Ar savivaldybė turi nupirkti įrangą nežymėtam policijos automobiliui?

Svarbu, Transportas

Kai kurie miesto politikai yra linkę iš valdžios planų išbraukti ketinimus už 50 tūkst. eurų nupirkti įrangą Klaipėdos kelių policininkų nežymėtam automobilįui, kuriuo būtų vykdoma greičio viršytojų ir kitų Kelių eismo taisyklių pažeidėjų kontrolė.

Tokiam siūlymui jau pritarė miesto Tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas, o galutinai šį ketvirtadienį turėtų apsispręsti visa Taryba.

Vienas iš nežymėtas policijos automobilių – „Audi A6 Quattro” (3 litrų dyzelinis variklis, 267 arklio jėgų, 200 kw, 4 varomi, gali išvystyti iki 300 km/val. greitį). policija.lt nuotr.

Idėja atitinkamai pakoreguoti Savivaldybės 2020-2022 m. strateginį veiklos planą iškėlė liberalas Saulius Budinas.

„Kai svarstėme programą vienas iš argumentų, kuris bent man buvo svarbus, kad 2019-2021 metų plane buvo numatyta įrengti po tris vaikų žaidimo aikšteles kasmet, o šiemet jau numatyta tik viena. Kartu norima tos pačios programos finansavimą padidinti 50 000 eurų, kad nupirktume nežymėtą automobilį policijai. Eismo saugumas, greitis yra aktuali problema, bet juk pastaruoju metu turime tuos vadinamuosius trikojus, savivaldybė perka elektroninius greičio matavimo prietaisus ir tos kontrolės priemonių kaip ir yra pakankamai. O vaikų ateitis, aš manau, kad visiems labai svarbi”, – tokį savo pasiūlymą argumentavo S. Budinas.

Minėtojo komiteto posėdžio metu Savivaldybės administracijos Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indrė Butenienė politikams citavo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos viršininko Mindaugo Džermeikos el. laišką, kuriame jis prašė daryti sprendimą galvojant ne iš pažeidėjų, o iš pėsčiųjų, nepilnamečių, kurie turi jaustis gatvėse užtikrinti dėl savo gyvybės, pusės. Jis priminė ir atvejį, kai Statybininkų prospekte neseniai buvo partrenkta mergaitė.

Anot viršininko, potencialūs pažeidėjai sugeba neviršyti greičio tik pažymėtose greičio matuoklių vietose, o nežymėtas automobilis su atitinkama įranga esą yra efektyvesnė kontrolės priemonė.

Tačiau šio komiteto pirmininkė Judita Simonavičiūtė irgi priminė, kad policija neseniai apsiginklavo vadinamaisiais trikojais greičio matuokliais. Jos nuomone, tokias lėšas geriau nukeipti arba į vaikų žaidimo aikšteles, arba į dar vieną stacionarų taršos matuoklį, kuris galėtų atsirasti Melnragėje.

Posėdyje dalyvavęs Klaipėdos bendruomenių asociacijos vadovas Renaldas Kulikauskas teigė, jog svarbu padėti policijai ir esą šiuo atveju nereiktų manipuliuoti vaikų aikštelėmis, nors jų irgi reikia.

„Geriau Dangės skvero vieną granito sluoksnį nuimti”, – teigė jis.

Balsuojant dėl tokio pakeitimo komiteto narių balsai pasiskirstė po lygiai – už lėšų skyrimą policijai pasisakė Viktoras Senčila, Andrius Petraitis ir Audrius Petrošius, prieš – Elida Mantulova, Vidmantas Dambrauskas ir J. Simonaivičiūtė. Pastarosios, kaip pirmininkės, balsas tapo lemiamas ir tokiam S. Budino siūlymui buvo pritarta.

3 Comments

  1. Renaldas

    Kaip sumanu, buvęs Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriau. 2020-2022 strateginaime veiklos plane per 400 projektų, kurių vien 100 stambiausių paanalizavus randi, kad per vienerius merus, palyginus su prieš metus svarstytu analogišku 3 metų veiklos planu, projektai jiems nepagįstai brangstant (22 proc. vien per šiuos metus) ir, kad sutalpinti tą brangimą į ribotą biudžetą, ištempiant vykdymą laike kas antram iš to 100 stambiausių projektų po papildomus metus (vidutinis projektų realizavimo laikas – 3,7 metų), jūs radote VIENINTELĮ būdą kaip sutaupyti. Paimsime saugumo ir gyvybių sąskaita ir pridėsime vaikams, kad visi žinotų kokie mes rūpestingi:)

    Saulius Budinas piktinosi UAB Civitta atlikta studija dėl tramvajaus Klaipėdoje reikalingumo. Čia ta, kuri kainuos 470 tūkst. EUR. Prieš kelis metus pasirašytame projekto pristatyme, pateiktame Europos investicijų bankui, buvo parašyta, kad šiai projekto daliai (studijai) negali būti skirta daugiau, nei 245 tūkst. EUR). Kol nesumokėjote už neįkainuojamus darbus studijos rengėjams, patikrinkite sutartį, 2017 metais parengtą specialistės Dainos Stankevičienės, ir rasite, kad čia ir dabar sutaupėte 225 tūkst. EUR (470-245). O jei dar pritrūks, Danės skvero projekto ir sąmatos vertintojai – Statybų inspekcija, padės.

    Kopija pastabos, įkeltos prie 2018-2020 metų Klaipėdos miesto savivaldybės strateginio veiklos plane pristatyto projekto:
    2018 metais – Galimybių studija ir darbo užmokestis. Bendra suma: 245 300 (ES – 200 000, SB – 24 530).
    2019 metais – Techninis projektas, VPP konkurso medžiagos paruošimas, darbo užmokestis. Bendra suma: 339 800 (ES – 305 820, SB – 33 980).
    2020 metais – Pirkimo dokumentų elektriniams autobusams paruošimas, darbo užmokestis. Bendra suma: 66 800 (ES – 60 120, SB – 6 680).

    Reply
  2. Vytas

    O kokio velnio reikia Audi ir dar A6 (verslo klasės)? Juk svarbiausia, kad būtų greita ir patikima, Berlyne policija su paprastesnėmis važinėja.

    Reply
  3. Algirdas Grublys

    Lietuvos vyriausybė paskutiniu metu pakankamai skiria lėšų policijos veiklai organizuoti. Naujos kartos greičio matuokliais baigiame pripildyti pagrindinius kelius ir gatves. Kiek buvo skelbta, praėjusiais metai nupirkta bent 10 naujų nežymėtų policijos automobilių. Negi šalies biudžetas privalo būti pildomas tik baudomis už greitį ?
    Manau ,mūsų miestas lėšas turėtų skirti kitiems projektams.Esame skolingi įrengiant vaikų žaidimų aikšteles,gerinant daugiabučių gyvenamųjų namų infrastruktūrą ir t.t.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Miestiečiai abejingai pasitiko Senojo turgaus halės rekonstrukcijos planus

Klaipėdos savivaldybės valdomos bendrovės Naujasis turgus užsakymu projektinius Senojo turgaus halės rekonstrukcijos pasiūlymus parengę architektai nesulaukė jokių visuomenės pastabų ar ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This