Iš ligoninės pabėgęs galimai COVID-19 užsikrėtęs pacientas grąžintas atgal

Koronavirusas, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Šeštadienį policija priverstinai grąžino iš Klaipėdos universitetinės ligoninės savavališkai pasišalinusį galimai koronavirusu užsikrėtusį 32 metų vyrą.

„Turimais duomenimis, iš pradžių vyras pats išsikvietė medikus ir buvo nugabentas į gydymo įstaigą, tačiau vėliau savavališkai iš jos pasišalino, taip sukeldamas grėsmę kitiems asmenims užsikrėsti pavojinga liga. Netrukus vyras rastas savo namuose, jis perduotas medikams”, – rašoma policijos pranešime.

Policija dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl asmens, kuris žinojo apie savo ligą ir buvo įspėtas dėl apsaugos priemonių, kurių jis privalo laikytis bendraudamas su žmonėmis, ir sukėlė pavojų kitiems užsikrėsti pavojinga infekcine liga (pagal Baudžiamojo kodekso 277 str. 2 dalį). Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas.

Policija primena, jog pandemijos metu visuomenė privalo griežtai laikytis medikų ir Vyriausybės nurodymų ir apribojimų. Už grėsmės visuomenei kėlimą bus taikoma įstatymų numatyta atsakomybė.

15min rašo, jog vienas esą sveikas klaipėdietis Klaipėdos universitetinėje ligoninėje buvo paguldytas į vieną palatą su galimai užsikrėtusiu COVID-19.

Klaipėdiečiai nufilmavo, kaip greitosios pagalbos automobilį su bėgliu per miestą lydi du policijos ekipažai su įjungtais švyturėliais. Už vaizdo įrašą dėkojame Mindaugui.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=LIAWDGwtBZE”][/vc_column][/vc_row]

7 Comments

  1. Tikra info

    Taip, ji norėjo paguldyti kartu su kitu dar tik tikrinamu asmeniu. Todėl žmogus supanikavo, kad jį užkrės ir pabėgo.

    Reply
  2. Julija

    Bet ligoninėj ji norėjo paguldyti su kitu įtarimai užsikrėtusių. Čia kaio suprast?? Ir šiaip labai neprofessionaliai elgesį su žmogumi. Pasidomėkit išsamiai. Med personalas nepasiruošęs ten. Ir praradęs žmogiškumą. Tai nėra tik vyro klaida. O darbuotojų visų pirma.

    Reply
    • Medikas

      Gydyk galvą „Julija”

  3. bronis

    janusoni ant kuolo pasodint už toki pasiruošima

    Reply
  4. Aleksandra

    Ar čia ne tas vyras, kuri guldyti norėjo su kitu vyru, kur neaišku buvo ar serga korono virusų? Tai tada aš pilnai ji suprantu. Reikėjo pradžiai parūpinti atskira palatą iki suzinojimo,ar tikrai serga koronovirusu. Bausti negalit, čia jūs reikėtų nubausti už tokius poelgius.

    Reply
    • Anonimas

      Tai eik pizda ir paruosk ta palata nerasinejus kitam ragelio gale ko cia nepatenkinta eik parodyk pavyzdi kaip viska moki paruost

    • Laura

      Anonimas, Bronis ir Medikas- Jus visus neispruselius ispirt in neparuosta psichiatrines palata ir dar po kuola, gal tada panika baigsis.
      Ir nesuptantu uz ka baust jei jis dar pakankamai gerai jautesi izoliuoti save gali namuose nesukeldamas kitiems pavojaus, manyciau kitiems ligonines pacientams saugiau.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Meras apie iniciatyvą dėl Vaikų ligoninės: „Protu nesuvokiamas dalykas“

Reaguodamas į Seimo Sveikatos reikalų komiteto rekomendaciją prie Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) prijungti Klaipėdos savivaldybės valdomą Vaikų ligoninę, trečiadienio rytą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This