Vandens kainų didėjimas: politikai bando pūsti prieš vėją

Politika, Svarbu

Kai kurie uostamiesčio politikai yra nusiteikę eiti kolegų iš Klaipėdos rajono pavyzdžiu ir nenori pritarti didesnėms AB „Klaipėdos vanduo”  kainoms. Tačiau toks jų sprendimas nieko nekeičia – nesant politikų pritarimo, Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos  (VERT) jau suderintos kainos įsigalioja vienašališku šios institucijos sprendimu.

pixnio.com nuotr.

VERT nusprendė, kad nauja vandens kaina uostamiesčio ir Klaipėdos rajono vartotojams, kuriems vanduo apskaitomas bute, turi būti 1,43 Eur/kub. m (be PVM) kaina – 3,6 proc. didesnė, palyginus su šiuo metu galiojančia. Apskaitos (skaitiklio priežiūros) kaina nesikeis – gyventojai mokės 1,26 Eur/ butui per mėn. (be PVM).

Klaipėdos miesto tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdžio metu ketvirtadienį laikinoji AB „Klaipėdos vanduo” vadovė Eglė Alonderienė aiškino, kad pagrindinės priežastys, dėl kurių reikia didinti kainą – infliacija, elektros brangimas, gamtos išteklių mokesčio padidėjimas ir investicijos, kurios neduoda papildomų pajamų.

„Rajone yra pakankamai vandenviečių, kur neužtikrinama vandens kokybė, o mes turime prievolę patiekti gerą vandenį. Per 2018 metus, kurių duomenys dabar skaičiuojami, dvi vandenvietės buvo atnaujintos, įrengtos trys naujos vandens ruošyklos. Kaina turėjo didėti devyniais centrai, bet padidėjimas sumažintas keturiais, nes padidėjo pardavimo apimtys”, – aiškino E. Alonderienė.

Tačiau vicemeras Arūnas Barbšys pareiškė, kad jam kelia abejones toks naujos kainos pagrindimas ir jis norėtų platesnės informacijos.

„Klaipėdos vandens” Ekonomikos skyriaus viršininkė Lina Aleknaitė patikino, kad VERT tikrina visus skaičius apie porą mėnesių, jai atsakoma į visus klausimus.

„Grėsmės, kad ką nors ne taip padarėme, nėra”, – tikino L. Aleknaitė.

Tačiau tai šio komiteto narių neįtikino – visi jie balsuodami susilaikė.

Klaipėdos rajono politikai sausio pabaigoje jau nusprendė nepritarti tokiam kainų didinimui – prieš balsavo 16, 8 susilaikė.

Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai irgi nepritarė tokiam sprendimo projektui – už balsavo tik Judita Simonavičiūtė ir Audrius Petrošius, susilaikė Andrius Petraitis, Elida Mantulova, Alina Velykienė ir Viktoras Senčila.

Vienašališkai tuometinės Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos sprendimu „Klaipėdos vandens” kainos jau buvo nustatytos 2018-ųjų pabaigoje.

5 Comments

  1. Galetu k. vanduo is savo bendrininku Grigeo kompensacijos pareikalauti

    Uz negautas pajamas, o ne ubagams paskutines kelnes mauti. Geroves valstybe tvoju mat

    Reply
  2. Virgilijus

    PATIKRINTI VANDENS Kokybė!!!

    Reply
  3. Gyventojas

    klausimas Eglei kaip jus priziurite ta skaitliuka kurio kaina per menesi 1,26? Tai gal as pats nusiperku ta skaitliuka uz 7-8 eurus ir jus atsokate su savo 1.26 per menesi? Jus imone perkate skaitliuka uz 5 eurus o mumus parduodate uz 1,26 x 6metai(72 menesiai x 1,26 euro = 91 euras!!!!!!!!) ir tai dar yra ne gyventojo nuosavybe!!!!! Kaip tai paaiskinsite?????

    Reply
  4. Ekonominė logika

    Investicijos Klaipėdos rajone, o brangina vandenį visiems?

    Reply
  5. Absurdas

    „Klaipėdos vanduo” yra savivaldybės įmonė, tačiau kainų su savivaldybe net nederina, o siunčia iškart valstybinei energetikos kainų reguliavimo tarybai. Kodėl? Reiktų baigti su tokia praktika ir pagaliau tapti tikra savivalda.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje ir rajone atpigs vanduo?

Valstybinė energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) kitą savaitę tvirtins AB „Klaipėdos vanduo“ geriamojo vandens ir nuotekų bei paviršinių nuotekų bazines kainas ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This