Kada nušvis krantinės žibintai – neaišku

Miestas, Svarbu

Neabejingo klaipėdiečio pastebėjimas apie kairiojoje Dangės krantinėje stovinčius, bet savo funkcijos taip ir neatliekančius šviestuvus atskleidė, kad kol kas jie kaip nemylimas vaikas – šeimininkai išnuomojo verslininkams, bet norėtų perleisti savivaldai, tačiau pastarosios atstovai sako kol kas neturintys teisų „įpūsti ugnies”.

O dabartiniai krantinių naudotojai norėtų, kad viešoji erdvė būtų apšviečiama ne vien iš jų kišenės. Tačiau jei nepavyktų susitarti, žada visgi patys viską ir sumokėti.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Jau kurį laiką (terminas nežinomas, bet ilgiau nei metus) Danės krantinės atkarpa nuo Pilies tilto iki pasukamo tiltelio prie jachtų prieplaukos neveikia apšvietimas. Klaipėdos reprezentatyvi vieta tapo nesaugi ne tik dėl riboto aptvėrimo, bet ir dėl apšvietimo nebuvimo. Klaipėdos miesto savivaldybė ir Uosto direkcija rodo vienas į kitus pirštais, o apšvietimo nėra, nežiūrint į tai, kad visa infrastruktūra įrengta. Apšvietimas buvo įjungtas Jūros šventės metu, vėliau jis vėl užgeso. Siekiant padaryti miestą patrauklų turistams, saugų vaikams ir suaugusiems reikėtų tinkamai eksploatuoti esamą infrastruktūrą. Dabar to nėra”, – „Atvirai Klaipėdai” parašė klaipėdietis Vytautas.

Jo minima Dangės krantinių atkarpa nuo Pilies tilto iki pasukamojo tiltelio priklauso Uosto direkcijai. Jos atstovai informavo, kad krantinių perdavimas miestui buvo aptartas ir jos valdyboje, ir Susisiekimo ministerijoje. Jeigu pastaroji pritartų šio turto perdavimui miestui, būtų kreipiamasi į miesto Tarybą dėl krantinių perėmimo ir gavus jos sutikimą būtų rengiamas Vyriausybės nutarimas dėl turto perdavimo į savivaldybės balansą.

Kol visos šios procedūros yra pakibusios ore, Uosto direkcija pernai vasarą surengė jų nuomos konkursą. Jis sulaukė trijų dalyvių, iš kurių geriausią pasiūlymą pateikė UAB „PortMare“ ir su ja liepą buvo sudaryta krantinių nuomos sutartis iki 2026 m.

Pasak Uosto direkcijos, jeigu miestas perimtų krantines, nuomos sutartis su UAB „PortMare“ būtų nutraukta, o miestas galėtų ją perrašyti arba sudaryti naują nuomos sutartį.

UAB „PortMare“ direktorius Andrius Dačkus teigė, kad yra kreipęsis į Savivaldybę dėl apšvietimo problemos sprendimo ir šiuo metu laukia pakvietimo į susitikimą.

„Norime, kad perimtų visas lempas, nes čia viešoji erdvė ir visas kitas krantines aptarnauja „Gatvių apšvietimas”, kuris išstato sąskaitas savivaldybei ir ji jas apmoka. „Gatvių apšvietime” dabar pertvarkos vyksta, dėl to lyg ir sutarties negalime pasirašyti, esame užstrigę. Visgi tikimės, kad kuo greičiau pavyks viską susitvarkyti, kad mes ne vien iš savo sąskaitos viską apmokėtume. Bet jei nepavyks, tai tikrai viską mokėsime patys. Nori apsišvieti ir „Michaelson” viešbutis”, – sakė A. Dačkus.

Apšvietimas buvo įjungtas Jūros šventės metu, vėliau jis vėl užgeso. Skaitytojo nuotr.

Pašnekovo teigimu, bendrovės vizija, kad prie šių krantinių stovėtų tvarkingi laiveliai, keliantys į Smiltynę, gal ir į Nidą, „kad būtų prieplauka įteisinta, žmonėms būtų patogų ir saugu įlipti ir išlipti”.

Savivaldybės administracijos Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis teigė, kad kol šviestuvai ir tinklai yra ne savivaldybės, tol ji apšvietimo ten negali įjungti.

„Bandysime tartis su Uosto direkcija, kad galbūt sudarytume sutartį, pagal kurią apmokėtume sąskaitas už elektrą šiems žibintams”, – sakė E. Simokaitis.

5 Comments

  1. Zigmas

    Šakalienės statybvietė gi kitoje vietoje, tai kam šviesti?

    Reply
  2. Zigmas

    Šskslienės statybvietė gi kitoje vietoje, tai kam sviesti?

    Reply
  3. Klaipėdietė

    Kažkas tikrai ne taip mieste. Daug tamsių, neapšviestų ir nesaugių vietų. Nesaugių! Kad ir Jono kalnelis, sutemus. Skelbta, kad I darbų etapas baigtas, kad apšvietimas įrengtas, tačiau apšvietimo kaip nebuvo, taip ir nėra. Labai nesaugu vakare šioje vietoje labai jau ilgą laiką.

    Reply
  4. Bardakas

    gal apie 2005-2008 m, kai meravo R. Taraškevičius, buvo priimtas miesto tarybos sprendimas, kad visiems objektams mieste, fasadų apšvietimą apmokės savivaldybė -reikia tik apskaitą atskirą įrengti ar pajungti nuo gatvių apšvietimo tinklų. Dabar Simokaitis porina, kad miesto viešųjų erdvių šviestuvų negali „pajungti”. Krantinės KVJUD, pastatai verslininkų, o pušinėti mums patamsiuose. Šviestuvai lai rudyja, uždegs per džiazą, svečiams.

    Reply
  5. Lija

    Gal Šviesų festivalis lai apšviečia

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas

Savivaldybė pateikė potvynių suvaldymo priemones

Klaipėdos miesto savivaldybė praneša Aplinkos ministerijai pateikusi naujas priemones, kurios padėtų suvaldyti potvynius. Dėl to Nacionalinio vandenų srities 2022-2027 metų ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This