Ramūną Karbauskį apskundė etikos sargams

Politikų tribūna

Klaipėdietis parlamentaras Eugenijus Gentvilas pranešė, jog kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją prašydamas įpareigoti Seimo narį Ramūną Karbauskį viešai per Seimo posėdį paneigti jo atžvilgiu viešai paskleistus „melagingus teiginius”.

Ramūnas Karbauskis ir Eugenijus Gentvilas. Martyno Vainoriaus ir Algirdo Kubaičio nuotr.

Liberalo įsitikinimu, R. Karbauskio kaltinimai, negali būti laikomi sąžininga, etiška, sąmoningai nenuslepiančia ir neiškraipančia faktų bei duomenų nuomone.

Konkrečiai, E.Gentvilas atviru, sugalvotu melu įvardija šias R.Karbauskio, sausio 15 d. Eltos pranešime, pateiktas citatas:„liberalas Eugenijus Gentvilas galimai siekia paslėpti Klaipėdos jūrų uosto gilinimo metu iškasto dumblo „atsikratymo” istoriją už kurią atsakinga įmonė, kuri turi sąsajų su TS-LKD nariais. Konservatorių politikui Jonui Dumašiui priklausanti UAB Hidrostatyba (…) buvo atsakinga už darbų Klaipėdos uoste įgyvendinimą, kai jam vadovavo Liberalų sąjūdžio narys ir buvęs uosto direktorius Eugenijus Gentvilas. Kaip yra teigiama, bendrovė uosto dumblą suvertė ant marių pakrantės – netoli Kiaulių nugaros, kur šis dumblas, visuomenininkų teigimu, yra iki šiol, galimai skleisdamas gyvsidabrį į marias. (…) Matyt,
konservatoriai su liberalais siekia, kad tarša būtų daroma ir toliau, nes iš to galimai turi pelno jų dosnūs rėmėjai”.

E. Gentvilo įsitikinimu, viešai mesti nepagrįsti kaltinimai negali būti laikomi R. Karbauskio nuomone, nes nei vienas teiginys neatitinka tikrovės.

Tai, kad R. Karbauskis meluoja esą rodo šie faktai: E. Gentvilui dirbant Klaipėdos uosto generaliniu direktoriumi (2009 06 16 – 2012 11 14), UAB Hidrostatyba nevykdė jokių uosto dugno valymo darbų; dumblo valymo iš Malkų įlankos dugno ir šio dumblo sandėliavimo marių pakrantėje prieš Kiaulės nugaros salą konkursą laimėjo Latvijos įmonė BGS. Su ja 2011 06 27 pasirašyta sutartis už 22 mln. litų; remiantis šia sutartimi, įmonė BGS parengė dumblo valymo ir sandėliavimo techninį projektą, kurį oficialūs ekspertai, tarp jų ir aplinkosaugininkai, suderino 2012 m. rugsėjį; dumblo siurbimo ir sandėliavimo užteršto grunto aikštelėje darbai prasidėjo 2013 m. Tuo metu E.Gentvilas jau buvo Seimo nariu, o uostui vadovavo Arvydas Vaitkus, šiuo metu Klaipėdos miesto tarybos narys nuo R. Karbauskio partijos.

1 Comment

  1. Virgilijus

    GENTVILAI, PRIDEKSVENTOSIOS UOSTA!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Kurgi tie valytojai?*

Visų nuskriaustųjų užtarėjas Spyglys dalinasi vienos miestietės laišku ir nuotraukomis, kurie jį pasiekė. „Per visur pasakoja, kaip miesto gatvės valomos. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This