Koronavirusas: iš kelto – jau penkiolika į ligoninę (atnaujinta)

Koronavirusas, Svarbu

Sekmadienį ryte, apie 10 val., į Klaipėdą iš Švedijos, Karlshamno parplaukusiame „DFDS Seaways” kelte „Patria Seaways” užfiksuota žmonių su simptomais, būdingais ir koronavirusui.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak kompanijos viešųjų ryšių ir komunikacijos vadovo Vaido Klumbio, po temperatūrų matavimo į Klaipėdos universitetinę ligoninę išvežti devyni keleiviai lietuviai, iš kurių vienas buvo su aukštesne temperatūra.

„Kaip ir visada po kiekvieno reiso įprastai matuojant temperatūras, kiek man žinoma, vieno žmogaus temperatūra buvo virš 38 laipsnių, kitų aštuonių tarp 37-38″, – sakė V. Klumbys.

Iš viso kelte su vairuotojais buvo 206 žmonės.

Laivas dezinfekuojamas, kad kitu reisu vėl galėtų plaukti į Švediją.

Tokį į ligoninę išvežtų žmonių skaičių patvirtino ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas. Pasak jo, visų kitų kelto keleivių duomenys surinkti ir bus sekama jų sveiktos būklė.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas tikina, kad kai tik bus aiškūs šių kelto keleivių paimtų mėginių rezultatai, informaciją apie tai jis paskelbs neatidėliotinai.

„Vis dar protu nesuvokiu, kad mūsų KUL neleidžiama tuos testus atlikinėti vietoje ir manau, kad šis delsimas jau nebe tai, kad erzina, bet jau įgauna gerokai rimtesnio vertinimo nusipelnančios situacijos. Ministre A. Veryga, su visa derama pagarba – gal jau pagaliau laikas ryžtingiems ir būtiniems sprendimams, apie kuriuos kalbama jau visa savaitė? Šiandien vakare jau bus pateiktas šiandieninio darbinio posėdžio sprendimų paketas, o apie visus pokyčius, kurie laukia jau nuo rytojaus – ryte, spaudos konferencijoje. Kad ir kaip sudėtinga situacija, bet tikrai jokio pagrindo panikai ar baimei. Supraskime – šiandien gydytojai, būdami priešakinėse kovos su koronavirusu pozicijose, dirba maksimaliomis apsukomis, esant dideliam psichologiniam spaudimui ir išskirtinai dideliais krūviais, gerbkime jų darbą ir svarbiausia suvokime vieną itin svarbią taisyklę – baisiau už pandemiją yra infoDEMIJA, todėl susilaikykime nuo nepagrįstų įtarinėjimų, kaltinimų, nepatikrintos informacijos skleidimo – tai tik didina ir taip nemažą įtampą visuomenėje. Išlikime ramūs ir susikaupę bei sekime oficialiąją informaciją ir padėkime vieni kitiems visais atvejais. Ir išskirtinė mūsų pagarba ir supratimas reikalingi pirmiausia medikams”, – savo „Facebook” profilyje rašo meras.

Vėliau jis informavo, kad iš minėtojo kelto atsidūrė dar šeši žmonės, tarp kurių yra moteris su dviem vaikais.

Kitame kelte, kuris atplauks į Klaipėdą, anot mero, irgi yra karščiuojančių žmonių – ne mažiau trijų. Visgi „DFDS Seaways” atstovas Vaidas Klumbys sako, kad iš Kylio parplaukiančio laivo „Viktorai Seaways” įgula bent jau kol kas neturi jokių žinių apie sunegalavusius keleivius. Tačiau neatmetama galimybė, kad kuris nors keleivis gali būti savarankiškai susisiekęs su krantu.

„Kai ir visada, vėl bus atliekama standartinė procedūra – laivui prisišvartavus, bus matuojama visų keleivių temperatūra”, – sakė V. Klumbys.

Jis taip pat patikino, kad kompanija neturi duomenų apie šešis papildomus keleivius, nugabentus į KUL.

Klaipėdos greitosios medicinos stoties vyr. gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė patikslino, kad iš terminalo į ligoninę ekipažai nuvežė 13 žmonių, o du kažkodėl nusprendė iki jos vykti savo transportu.

Į Klaipėdą dar plaukioja kompanijos „TT-Line” keltai, plukdantys keleivius ir krovinius į Švediją. Sekmadienio vakarą jos keltas „Tom  Sawyer” plaukė iš Klaipėdos ir buvo netoli Švedijos krantų.

Nuo sekmadienio 24 val. dėl Vyriausybės įvesto karantino visoje šalyje į Lietuvą bus draudžiama atvykti užsieniečiams, išskyrus karius, diplomatus, vairuotojus ir įgulų narius, kai vykdomas komercinis ir (ar) tarptautinis krovinių vežimas. Lietuviai iš užsienio parvykti galės.

Klaipėdos meras teigė neatmetantis galimybės, kad dėl keltų, kaip ir kruizinių laivų, gali tekti kreiptis į Vyriausybę.

Tuo metu Susisiekimo ministerija Lenkijai uždarius valstybės sienas dėl koronaviruso sekmadienio vakarą norintiesiems grįžti automobiliu į Lietuvą pasiūlė vykti „DFDS Seaways” keltu iš Kylio Vokietijoje.

19 Comments

  1. Andrius

    Sveiki, kas būna jei visas išlipus patikras pereini ir neranda pas tave viruso, gali tave artimieji parvešti į mano izuoliuojama būstą?

    Reply
  2. Pranad

    Kas grįžta su keltai iš Kylio iš Švedijos ir t.t visi keleiviai ir tame tarpe vairuotojai turėtu turėti apsaugines kaukes ,kad apsaugotų mus visus .Tada ir mes dirbantieji ten uoste būtume saugesni.O dabar situacija tokia mes juos pasitinkant su apsauginė kaukė o jie visi grįžtantis iš užsienio kaip didžiausi „sveikuoliai ” grįžta.

    Reply
  3. Beje,

    Temperatura nebutinai reiskia kad Covid19

    Reply
    • Deja,

      realiu susirgimu skaicius turbut kelis kartus didesnis nei laboratorijoje patvirtintu atveju

  4. Jo

    Nu debilai bus per velu , ka jūs darot

    Reply
    • jonas

      jo isileido,,,blin

  5. Elena

    Visa Europa imasi priemonių, uždaro sienas, o švedai toliau gyvena įpratu režimu, nors sergantys skaičiuojami šimtais, tuoj priartės prie tūkstančių. Pikta.. tokiais atvejais jau reiktų tarptautinių sankcijų tokios pro pirštus į problemą žiūrinčioms šalims.

    Reply
    • Deja,

      realiu susirgimu skaicius turbut kelis kartus didesnis nei laboratorijoje patvirtintu atveju

    • Deja,

      sorry

  6. dfds darbuotojas

    as Dirbu DFDS laivuose ten pilna furistu kurie kiekviena diena turi rysi su igulos nariais ,niekas nieko nedezinfikuoja sendien pries mano akis 20zmoniu isveze su greitaja !

    Reply
  7. Nikas

    Baikit jus visus tuos cirkus, gyvenkit kaip gyvenot, nes kai sugriausit visa ekonomika su savo karantinais, tai tas suknistas virusas atrodys tik smulkmena.

    Reply
    • Anonimas

      Smegenų neturėjimas kaip matau

    • Vytas Anonimui

      Tai tamsta trūksta racionalumo ir logiškumo. Mažiau žiniasklaidos antraščių skaitykite, o žiūrėkite į realią statistiką.

    • Anonimas

      Saunu , kad yra dar normaliai ir adekvaciai mastanciu … liuks , prisike kelnes visi kaip beibiai …

  8. Emilija

    Kas vyksta Lietuvoje ir Klaipėdoje??
    Šitas keltas su įgula išsiųstas į Lenkiją su įgula!!!! Nors įgula to nenorėjo bet buvo priversti! Keltas išsiųstas ale remontui, kur logika, kuomet jau seniai kalbama apie karantiną?!?!?!?! Laivas ne dezinfekuotas, nieko!
    Dabar ekipažas Lenkijoje, į laivą nieko neįleidžia ir neišleidžia.
    Kaip šitaip drįsta buvo pasielgti?!?!?!?!?!
    Ar pasikartos kruizinio laivo „Princess” situacija?!

    Reply
    • Vytas

      Tokioms kaip tamsta siūlau užsimūryti duris ir langus ir dezinfekuoti smegenis.

  9. Andriud

    O tai kariai nesirgs niekada

    Reply
  10. Bėda

    O negalima, kad nebekursuotu tie laivai?

    Reply
    • Anonimas

      Nenusisnekek kaip man grysti

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This