Turistų gatvėje keisis tvarka

Transportas

Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisija pritarė Girulių seniūnaičio Viktoro Kavolio prašymui pastatyti naujus ženklus šioje gyvenvietėje esančioje Turistų gatvėje.

„Google Street View” nuotr.

Jau artimiausiu metu abiejose šios gatvės pusėse bus uždrausta statyti mašinas. Tokį V. Kavolio prašymą palaikė ir laikinasis VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” vadovas Andrius Samuilovas, nes šia gatve iki geležinkelio važiuoja 4 maršruto autobusai.

Taip pat seniūnaičio prašymu šioje gatvėje bus pastatyti ir ženklai, atskirsiantys pėsčiųjų bei dviratininkų srautus – pėstiesiems bus skirtas kairėje (geležinkelio kryptimi) esantis šaligatvis, o dviratininkams – kitoje pusėje esantis asfaltuotas takas.

12 Comments

  1. Balcytis

    Sveiki Viktorai Kavoli. Gal reikėtu ir Stoties gatvėje uždrausti statyti automobilius. Nes prie baro vasaros metu buna tikrai daug automobiliu susistato. Ir sakyčiau tikrai trugdo eisma.Ar tai jau susikerta viešasis ir privatusis interesas? Nes parduotuvė-kavinė stovi Jūsu pivačioje žemėje. O tai uždrausti kaip ir beapsimoka Jums

    Reply
    • Anonimas

      KET nurodo. 150p. Sustoti ir stovėti draudžiama:

      150.1. geležinkelių pervažose ir arčiau kaip 50 m atstumu nuo jų.

  2. Giruliškė

    Manau, kad gerbiami Turistų g. gyventojai žinojo apie gyvenimo sąlygas, o tokios betvarkės, kaip dabar po kelis automobilius gatvėje ir pastoviai, to negali būti ir susirinkimuose reikia dalyvauti, norint pasisakyti.

    Reply
    • Audrius

      Ponia Giruliške, šioje gatvėje gyvenu daugiau nei 50 metų, niekada dėl eismo problemų nebuvo. Paliginus su kitomis Girulių gatvėmis ir jose parkuojamais automobiliais nėra blogesnė, gatvių pločiai+- yra vienodos ir norint apvažiuoti (išskyrus vairuojant traukinį)priparkuotus kelis automobilius reikia išvažiuoti į priešingą kelio juostą(kaip tai atlikti paskaitykite KET)tai labai nesudėtinga. O čia klausimas seniūnaičiui, kur statyti a/m atvykstančiams svečiams?, kur statyti šeimos narių transporto priemones? ar tikrai kelios pastatytos transporto priemonės ( max.pastoviai gal stovi 2,3 lengvikės)taip trugdė Jums pravažiuoti? Gal pažiūrėkite kas dedasi kitose gatvėse ir palyginkite?

    • Anonimas

      o kur automobiliai turi būti ?medžiuose? ar gatvėje? kaip Jūs interpretuojate KET ir tvarką?

  3. Viktoras Kavolis Girulių seniūnaitis

    Gerb. giruliškiai,
    noriu trumpai pakomentuoti dėl Turistų g. eismo sureguliavimo. Tai yra ne mano asmeninis sprendimas Reguojant į giruliškių ( ypač tų, kurie gyvena už geležinkelio ir kuriems ne kartą norint prasilenkti šioje gatvėje teko važiuoti net atbulam , o važiuojant į miestą pastoviai važiuoti prieš eismą ) prašymus šių metų sausio 23d. Girulių gyventojų susirinkime buvo priimtas sprendimas dėl Turistų g. eismo sureguliavimo. Pasibaigus šiam susirinkimui, Turistų g. gyventojai, ignoravę šį susirinkimą ,rinkosi į savo atskirą susirinkimą. Už šį sprendimą balsavo VISI susirinkime dalyvavę giruliškiai. Aš tik šį Girulių bendruomenės susirinkimo metu priimtą sprendimą pristačiau miesto saugaus eismo komisijai, kuri vieningai už tai nubalsavo. Taigi išvada viena – reikia dalyvauti susirinkimuose ir ten išreikšti savo nuomonę.

    Reply
    • Audrius

      kada teko atbulam važiuoti? gal tam kuris nežino KET??? Kodėl kitose gatvėse to nedaroma. Visos gatvės Giruliuose yra identiškos, ne platesnės kaip Turistų g. Geriau pagalvokim kaip nukreipti taršius, sunkius 4 maršruto autobusus nauja Rasytės g atkarpa. Pašalinkime taršą iš Girulių . Siūlau Girulių kurortinės zonos(detalusis planas) gatvėse įrengti kelio ženklus Nr. 552 ,,Gyvenamoji zona,,

    • Audrius

      gal galima sužinoti kiek parašų yra Turistų g . gyventoju už šių ženklų pastatymą. Kiek reikia apvažiuoti sustatytu automobilių, kad reikėtų Turistų g važiuoti prieš eismą. Toks absurdas su šiuo sprendimu atrodo, kad automobiliuose nėra vairo!!!

    • Anonimas

      Ai, ai, ai….. kaip gražiai paaiškinta, kaip iš natų. Autobusų parkas negalėjo vienšališkai įtakoti sudėti tų ženklų , kas gali paneigti, tai paprašė padėti visų Giruliškių vardu. Jug taip malonu įvedinėti,,tvarką” ne savo kieme .

  4. Audrius

    Labai blogas sprendimas. Kiemai maži nėra kur statyti automobilių. Seniunaičiui prieš priimant sprendimą reikėjo su gyventojais pasitarti. Geriau būtu Turistų g. pastatyti k.ž. ,,Gyvenamoji zona,, ir ateitį autobusų maršrutą nukreipti nauja Rasytės g atkarpa.

    Reply
  5. Justina

    VIKTORAI, KOVOK IR ATYDARYK SKAUTŲ GATVE. PRIMINK TEGUL ATSISKAITO UŽ IŠKIRSTA MIŠKĄ. ATEIDAVAI ISTOVYKLA. BENDRAVAI SU A/A LONGINU. TAVO RANKOSE TEISYBE.

    Reply
    • Anonimas

      Tenai, Skautų g(buv.Pionierių g.) . vaikai gatvėje žaidžia, vyksta šventės, kurių nebūna viršutiniuose Giruliuose ir mes vaikų neturime??????

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Spyglys

Skelbia lažybas dėl Skautų gatvės*

Ponai ir ponios iš Skautų gatvės su ponais ir poniom iš Liepų gatvės šiuo metu yra nugrimzdę į giluminę mediaciją ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This