Aiškinsis dėl suspenduotų trenerių likimo

Sportas, Svarbu

Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komitetas ketvirtadienį vienbalsiai nutarė kreiptis į Savivaldybės administraciją, kad ši sudarytų darbo grupę, kuri pateiktų atsakymą, kaip turi būti elgiamasi su Klaipėdos miesto sporto centre „Viesulas” dirbančiais Lietuvos antidopingo agentūros suspenduotais sunkiosios atletikos treneriai Bronislavu ir Ramūnu Vyšniauskais.

Šią iniciatyvą iškėlęs liberalas Edmundas Kvederis teigia, jog sulaukė nerimastingų užklausų iš miesto sporto bendruomenės atstovų, ar tokia situacija negali užtraukti sankcijų ir niekuo dėtiems sportininkams.

Ramūnas Vyšniauskas ir Bronislavas Vyšniauskas. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Informuoju, kad Lietuvos antidopingo agentūra išplatino pranešimą, jog nuo 2020 m. sausio 15 d. yra suspenduoti sunkiosios atletikos federacijos prezidentas ir treneris Bronislovas Vyšniauskas, sunkiosios atletikos treneris Ramūnas Vyšniauskas ir dviračių sporto treneriai Antanas Jakimavičius ir Solveiga Baleišytė. Suspenduoti remiantis Pasaulinio antidopingo kodekso 2.6 punktu, dėl draudžiamų medžiagų turėjimo. Sporto bendruomenė išreiškė susirūpinimą, ar minėtiems asmenims tęsiant treniravimą nebus papildomų sankcijų. Siūlau šį klausimą svarstyti artimiausiame komiteto posėdyje – vasario 20 d. ir pateikti pavedimus atitinkamoms institucijoms, kad būtų išsiaiškinta ar suspenduoti asmenys tęsia trenerių darbą, ar treniruoja Klaipėdos m. vaikus, ar iš miesto biudžeto skiriamos lėšos ir jų galimybės treniruoti”, – rašoma komiteto pirmininkei Laimai Juknienei skirtame E. Kvederio pasirašytame rašte.

Komiteto posėdžio metu E. Kvederis teigė, jog klausimas yra ne dėl personalijų, o dėl galimų sankcijų, diskvalifikacijų, kaip rodo Rusijos ginčas su Pasauline antidopingo agentūra.

„Reikia, kad administracija sus teisininkais išsiaiškintų, ką būtina padaryti, kad nenukentėtų Klaipėdos sporto bendruomenė, kuri nė prie ko, bet gali būti diskvalifikuota”, – sakė politikas.

Savivaldybės administracijos Sporto ir kūno kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Aistė Sorokienė komiteto narius informavo, kad administracija jau buvo kreipusis į „Viesulo” sporto centrą, kuris atsakė, kad remiantis agentūros išaiškinimais esą neturi jokio pagrindo radikaliems veiksmams.

„Kreipėmės į agentūrą. Ji pateikė informaciją, kad negali spręsti darbo santykių, bet kartu turi užtikrinti, jog šių trenerių diskvalifikacijos metu būtų užtikrintos sankcijos. Pasiūlė domėtis Panevėžio pavyzdžiu. Ten vadovaujantis pedagogo etika, nepriekaištingos reputacijos reikalavimu abipusiu šalių sutarimu buvo nutraukti darbo santykiai. Mes siūlytume sudaryti atskirą darbo grupę su juristai, švietimiečiais, personalo atstovais ir išanalizuoti situaciją dėl tolesnių veiksmų”, – sakė A. Sorokienė.

E. Kvederio nuomone, tokios darbo grupės sukūrimas jau būtų saugiklis, rodantis, jog savivalda ėmėsi veiksmų.

„Mums labai svarbi miesto sporto reputacija, reikia išvadų ir rekomendacijų, kaip elgtis sporto centrui”, – teigė vicemeras Arvydas Cesiulis.

Komitetas tokiam siūlymui pritarė bendru sutarimu.

Sausio viduryje Klaipėdos apylinkės teismas paskelbė nuosprendį B. ir R. Vyšniauskų bei dviračių trenerio panevėžiečio Antano Jakimavičiaus baudžiamojoje byloje dėl neteisėto disponavimo Dopingo medžiagų kontrolės įstatyme nurodytomis tam tikromis dopingo medžiagomis, turint tikslą jas platinti.

Byloje nustatyta, kad B. Vyšniauskas neteisėtai gabeno daugiau kaip tūkstantį vienetų įvairių tablečių, kapsulių, gelių ir kt., kurios priskiriamos anabolinių ir androgeninių steroidų grupei, ir turėdamas tikslą jas platinti neteisėtai laikė bute, kol kratos metu jas surado ir paėmė policijos pareigūnai. Jam teismas skyrė 5000 Eur baudą. Įskaičius sulaikymą, bauda sumažinta šimtu euru.

R. Vyšniauskui buvo pateikti kaltinimai dėl neteisėto psichotropinių medžiagų – šešių tablečių laikymo, neturint tikslo jų parduoti ar platinti. Jis buvo išteisintas.

Šis nuosprendis dar gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

3 Comments

  1. Anonimas

    Iš esmės tuos klausimus reikėtų išspręsti.Sunkiatlečiai ir jų treneriai pasiekia aukštus rezultatus, yra apdovanojami ir pagerbiami.Po kiek laiko seka sankcijos.Bet po sankcijų nėra pervertinami pasiekimai.Tai kartojasi.Oficiali informacija nepateikiama.Labai sunku vertinti,ar tai yra žiniasklaidos „antis” ar tiesa.

    Reply
  2. algirdas grublys

    Ar ne per daug mūsų mieste „komjaunuolių ” kurie skuba vertinti ir teisti ?Manau ,kad sporto bendruomenė turi kitą nuomonę dėl įvairių Vilniaus klerkų skubotų veiksmų ir nuostatų Klaipėdos atžvilgiu.

    Reply
  3. Jolanta

    Klausykit už ką nuteisė? Nes gal turėjo tikslą platinti. Bet ar platino? Apskritai ta istorija jau apsamanojo, atrodo, kad tai vienintelis atvejis Lietuvoje. Komitetas svarsto bala žino ką vietoje to, kad administratorius įpareigotų sporto skyrių patikrinti ir informuoti. Tai tiek žinių.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This