Klaipėdos universitetinei ligoninei – papildomos funkcijos dėl koronosviruso

Koronavirusas

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad kol bus suvaldyta naujojo koronaviruso infekcija, keičiasi kai kurių gydymo įstaigų, taip pat ir Klaipėdos universitetinės ligoninės, darbo prioritetai bei funkcijos – nustatyta nauja paslaugų dėl koronaviruso organizavimo ir pacientų, kuriems diagnozuotas šis virusas, srautų valdymo tvarka.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Paslaugų organizavimo tvarkos aprašas patvirtintas sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos įsakymu.

„Mūsų pagrindinis tikslas – pasiruošti pacientų srautų valdymui, kad visiems susirgusiems žmonėms pagalba būtų suteikta laiku ir kokybiškai, tuo pačiu kuo mažiau sutrikdant kitomis ligomis sergančių pacientų gydymą ir kitų medikų darbą. Tad nustatytos aiškios gydymo įstaigų funkcijos, pacientų srautų paskirstymo, paslaugų organizavimo tvarka – tam, kad būtų paprasčiau ir aiškiau koordinuoti veiksmus ir valdyti situaciją“, – pranešime spaudai cituojamas ministras A. Veryga.

Nustatyta, kad Klaipėdos universitetinės ligoninės Infekcinių ligų skyrius orientuosis į pacientų, kuriems įtariamas ar
diagnozuotas koronavirusas, diagnostiką ir gydymą.

Ši ligoninė taip pat teiks metodinę informaciją ir konsultacijas kitoms regiono gydymo įstaigoms, organizuos iš valstybės rezervo gautų asmens apsaugos ir medicinos priemonių paskirstymą joms, valdys pacientų srautus, vykdys kitas funkcijas, susijusias su infekcijos valdymu.

INFORMACIJA

Nuo kovo 5 d. žmonės, kuriems kyla vienokių ar kitokių klausimų dėl naujosios koronaviruso infekcijos, gali kreiptis naujai sukurtu elektroninio pašto adresu koronavirusas@sam.lt. Žadama, kad jį administruojantys visuomenės sveikatos specialistai kaip įmanoma greičiau atsakys į atsiųstus klausimus.

„Dirbame itin intensyviai, kad visus mūsų žmones pasiektų tiksli ir reikalinga informacija. Neabejotinai – visuomenės informavimas apie prevencines priemones yra vienas kertinių būdų, kaip galime užkirsti kelią infekcijos plitimui. Šiuo metu tai ypač svarbu. Tad stipriname pajėgumus, kviečiame žmones nepasiduoti panikai ir, jei iš tiesų kyla aktualių klausimų, kreiptis į specialistus, kurie yra įgiję reikiamas žinias ir kompetencijas. Dar kartą raginu netikėti iš lūpų į lūpas sklindančia neteisinga informacija, kuri tik sėja niekuo nepagrįstas baimes“, – pranešime cituojamas A. Veryga.

Į visuomenės užklausas dėl koronaviruso atsakinės Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro specialistai, pasitelkti darbui ekstremalios situacijos metu.

Visą parą veikia Nacionalinio visuomenės sveikatos centro karštosios linijos – +370 618 79984 ir +370 616 94562 – kur gali kreiptis visi, turintys klausimų dėl naujojo koronaviruso.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Nuvarginta reformų Klaipėdos ligoninė žengia į naują pertvarką

„Jeigu visi entuziastingai pasitiktų, tai aš išsigąsčiau”, – taip į klausimą, kaip Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) naujos struktūros ir valdymo ...
2024-05-08
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje - jau mažiau nei dešimt sergančiųjų COVID-19

Pirmadienį šalyje patvirtinti 25 nauji koronaviruso atvejai (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po penkių parų ...
2024-05-07
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 nusinešė dar vieną gyvybę

Gegužės 1-ąją, nedarbo dieną, Lietuvoje patvirtintas tik vienas pirminis COVID-19 atvejis, nurodo Valstybės duomenų agentūra. Savaitinis naujų susirgimų skaičius šalyje ...
2024-05-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This