Kovo 10-oji – karalienės Luizės gimtadienis

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras (KTIC) primena, kad kovo 10-ąją yra minimas ypatingos, su mūsų miestu susijusios asmenybės – karalienės Luizės gimtadienis.

Kai Napoleono kariuomenė buvo užėmusi didžiąją Prūsijos dalį, Klaipėda liko vienintelis laisvas miestas šiaurės rytuose, į kurį 1807 m. sausį atvyko karališkoji šeima ir kurį laiką Klaipėda (Memelis) buvo tapusi laikinąja Prūsijos karalių rezidencija, čia priimti sprendimai turėjo įtakos visos Europos istorijai. Karalienė Luizė, gyvendama Klaipėdoje, buvo itin gerbiama už gerumą, rūpinimąsi švietimu ir nuoširdžią pagalbą vargstantiems.

Šia proga KTIC dalinasi Luizės torto receptu iš H. J. Engelio knygos „Karalienės Luizės kelionės ir puotos”.

KTIC taip pat praneša, kad netrukus pradėsiatis įgyvendinti projektą „Klaipėda- karališkasis miestas“. Jo metu bus sukurtas naujas turistinis maršrutas – dalyvauti nemokamose ekskursijose miestiečiai bus kviečiami nuo liepos. O turizmo informacijos centre jūsų visada lauks lankstinukas su karališkuoju maršrutu.

Taip pat bus rengiamas žaidimas „Užsidėk karališkąjį antspaudą”. Surinkę du antspaudus galės nemokamai apsilankyti Klaipėdos universiteto botanikos sode.

Luizė (Luise Auguste Wilhelmine Amalie) gimė 1776 m. kovo 10 d. Hanoveryje. Už Prūsijos sosto įpėdinio Frydricho Vilhelmo III ištekėjo 1793 m. gruodį. Mirė 1810 m. Hanoveryje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Istorinės Klaipėdos pėdos, Svarbu

Klaipėda – Prūsijos karalių rezidencija

Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje buvo pristatytas ypatingas eksponatas, primenantis apie metus, kai miestas tapo vieta, kur laikiną prieglobstį rado Napoleono ...
2023-11-10
Skaityti daugiau

Miestas

Klubo dešimtmetį paminėjo prasmingai

Vietoje šventinio vakaro sau ir draugams Klaipėdos rotarietės, priklausančios klubui „Karalienė Luize“, nusprendė paremti nuo karo kenčiančią Ukrainą. ROTARY organizacijos ...
2023-03-01
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Parodoje - neįteiktos dovanos karalienei Luizei fragmentas

Pirmadienį popiet Pilies muziejaus šiaurinėje kurtinoje duris atvėrė paroda „Neįteikta dovana karalienei Luizei“. Muziejuje lankytojai turi galimybę pirmą kartą išvysti ...
2022-08-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This