi nereikia, atskiras meniu o kaip mums yra tiems jusu rinkejams kur palei zeme sliauzioja ar zinote, palaikau anonima sedit taryboi n metu ir tik apiw savo galvojat. Kada baigsis visas tas voratinklis pogalais kur suristi gimines, pazystami ir t.t. Šlykstu.

    • Anonimas

      Jūs šaunuolis.

  9. Anonimas

    Anonimai yra bailiai. Ju negyniau ir neginsiu. Zmogus turi tureti aiskia pozicija. Naujos Lietuvos grstos anonimais nebus.

    Reply
    • Anonimui

      Kai Lietuva nauja bus, tai ir anonimų neliks, kol ji sena, kelią į naująją galima grįsti ir skundais. Pažiūrėkit, kas Vokietijoj darosi. Deja, bet kol dinozaurai gyvi, jų išnykimas galimas ir anoniminiu būdu.

  10. Ausra

    Atvirumas nieko gero nežada. Prasideda mobingas prieš darbuotoja, skiriamos nepagrįstos nuobaudos su atleidimu. Įveliami tėvai, kurie net nežino visos situacijos. Jei ne profsąjungos paprastam žmogui atlaikyti tokį smurtą labai sunku. Kai kurie todėl ir pasirenka pasitraukimą iš gyvenimo savo noru. Neseniai tą peklą praėjau pati, tai atsakau už savo išsakytą nuomonę. Geriau darbuotojams anoniminiai skundai darbo klausimus spręsti mūsų valstybinėse įstaigose. Vadovų kerštui stabdžių nėra.

    Reply
  11. Klaipėdietė

    Bet įspūdis toks kad savininkas ne taryba,o fizinis asmuogerb.Janušonis,nagais ir „ragais”įsikibęs į kėdę?

    Reply
  12. Juzė

    Bjauru, kad yra maišoma giminystės, draugystės ryšiai su pareigoms ,tada gaunasi jovalas- betvarkė. Seneliai išleiskite vietą blaiviai mąstančiam jaunimui!!!!!.

    Reply
  13. Jonas

    Kai vyko privatizacija tai sprogdino , šaudė ir „pamazgas ” per spaudą pilstė. Dabar daug šnekama apie ligoninių sujungimą. Konkurentas niekada nemiega , jis rašo laiškus . Tiek metų ligoninėje buvo tvarkinga ir pats ne kartą gulėjau joje ir ne iš šio nei to prasideda chaosas vos ne žudynės. Ieškokime kam tai naudinga ir gausime atsakymus į visus klausimus. Pritariu , kad vadovus renkant , turi dalyvauti ir kolektyvas.Kai taip bus , mažiau ir pilsymo bus.

    Reply
  14. vardas

    O kodel TSLKD uzvakar nebalsavo del siulomo kadenciju ivedimo ?

    Reply
  15. vardas

    O kodel TSLKD uzvakar nebalsavo del siulomo kadenciju ivedimo ?

    Reply
  16. Joris

    Vergovinė santvarka, dar bujojanti kai kuriose valstybinėse įstaigose, privalo grimzti užmarštin. Kad ir kaip būtų smerktina, bet kol kas be anoniminių linijų neapseisime- carų kerštas gajus, o ir rudnosiukų pasubininių jie turi ir turės apsčiai. Būtina į vadovų skyrimo tvarką įtraukti ir darbo kolektyvus, kur jie turėtų pusę skyrimo balsą, nes kas geriau tuos vadovus gali pažinoti, nei kartu su jais dirbantys. O dabar, kuomet zosytės iš savivaldybių sprendžia, tinkamas tu mokyklos, ligoninės ar dar kitos įstaigos vadovų, turime „karūnuotus” amžinus ir siautėjančius vadovus. Būtų paskata esamiems vadovams stengtis tarnauti kolektyvams ir jų darbams, o ne atvirkščiai. Gaila, kad į 4 dešimtmetį įkopusiai atsikūrusioje valstybėje sprendžiamos tokios bėdos.

    Reply
  17. Miestietis

    Akivaizdu, kad demokratija ir viešumas yra nepageidaujami svečiai mūsų visuomenėje aukštas pareigas užimančių asmenų galvose. O gal tik tų, kurie jau turėtu nebevadovauti o ilsėtis. Tikėkimės, kad viešumas ir demokratija skinsis kelią į mūsų širdis ir mes nebetoleruosime mobingo, grobstymų, žeminimo, išnaudojimo ir kitų įsišaknijusių blogybių. iš Tarybos narių tikimės palaikymo ir griežtos pozicijos tokių vadovų atžvilgiu.

    Reply
  18. Nesvarbu

    Pritariu. Bjauru, kad imamasi tokių veiksmų. Net mano jaunystėje prie Brežnevo, generalissimo buvo davęs komandą tirti visus – net anoniminius skundus. O dabar…Žmonės bus dar dugiau įgąsdinti nei diktatūroje? Gėda ir tiek.

    Reply
  19. Elena

    Pritariu , o jei savininkas – savivaldybės administracija liks abejinga šiam įvykiui tikiuosi Jūs kaip tarybos narys priminsite ?

    Reply
    • žiniai

      Jūsų žiniai savininkas ir steigėjas TARYBA, o ne administracija.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

COVID-19 pirkimai vis dar aidi teismuose

Teismuose dėl jos dalimi tapusios Klaipėdos universitetinės ligoninės pandeminio laikotarpio pirkimų tebesimurkdanti Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje laimėjo dar du ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Meras apie iniciatyvą dėl Vaikų ligoninės: „Protu nesuvokiamas dalykas“

Reaguodamas į Seimo Sveikatos reikalų komiteto rekomendaciją prie Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) prijungti Klaipėdos savivaldybės valdomą Vaikų ligoninę, trečiadienio rytą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This