Kas besirūpins miesto ekonomine politika?

Politika, Svarbu

Artimiausiomis savaitėmis iš pareigų pasitrauks ekonomine uostamiesčio plėtra besirūpinančios savivaldybės viešosios įstaigos „Klaipėda ID” vadovas Simas Simanauskas bei Savivaldybės administracijos Tarptautinių ryšių ir ekonominės plėtros skyrius vedėja Reda Švelniūtė.

Kad svarsto galimybę trauktis iš pareigų neatmetė ir Klaipėdos mero patarėjas Leonas Makūnas, atsakingas už ekonominės miesto plėtros strategijos iki 2030 metų įgyvendinimo koordinavimą.

Simas Simanauskas „Klaipėda ID” nebevadovaus nuo kovo 2 d. Martyno Vainoriaus nuotr.

Paskutinio miesto Tarybos posėdžio metu L. Makūnas, pristatydamas minėtosios strategijos įgyvendinimo eigą, nepagailėjo kritikos „Klaipėda ID” veiklai.  Tačiau S. Simanauskas, parašęs pareiškimą pasitraukti iš pareigų nuo kovo 2-osios, teigia, jog toks jo sprendimas su tuom nėra susijęs.

„Tiesiog naujas karjeros etapas. Buvo mūsų su Leonu skirtingas požiūris į darbą, kaip ekonominės plėtros strategija turėtų būti įgyvendinama, bet organizacijoje viskas tikrai yra gerai, o tie nesutarimai tai tik darbiniame lygyje”, – sakė S. Simanauskas.

Pašnekovas teigė, jog naujos jo pareigos apims darbą visoje Lietuvoje, taip pat ir Klaipėdoje.

Tuo metu L. Makūnas nepaneigė kalbų, jog ir jis svarsto galimybę traukti iš mero patarėjo posto.

„Dar nežinau, yra visokių minčių”, – lakoniškas buvo jis.

O Reda Švelniūtė tik patvirtino faktą, kad traukiasi iš Tarptautinių ryšių ir ekonominės plėtros skyrius vedėjos pareigų nuo vasario 28 d. Motyvų ji nepanoro įvardinti. Tarnautoja laikinai šias pareigas ėjo nuo praėjusių metų rugpjūčio, kai iš jų pasitraukė Jurgita Činauskaitė.

Pagal nuo balandžio įsigaliosiančią naują Savivaldybės administracijos struktūrą tokio skyriaus nebeliks, jį pakeis Ekonominės plėtros grupė, o tarptautiniais ryšiais rūpinsis mero sekretoriate suformuota komanda.

Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis teigė, jog naujo žmogaus, kuris laikinai eitų Tarptautinių ryšių ir ekonominės plėtros skyriaus vedėjo pareigas, nebus ieškoma, nes iki naujos struktūros įsigaliojimo liko mažiau nei mėnuo.

11 Comments

  1. Strateguok nestrategavęs

    Visada šalia savivaldybės vadų, ypač administracijoje yra ir į kalusimus atsakinėja, net kai niekas neklausia, bei visai sklausimais strateguoja viena aiški ponia Indrė Butenienė. Vyrai keičiasi, o jos pozicija tik tvirtėja. Už ką atsakinga daugybę metų vadovaujanti strateginio skyriaus vedėja, juk čia pakasta didelė dalis savivaldybės problemų? Kas, jei ne strateginis skyrius atsakingas už daugybės miesto krypčių ir sričių plėtrą? O kas, jei ne strateginis rūpinosi brangutės ir jau kelintą kartų vėl atliekamos studijos dėl tramvajaus būtinybe? O pajūrio zonos užstatymas? Nuo ko galvojat jis prasideda?
    Pakasė aklai pasitikėjusį Budiną, rinkimuose pamuilino Cibauską, pasitrauks Zulcas, ateis ir Gintaro eilė. … Vyrai sušlampa, o juodoji reikalų siuvėja sausa iš vandens op, ir į naują laivą 🙂

    Reply
  2. LAIVAS KURŠIS

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas rašo komentarus tinklaraštyje ir jau žino kur stovi Smiltynėje „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”,
    rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį… …

    Reply
  3. Vytas

    Išeina geri specialistai, tuoj Zulcas išeis, kur tas mėlynasis proveržis ? su Grubliausku, Cesiuliu ir Barbšiu? Nė vienas jų jokio strateginio mąstymo neturi.

    Reply
    • Anonimas

      Gaila būtų, niekas utopinių projektų nebegeneruotų, neįdomu gyvent, ką žiniasklaida transliuotų?

  4. Anonimas

    Klaipeda ID tai darbo imitavimo etalonas.. Tokios istaigos apskritai nereikia… O sitam narcizui tai isvis patyliu apie gebejimus..

    Reply
    • Visiškai

      Pritariu. Vienu imitatoriumi mažiau. Atlyginimas didesnis negu Neniškio. Atėjo laikas darbus parodyt, tai ir dingsta kaip vėjas.

  5. Suprantantis

    Simai, palaikau ir linkiu didžiausios sėkmės. Tikiuosi liksi Klaipėdos horizonte ir pagelbėsi mums siekti būtinų pokyčiu mieste ir regione. Mums abiems svarbus yra tikslas ir rezultatas, o ne procesas dėl proceso. Tenka tik apgailestauti, kad politinėje taryboje ir pačioje savivaldybėje yra atvirkščiai.

    Reply
    • Investuotojų pritraukėjas

      Deja, veiklos imitatorius buvo įstrigęs procese. Tik vienas klausimas: kiek investuotojų už milijoną eurų pritraukė?

  6. Jons

    Nu bet kas per valymai prasidejo miesto savivaldybeje, grazu ziureti.

    Reply
    • klaipedskas

      Tai čia ne jokie valymai, tiesiog žmonės patys išeina ar svarsto. Nors Klaipeda ID gal galėtų ir geriau, bet Simanauskas atrodė normalus. Nieko čia labai gero iš to nėra.

    • Martynas

      Gražu bus žiūrėti, kai savivaldybėje liks dirbti tik nukvakę pensininkai ir šiaip, dundukai visokie…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Darbe - ir zujant po prekybcentrį*

Kovidas, žinia, be skaudžių nelaimių atnešė ir vieną gerą dalyką – išmokė net ir tuos, kuriems internetas buvo reikalingas šierinti ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This