Grąžinkime vaikams vaikystę!

Politikų tribūna

Audrius Petrošius, Klaipėdos miesto tarybos narys
2020-03-02

Komentarų: 0

Klaipėdoje, Baltijos pr. 17, yra įsikūręs darželis „Liepaitė”. Tiek lauke, tiek viduje infrastruktūra tvarkoma gerai, tačiau šis darželis tikriausiai vienintelis Klaipėdoje, kuris jau ketverius metus NETURI VAIKŲ ŽAIDIMO AIKŠTELĖS, t.y. turi vieną įrenginį, aptvertą „Stop” juosta dėl to, kad yra nesaugus naudotis ir turi būti demontuotas.

Tėveliai buvo patikinti, kad per ateinančius keletą metų tam pinigų nebus, vadinasi, visa vaikų karta užaugs be žaidimų aikštelės. Dar skaudžiau – už tvoros matomas kitas darželis su gana spalvinga žaidimų aikštele. Įsivaizduojate savo vaikus varvinant seilę, kuomet mato kitus vaikus užsiimant kitokia, nei šiems vaikams įprasta, veikla?

Turėta daug pokalbių ir ieškota galimybių neatsižvelgiant į buvusį planą rasti lėšų šio darželio aikštelės sutvarkymui. Neabejojau, kad situacija, kurioje visai nėra aikštelės, turi būti prioritetizuota prieš planinius aikštelių patvarkymus ten, kur jos egzistuoja.

Darželio vaikų žaidimo aikštelės sutvarkymas atkeltas į 2020 m., numatyta skirti 48 000 dangos liejimui ir reikalingų įrenginių įdiegimui. Kadangi vaikų žaidimų aikštelių sutvarkymui prie priešmokyklinio ugdymo įstaigų suplanuotas biudžetas buvo patenkintas tik apie 40%, tai ir „Liepaitei” šiems metams bus skirta tik apie 20 000 €. Manau, kad už šias lėšas bus įrengta speciali danga ir įsigytas bent vienas įrenginys. Dėsiu pastangas, kad likusios lėšos tiek šiam darželiui, tiek kitiems, kurių aikštelių tvarkymas buvo numatytas šiemet, būtų atrastos metų eigoje. Trūkstama suma – apie 145 000 €.

Grąžinkime vaikams vaikystę!

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

„Mobingo problema“ savivaldybėje: užteko mokymų?

Sausio viduryje kilęs ažiotažas dėl naujosios Klaipėdos valdančiosios daugumos esą vykdomo mobingo Savivaldybės administracijoje bent jau instituciniame lygyje užsibaigė. Per ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos konservatorių spindesys ir skurdas*

Mūsų miestelio konservatorių spindesys, tiesą sakant, yra apgailėtinas, – sako garsus politologijos profesorius Spyglys. Nes dauguma neva opozicinės Tėvynės sąjungos ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose atsiras dar vienas vaikų darželis

Klaipėdos rajono savivaldybė skelbia ieškanti projektuotojo naujam vaikų darželiui Gargžduose. Planuojama, kad darželį, atsirasiantį Karaliaus Mindaugo gatvėje, galės lankyti per ...
2024-02-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This