Nustokime užsiimti populistiniais dalykais

Politikų tribūna

Audrius Petrošius, Klaipėdos miesto tarybos narys
2020-02-28

Komentarų: 1

Ketvirtadienį vykusio miesto Tarybos posėdžio metu buvau kategoriškas ir pasisakiau prieš vadinamojo Balandžių pašto pastato pirmojo aukšto įsigijimą.

Atidžiai klausiausi visų pusių argumentų ir neišgirdau motyvų, kodėl miestas turėtų savo žinion įsigyti dar vieną pastatą.

Nepaisant to, kad pastato kaina nedidelė, tam kad pastatas galėtų būti naudojamas, reikalinga dar triskart tokio dydžio suma jo sutvarkymui, o administracijos žinioje esančios įmonės tokio poreikio neparodė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Kadangi pastato viduje yra gerb. Vytauto Karčiausko meno dirbinių kolekcija, pritariau Arvydo Cesiulio pozicijai kreiptis dėl šių darbų įtraukimo į Kultūros vertybių registrą. Tokiu atveju tiek dirbiniai, tiek pats pastatas būtų apsaugoti, o naujieji savininkai turėtų savo veiklą planuoti atsižvelgiant į šių elementų egzistavimą.

Nepaisant to, kad pastato kaina nedidelė, tam, kad pastatas galėtų būti naudojamas, reikalinga dar triskart tokio dydžio suma jo sutvarkymui, o administracijos žinioje esančios įmonės tokio poreikio neparodė.

Neabejoju, kad pastato pirkėjas aukcione ras būdų įveiklinti pastatą, kuris pats, kaip objektas, iš šios vietos niekur nedings – juk neišplaukė ir burlaivis „Meridianas”, patekęs privačių subjektų žinion.

Politikoje dažnai stingame tvirto stuburo jautriais klausimais, kur dažnai politikai pasiduoda atskirų visuomenės grupių spaudimui ir išklysta iš kelio – savivalda prisiima įgyvendinti funkcijas, kurių įgyvendinti jai nepriklauso. Dėl to nukenčia tų funkcijų, už kurių įgyvendinimą ji iš tiesų yra atsakinga, kokybė ir dėmesys joms.

Padėkime emocijas ir prisiminimus į šalį bei atvirai atsakykime sau, ar Savivaldybės administracijos funkcija yra administruoti viešąją pirtį? Vaistines, į kurias įžengus tiek vizualiai, tiek aptarnavimo klausimu grįžti į sovietmetį? Sako, ten gamina vaistus, bet gamina juos jau ir privačiose vaistinėse. Net ligoninė, kurios taip stipriai įsikibę laikomės. Jos atveju mūsų funkcija turėtų būti nacionaliniu lygmeniu sudėlioti sąlygas, kurias turėtų užtikrinti Sveikatos apsaugos ministerija, kad sutiktume perduoti ligoninę jos žinion, o ne užsiimti tokia funkcija patiems.

Nustokime užsiimti populistiniais dalykais ir ilgainiui užtikrinkime tų paslaugų, kurias privalo užtikrinti savivalda, kokybę.

1 Comment

  1. ezys

    As tai manau, kad reikia pirkti, suremontuoti, padaryti muzieju i kuri tik 3 menesius bus lankytoju is kruiziniu laivu, bet idarbinti 10 svogeriu ir moketi jiems is biudzeto, kad kiaurus metus sedetu feisbuke ir nosi krapstytu.
    O siaip interjeras ir pastato aura ten yra fantastiska, del to tikiu, kad norinciu i objekta investuoti tikrai atsiras

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Buvusiai Socialinės paramos centro vadovei - tūkstantinė sąskaita 

Antrosios instancijos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs uostamiesčio savivaldybės skundą ginče su jau buvusia Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadove Diana ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

„Mobingo problema“ savivaldybėje: užteko mokymų?

Sausio viduryje kilęs ažiotažas dėl naujosios Klaipėdos valdančiosios daugumos esą vykdomo mobingo Savivaldybės administracijoje bent jau instituciniame lygyje užsibaigė. Per ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This