Klaipėdos darželių darbo laikas: dėl pusvalandžio – peticija

Svarbu, Švietimas

Darželinukus auginantys klaipėdiečiai vėl sujudo ir siekia, kad būtų paankstintas Klaipėdos miesto darželių darbo laikas. Šiuo metu ikimokyklinės įstaigos duris atveria nuo 7.30 val., tėveliai siekia, kad jie vaikus galėtų atvesti bent pusvalandžiu anksčiau. Klaipėdos savivaldybės atstovai tikino, jog toks klaipėdiečių prašymas gali būti svarstomas.

Nemažai tėvų norėtų, jog savo vaikus į darželius kas rytą galėtų atvesti nuo 7 val. Palmiros Mart nuotr.

Kiekvieną rytą – atsiprašymai

Du mažylius auginantis klaipėdietis Justinas sukūrė ir viešai paskelbė peticiją „Dėl Klaipėdos miesto darželių darbo laiko paankstinimo“. Ji paskelbta internete www.peticijos.lt, ją per pusdienį pasirašė daugiau nei 60 žmonių.

„Prašome Klaipėdos savivaldybės įvertinti galimybę paankstinti Klaipėdos darželių darbo laiką. Šiuo metu darželiai (visos grupės) atsidaro 7.30 val. Klaipėda – viena iš nedaugelio savivaldybių, kurioje darželiai dirbti pradeda taip vėlai (pvz., tokie miestai kaip Vilnius, Šiauliai, Kaunas ar net Kretinga pradeda darbą darželiuose 7 arba 6.30 val, kai darželyje anksčiau atidaroma bent viena grupė). Pradedant darbą 7.30 val. sukeliama daug nepatogumų tėvams, kurie pradeda darbo dieną 8 val. ar ankščiau. Ypatingai sunku toms šeimoms, kuriose yra keli vaikai ir juos reikia pristatyti į skirtingas ugdymo įstaigas arba vienas/abu tėvai dirba už Klaipėdos miesto ribų. Jei nėra galimybės paankstinti darbo laiką visose grupėse – būtų galima kiekvienam darželyje turėti papildomą paankstintą grupę (pvz. nuo 7 val. , iš kurios vaikai būtų suvedžiojami į savo grupes nuo 7.30 val. Vienas iš šių sprendimų ne tik sumažintų stresą tėvams, kurie stengiasi nepavėluoti į darbą bet ir oficialiai padidintų auklėtojų apmokamų darbo valandų skaičių“, – rašoma peticijos tekste.

Pats Justinas „Atvirai Klaipėdai“ teigė, jog sukurti tokią peticiją paskatino asmeninė patirtis.

„Į darželį pradėjome vesti sūnų. Jį kiekvieną rytą nuvežu pats, nes žmona lieka namuose su darželio dar tikrai nelankančia dukryte. Problema ta, jog mano darbo diena prasideda 7.45 val., tad neįmanoma nepavėluoti į darbovietę, kai sūnų į darželį galiu atiduoti tik 7.30 val., o iki darbo dar reikia 7 km nuvažiuoti. Kurį laiką kas rytą vadovų atsiprašinėjau, kad pavėlavau į darbą. Dabar esame sutarę taip, kad man priklausantis tėvadienis būtų taip išdalintas, jog kiekvieną rytą į darbą galėčiau atvykti šiek tiek vėliau. Tačiau tai problemą išsprendė tik laikinai. Kai į darželį reikės pradėti vesti dukrytę, o sūnus jau eis į mokyklą, tikrai nespėsiu abiejų pristatyti į jų įstaigas, o pats nepavėluoti į darbą“, – aiškino dviejų mažylių tėtis.

Parašų skaičius nustebino

Justinas neslėpė, jog kurį laiką manė, jog ši problema – per vėlai duris atveriantis darželis yra aktuali tik jam. Tačiau vyras pasikalbėjo su kolegomis, su kitais į darželį vaikus atvedančiais tėčiais ir mamomis ir tuomet paaiškėjo, kad daugelis norėtų, jog ikimokyklinės ugdymo įstaigos darbą pradėtų bent 7 val.

„Todėl ir sukūriau šią peticiją. Tikėjausi, kad ją pasirašys bent 20 žmonių, o tuomet galėsiu kreiptis į savivaldybę, kad galiojanti tvarka būtų peržiūrėta, nes to pageidauju ne vienas aš. Pats nustebau, kad per pusdienį peticiją jau pasirašė apie 60 žmonių, tikiuosi, kad iki mėnesio pabaigos tų parašų bus gerokai daugiau. Gal tuomet į mūsų, tėvelių, nuomonę bus atsižvelgta. Idealu būtų, jei darželiai anksčiau dirbti pradėtų nuo kitų mokslo metų pradžios“, – vylėsi klaipėdietis.

Peticiją pasirašiusieji savo komentaruose aiškiai išdėstė pageidavimą, jog Klaipėdos darželiai pradėtų dirbti nuo 7 val.

„Mūsų bendrovėje, kaip ir nemažoje dalyje kitų uosto įmonių, darbo valandos prasideda 7.30 val. Neįmanoma suspėti į darbą laiku, kai darželio grupės pradeda dirbti 7.30 val.“, – problemą įvardijo vienas komentatorių.

Klaipėdiečio Justino įsitikinimu, Klaipėdai tikrai neturėtų būti didelis iššūkis sudaryti galimybę tėvams vaikus į darželius atvesti nuo 7 val., o ne nuo 7.30 val. „Jei tai gali padaryti kiti miestai, manau, gali ir Klaipėda. Aišku, tai papildomai kainuos, bet juk tikrai įmanoma“, – neabejojo dviejų vaikų tėvas.

Prašymus nagrinės

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė stebėjosi, jog klaipėdietis Justinas pirmiausia kreipėsi ne į ikimokyklinio ugdymo įstaigos, į kurią veda savo vaiką, administraciją ar Klaipėdos savivaldybę, o sukūrė peticiją. „Man keista, kai žmogus pirmiausia ne pasikalbėti ateina, o bando kitais būdais spręsti problemą“, – teigė L. Prižgintienė.

Ji aiškino, jog Klaipėdos ikimokyklinio ugdymo įstaigos yra pasirinkusios 10,5 darbo valandų veiklos modelį. Tai reiškia, jog darželių durys atveriamos 7.30 val. o darbo pabaiga yra 18 val.

„Tačiau kai kurios įstaigose yra grupių, kurios veikia pagal 12 darbo valandų veiklos modelį. Tai reiškia, jog darželio grupė atidaroma,pavyzdžiui, 7 val., o uždaroma 19 val. Tačiau už tas papildomas valandas tėvai turi patys susimokėti. Tokios grupės yra labai nepopuliarios, jos veikia vos keliose ugdymo įstaigose, nors anksčiau veikė beveik visose. Tėvelis, kuris sukūrė peticiją, gali inicijuoti, kad tokia 12 darbo valandų grupė būtų įkurta ir jo ugdymo įstaigoje. Bet reikėtų, kad tą grupę lankytų bent apie 20 vaikų“, – aiškino L. Prižgintienė.

Tačiau ji svarstė, jog galbūt ir logiška būtų patvirtinti 11 darbo valandų veiklos modelį. Pagal jį ikimokyklinio ugdymo įstaigos galėtų pradėti dirbti nuo 7 val., o darbą baigtų 18 val. ir tėvams papildomai susimokėti nereikėtų.

„Mes manome, kad problemą buvome identifikavę, kad didžioji dauguma tėvų yra patenkinti, jog vaikus į darželius gali atvesti nuo 7.30 val. ir anksčiau poreikio nėra. Tačiau darbo grupė dėl ikimokyklinių ugdymo įstaigų veiklos modelių nustatymo dirba toliau, ji pateiks savo siūlymus ir jie bus peržiūrėti. Žinoma, kad nagrinėsime ir klaipėdiečių prašymus, jei tokių sulauksime“, – tvirtino L. Prižgintienė.

40 Comments

  1. jonas

    Nežinau kodėl ,bet ir tais blogaisiais rusų laikais taip vadinamais ,darželiai dirbo nuo 7 val iki 19 val ir tada mes neturėjome jokių problemų su vaikais .Dabar nesuprantami dalykai – jeigu abu tėvai dirba nuo 9 val iki 18 val ,tai ką jie turi daryti ,jie irgi taip pat moka mokesčius ,kaip ir visi ,kodėl tada jie turi ieškoti auklių ar ko ten .Manau čia netvarka gryna ir tingėjimas spresti problema ,kai kitur jos nėra

    Reply
  2. Mama

    Žmogus pasiūlė savivaldybei apsvarstyti galimybę dirbti anksčiau,o žiūrint į komentarus toks jausmas, kad čia visiem nuo 5val liepė eit į darbą.
    Jau ir taip darbdaviai nenori priimti žmonių su mažamečiais vaikais.
    Visi nori, kad poliklinikos, parduotuvės, bankai ir pan įstaigos atsidaro nuo 7 ryto, kad spėtų prieš darbą susitvarkyti savo reikalus, bet kur tų įstaigų darbuotojams dėti vaikus visiem nusispjaut.
    Peticija turi beveik 200 parašus ir liaudis vistiek komentuoja taip tarsi vieno tėvo bėda čia.
    Kai vaiką į darželį tempia svetima kaimynė babute, aišku, vaikui mažiau streso nei 15 min anksčiau atėjus į darželį.
    Galu gale, burnotojai, ar jum gaila, kad kažkuriai auklėtojai etate padidės valandų skaičius ir atlyginimas? Už ašaras ir taip jos dirba.

    Reply
  3. Ugne

    Visiškai sutinku. Neįmanoma spėti nuvesti vaiko į darželį.. Esu medikė, mano darbo diena taip pat prasideda 7:45..

    Reply
  4. Auklėtoja

    Keista, kad savivaldybė bijo tėvų ir tuoj priims tokią pataisą.Graudu… Bet nepamirškit ,kad darželyje ir dirba žmonės o ne robotai.Su savo šeimomis ir vaikais. Dabar ir per vasarą tėvai atostogauja, o vaikai be atostogų, darželyje ,po 25 grupėje. Ar jiems priklauso lankyti ugdymo įstaigą 12mėn.per metus?Padarykite visuose darželiuose naktines geupes. Pamatysite- jos bus pilnos. Gaila vaikų. Ne tėvų.

    Reply
    • Kam dirba darželiai?

      Mokesčiai savivaldybei mokami visus metus. Ir jūsų atlyginimas taip pat mokamas iš jų. Taip kad jūsų darbas – ugdyti vaikus, kol jų tėvai dirba ir moka mokesčius! Ir ne atvirkščiai!

    • Auklėtoja

      Tai pedagogai ir ugdo vaikus, bet už ašaras…

    • Pilietis

      Sutinku, kad auklėtojoms neadekvačiai maži atlyginimai dirbant tokį sunkų atsakingą darbą, bet gal pakeitus apmokėjimo modelį ir darbo laiką, bent kažkiek atlyginimai padidėtų?

  5. Mindaugas (husky)

    Tėveliai,jūs auksiniai,dėl savo atžalų vežiojimo pirmyn ir atgal,sukeliate mieste kamsčius!
    Suprantu-darželinukai,bet kai lankančius 7+ metų vežate iki pat mokymo įstaigos durų ir nekreipiate dėmesio į ženklus neleidžiančius sustoti,taip sudarydami avarines situacijas,ką tuom norite pasiekti?
    Turime puikiai išvystytą visuomeninį transportą,lai jūsų vaikai juo ir naudojasi,atsiprašant,subinių daugiau 50 metrų nebenuneša!

    Reply
    • Pilietis

      Truputi nesusijęs su tema komentaras

  6. Donatas

    Liūdna skaityti šitą straipsnį ir komentarus. Vaikai yra didžiausias turtas ir deja prie to turto reikia derintis patiems, nes valstybė neprivalo užauginti už jus (mus) vaikų.
    Man pačiam teko keisti darboviete dėl panašių reikalų, jei darbdavys nesupranta, tai reiškia jis jūsų nevertina, tai bėkit nuo tokių kuo toliau. Arba reikia ieškoti kitų variantų, pvz tartis su seneliais, kad nuvestų/parvestų.
    Kitas dalykas, autoriaus vaikui po kelių metų reikės eiti į mokyklą. Pasiimti vaiką reikės kokia 13h. Įdomu kokia peticija tada sugalvos.

    Reply
    • Peticija

      Dirbu valstybės tarnyboje pagal statuto reikalavimus, senelių nebėra. Ką pasiūlysite?

    • Rytas

      Pasiūlysiu auklę samdytis

    • Kam reikalingi darželiai

      Tai darbdavys kaltas, kad darbuotojas negali laiku pradėti dirbti? Savivaldybė privalo sudaryti tinkamas sąlygas lankyti darželius. Už tai mokamas GPM į jos biudžetą.

    • Vilma

      Aukle samdyti, kad nuo 7 ryto vaika nuvest ir 18 val pasiimt? Raskit man tokia aukle ☺️ Ar pilnu etatu aukle samdyti, tai gal savivaldybe puse sumos auklei komlensuos, gal as kazko nezinau? ? Jau matau kaip vienisos mamytes meta darbus, nes nespeja vaiko nuvest, pasiimt, sakydamos, kad neverta dirbti cia, nes darbdavys gi nevertina… Ir tipo pragyvena uz 250 eur PASALPA… Nu Prasilenkiat su realybe…

  7. Rita

    Teisingai pastebėta, kad galėtų ir 5 ryto atvestų, o pasiimtų 21 val. Yra savaitinis darželis, veskit, kas draudžia. Dabar, kad galėtų tėveliai viską užkabintų ugdymo įstaigoms. Reikalavimų begalė…o turėtų būti taip, tavo vaikas, tai tavo problemos. Savo darbo vietoje derinkit su darbdaviu darbo valandas, eikit pusvalandžiu vėliau…

    Reply
    • Tėvas su problemom

      Na gal nevažiuokit į kraštutinumus. 5 ryto.. Prašoma puse valandos paankstinti dėl objektyvių priežasčių. „Tavo vaikas, tai tavo problemos” – labai pilietiška ir toleriagiška.

    • Nejaugi?

      Gerbiamoji, o gal išvis pasiūlysite nedirbti? Seneliai dabar taip pat dirba, nes pensijų nebematyti? Darbdaviai irgi ne labdaros organizacijos. O savivaldybė privalo užtikrinti, kad tėvams nereikėtų vėluoti į darbą.

  8. Lina

    Dėl 3 vaikų,kurie ateina 7 val. darželio grupių laikų keisti ekonomiškai tikrai neapsimoka.Laukia tėvai prie savo grupių, nes į budinčią ne pas savo mokytoją nenori vaikas eiti.Lekia ta ,,savo ,,7. 20,bet ačiū ,tai niekas nesako.Vaizdas postkomunistinėje Lietuvoje maždaug toks
    Pridaviau prekę- pasiimt norėčiau be įbrėžimų.12 val.įstaigoje,3 kv.m.plote? Normalu? Kokioj dar šaly vaikas,,dirba,, tokią ilgą darbo dieną? Kada su juo bendrauja tėvai? Patys tiek būdavot?

    Reply
    • Pilietis

      Per dvi dienas peticiją pasirašė 137 tėvai, tai matyt ne trijų vaikų tėvai turi bėdų. Pati įvardijot kad yra kažkuriuose darželiuose budinti 0720, bet niekas ačiū nesako. Pas mus nėra tokios ir administracija teigia kad tokio poreikio niekas neišreiškia metai iš metų. Tai visų pirma tai ir neturi būti už AČIŪ, tai turi būti normaliai apmokama paslauga ir reglamentuota. Dar klausimėlis, kiek ponia Lina turit vaikų ir jei turite, kokį aukso puodą laimėjote, kad galite sau leisti nedirbti ir prižiūrėti vaikus visą parą?

  9. Klaipėdietis

    Aš pritariu, kad reikėtų bent vieną grupę nuo 7 h atidaryti, nes ir mes susidūrėm su šia problema. Gerai, kad mūsų auklėtojos ateina anksčiau ir priima vaikučius anksčiau, bet gi joms nepriklauso to daryti. Nes pvz prie šalia esančios grupės tėvai ir laukia, kada auklėtoja ateis 7.30 ir skuba keturiom į darbus. O ir ne visi darbdaviai supras, kad pavėlavai dėl to, kad vaiką į darželį vežei. Kai kur net reikia atidirbti už kiekvieną pavėluotą minutę. Kol nesusidūriau su šia tema, kažkaip galvodavau irgi, ko tie tėvai taip anksti veda vaikus, tarsi nenorėtų pabūti kuo ilgiau su vaikais, bet dabar tikrai suprantu ir tikrai pritariu, kad ateiti pusvalanduku anksčiau vienoje grupė tikrai auklėtojai labai kažkokio didelio diskomforto nesuteiks, o va tėveliams tai didelis išsigelbėjimas.

    Reply
  10. rrrrr

    Atrodo, kad tie tėvai iš laimės miršta anksti vaikus į darželį vesdami – gyventi, dirbti, algas gauti jug reikia. kažkaip keista, kad ir tuos pačius vaikus auginti, maitinti, rengti reikia… kur čia tie medžiai, ant kurių pinigai auga??? pažiūrėkit į kainas ir nustokit ant tų dirbančiųjų bambėti, džiaukitės kol paskutiniai neišemigravo

    Reply
  11. rrrrr

    Atrodo, kad tie tėvai iš laimės miršta anksti vaikus į darželį vesdami – gyventi, dirbti, algas gauti jug reikia. kažkaip keista, kad ir tuos pačius vaikus auginti, maitinti, rengti reikia… kur čia tie medžiai, ant kurių pinigai auga??? pažiūrėkit į kainas ir nustokit ant tų dirbančiųjų bambėti, džiaukitės kol paskutiniai neišemigravo

    Reply
  12. Dalia

    Sveiki,
    Žmonės, nesipykit. Yra problemėlė reikia spręsti. Viskas daug paprasčiau. Darželyje turi būti viena grupė kur atvedami vaikai nuo 07:00. Vėliau vaikai išeina į savo grupes tarkim nuo 07:30. Ir vakarais toje grupėje gali pabūti jei reikia. Jei tėvai išsako tokius lūkesčius. Vadinasi kitos alternatyvos neturi.

    Reply
  13. Geriauneimama

    Tuoj savaitinių užsimanys. Siūlau steigt lagerius. Vis tiek tevai neturi laiko ir suopračio kaip tuos vaikus augint. Sedi net lopselinukai nuo skambucio iki skambucio. Mamytes namuose su leliukais muo mobilkų neatlimpa. Vaikai jūros nematę, vasaros atostogų neturėję po svetimas įstaigas tampomi, užuot pailsėję nuo triukšmo.Auklėtojos su pasauliu supažindins, logopedas kalbėt išmokins, auklytė galvelę paglostys.

    Reply
    • Kur tėvų sąžinė?

      Tikra tiesa pasakyta. Gaila vaikų, lopšelinukų, kurie atitempiami anksčiaisiai ryte ir paimami darželiui užsidarant keliom minutėm, arba net po darbo valandų, kai auklėtoja pradeda ieškoti tėvų, klausdama, ar vaiko nepamiršo pasiimti… Žodžiu, manau tėvams peticijos reiktų dėl savaitinių darželių, ir problema išspręsta 😀

    • Raštinga mama

      Savaitiniai darželiai juk yra, jie niekur nedingo. Į juos eina vaikai, kurių tėvai dirba ilgiau nei iki 18 val. Ir gali vaiką pasiimti tik 18.30,pavyzdžiui.
      Ką jūs siūlote daryti tiems žmonėms?

    • Va

      Seneliai, auklės šiais laikais egzistuoja…

    • Už mamas

      Ne visi turi tokią prabangą, kaip nedirbantys seneliai. Ir apskritai seneliai savo vaikus jau užaugino.
      O jei visi imame naudotis auklės paslaugom, tai kam darželiai. tada….? Pasiūlykite vienišai mamai, kuri dirba n valandų, kad susimokėtų mokesčius ir aprengtų vaikus samdyt auklę.
      Gera auklėt kitus iš šiltos varpinės

  14. Aras

    Naikinti darželius – įkurti internatus! Jei rimtai, turi būti sudaryta galimybė miestiečiam darželių budinčiose grupėse vaikus palikti kad ir parai ar savaitgaliui:) Jei dar rimčiau, naikinkit tas vaikų kolonijas ir bacilų fermas. Aukletojos dirba už grašius, tuos vaikus tik ir žiūri kaip greičiau susargdinti kad galva neūžtų nuo tų klykiančių vaikų. Lai steigias privatūs darželiai, tevai kas išgalės susimokės o kas neišgalės lai vaikus vedas į darbą. Jei darbdavys nesugeba mokėti tinkamo atlygio lai direktoriaus sekretorė ar savininko uošvė tuos vaikus ir daboja.

    Reply
    • Kartoju

      Nė vienos darbo vietos nesukūrusio samdinio komentaras! Darbaviai labdaros nedalina, nes turi mokesčius monėti!

  15. Klaipėda

    O auklėtojos vaikų neturi??? Joms nereikia vešti vaikų į mokyklas??? Jau taip vaikai 7 val. Mokyklose sėdi, kai auklėtoja dirba nuo 7.30 val. Taip, kad reiktu pagalvoti, kad auklėtojos irgi žmonės…

    Reply
    • Reegi

      Kurioj cia mokykloje nuo 7 vaikai mokosi? Miestus nepainioji???

    • Mama

      Sėdi vaikai mokyklose laukdami pamokų.
      Bet ne tik auklėtojų. Yra daug tėvų ankstį atvežančių vaikus, nes daug tėvų dirba nuo 7.30 ar anksčiau. Kai kuriose mokyklose pradinių klasių mokytojos, būna nuo 7val. tėvų prašymu
      Deja, bet daug tokių vaikų….

    • ...

      Būtent, auklėtojos nei šeimos, nei vaikų neturi… Ne kasdien, bet visgi, auklėtoja dirba 10,5val!, Tai tegul dirba 12, gaudama į rankas 630 eur (pakeltas atlyginimas)! Buvo laikai, kai grupėje buvo 2 etatai, tada ir darželis dirbo ilgiau, ir auklėtoja po pusdienį kasdien, o ne po 10,5 val. Kaip išlaikyti dėmesį ir budrumą dirbant tiek laiko, pietų pertrauka nepriklauso, per vaikų miegą tvarkomi dokumentai ir dar n darbų…

    • Pedagogė

      Tai būtent apie šią problemą ir kalbama, kad reikia didinti etatų skaičių ir būtų galima dirbti normaliau. Dabar visi pikti. Atrodo, kad tėvai su džiugesiu tuos vaikus rytais veda ir trypčioja prie durų 7.30.
      Kodėl daug mažesnės savivaldybės geba išlaikyti du etatus grupėje, o Klaipėda ne? Juolab, kad ne visi tėvai gauna darželį prie namų ar darbo.
      Laikas spręsti miestui problemas.

  16. Pilietis

    „skyriaus vedėja Laima Prižgintienė stebėjosi, jog klaipėdietis Justinas pirmiausia kreipėsi ne į ikimokyklinio ugdymo įstaigos, į kurią veda savo vaiką, administraciją ar Klaipėdos savivaldybę, o sukūrė peticiją. „Man keista, kai žmogus pirmiausia ne pasikalbėti ateina, o bando kitais būdais spręsti problemą“. Matyt nepadeda ateiti pasikalbėti, nes jau 2018 buvo straipsnis https://www.atviraklaipeda.lt/2018/01/03/konfliktas-vienas-pries-visus/ , kur buvo minima, kad „Valdininkės teigimu, be N. Girskio daugiau skundų iš tėvelių Švietimo skyrius dėl to nėra gavęs. „Tėveliams yra sudaryta galimybė už papildomas valandas darželyje patiems primokėti, tačiau jis (N. Girskis – aut. pst.) to nenori daryti, o iš mūsų reikalauja nežinia ko”, – sakė V. Kazakauskienė.” Peticija tam ir skirta, kad į savivaldybę eiti ne „vienam”, o su daug tėvų parašų ir pagaliau kažkas pajudėtų.

    Reply
  17. Klaipėda

    Tai gal tėvams darbus reiktų keisti, o ne darželiams darbo laika ankstinti… tai jei 6 val atsidarytų, tai tada iki 17 val darželiai tegul dirba.

    Reply
    • Pilietis

      Va čia tai vienas geresnių pasiūlymų. Tėveliai – einam visi rytoj prašyti kad atleistų iš darbo.

    • Nesusipratęs asmuo

      Oo rimtai. Žmonės, kurie turi vaikų, neturi dirbti įstaigose, kurios atsidaro anksčiau nei 8.30. Nes nu nu kaip šitaip…. Išeinam visi iš darbo, kad darželiai neliktų be darbo. Liux. Apskritai tegu visos poliklinikos, mokyklos, maximos ir t.t., kuriose yra jaunų mamų pradeda dirbti 10 val., kad savivaldybei nereiktų spręst problemos.
      Jei darželis atidarytų 6val., užsidarytų 16val. Bet niekas ir neprašo atsidaryt 6val.
      Bent jau 7.15
      Įdomu, kur jūs ponia Klaipėda dirbate?

    • Anonimas

      Nesvarbu kada tas darželis beatsidarytų ar 6 val, ar 5 val, tėvai vaikus vestų, kad ir dar valandą anksčiau, ir stovi prie darželio durų…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Klaipėdos savivaldybė paskelbė, kurias švietimo įstaigas remontuos šiemet

Klaipėdos miesto savivaldybė skelbia, kad uostamiesčio švietimo įstaigų infrastruktūrai gerinti 2024 metais numatoma skirti 11,5 mln. Eur. Be to, šiemet ...
2024-01-17
Skaityti daugiau

Švietimas

Savivaldybė planuoja darželių plėtrą

Klaipėdos valdžia ieško sprendimų, kaip padidinti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo vietų skaičių mieste, ypač ten, kur jų labiausiai trūksta – ...
2023-12-15
Skaityti daugiau

ELTA

Darželiuose nebelieka priverstinio miego

60 Lietuvos savivaldybių patvirtino, kad jų įsteigtuose darželiuose pietų miegas ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikams nebėra privalomas. Palmiros Mart nuotr. ...
2023-12-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This