Koronavirusą pasigavusio rietaviškio linksmybės „Atostogų parke“ sukėlė galvos skausmą (atnaujinta)

Koronavirusas

Žiniasklaidai paskelbus, kad sekmadienį koronoviruso diagnozę išgirdęs Klaipėdos universitetinėje ligoninėje šiuo metu gydomas rietaviškis po grįžimo iš Danijos dar pramogavo atviruose Kretingos rajone esančio „Atostogų parko“ baseinuose, pastarasis kompleksas informavo, kad darbuotojams, galimai turėjusiems kontaktą su sergančiuoju, bus suteiktas nedarbingumas ir sudarytos sąlygos būtinai saviizoliacijai.

Nuo kovo 16 dienos vidurnakčio „Atostogų parkas“ laikinai sustabdo savo veiklą iki Vyriausybės paskelbto karantino pabaigos. Šiuo laikotarpiu numatyta išleisti vandenį iš visų vidaus ir lauko baseinų, atlikti sustiprintą visų patalpų dezinfekciją.

Teigiama, kad jau daugiau nei dvi savaites visos sveikatinimo ir gydymo komplekso patalpos bei paviršiai buvo papildomai, dažniau nei įprasta, valomi dezinfekcinių savybių turinčiu skysčiu, patalpos papildomai vėdintos nustatytais intervalais.

„Rūpindamasi lankytojų ir visuomenės saugumu, kovo 14 dienos popietę, nelaukiant Vyriausybės paskelbto nutarimo dėl šalyje skelbiamo karantino, „Atostogų parko“ vadovybė, pasitarusi su Kretingos rajono meru, nusprendė visiškai stabdyti „Atostogų parko“ veiklą nuo kovo 16 d. 00:00 val. Nelaukiant numatyto karantino pradžios termino, jau kovo 15 dieną „Atostogų parke“ buvo dar labiau sugriežtintos laikinosios prevencijos priemonės: atšaukiamos viešbučio rezervacijos, nebeteikiamos jokios procedūros, dar labiau apribota restoranų veikla, užtikrinant, kad viešbučio svečiai galėtų gauti kokybiškas ir saugias maitinimo paslaugas”, – rašoma pranešime.

Anot pranešimo, nuo kovo 13 dienos „Atostogų parko“ vandens ir pirčių erdvėje buvo teikiamos tik gydomosios procedūros – lankytojai į baseinus ir pirtis įleidžiami nebuvo, nukelti ar atšaukti visi planuoti renginiai, atvykusiems viešbučio svečiams nemokamai suteikiama gydytojo konsultacija, matuojama kūno temperatūra ir nemokamai suteikiami gydomosios haloterapijos (druskų kambario) seansai.

ATNAUJINTA. Pirmadienį vakarop „Atostogų parkas“ pranešė, jog gavo informaciją iš atsakingų institucijų, kada rietaviškis lankėsi šiame centre.

„Atliekant atvejo epidemiologinį tyrimą, susirgęs COVID-19 asmuo informavo, kad Jūsų įstaigoje [t.y. „Atostogų parkas“] lankėsi 2020-03-10 nuo 18.30 iki 21.30 val. pagrindinėje zonoje po stogu, kavinėje po stogu prie baseino, lauko 2-uose šiltuose baseinuose ir „Gintaro“, „Lietuviškoje“ pirtyse ir duše“, – pranešime cituojamas Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Plungės skyriaus raštas.

„Kovo 9 diena, pirmadienis – skrydis į Lietuvą, jokių pašalinių simptomų ar koronaviruso simptomų.

Kovo 10 diena, antradienis – po apsilankymo „Atostogų parkas”, grįžęs pajutau gerklės kutenimą, tačiau nuėjau miegoti. „Atostogų parke” buvau nuo 19.35 iki 21.50.

Kovo 11 diena, trečiadienis – rytas. Pajutau, kad skauda akis, žiūrint į šonus ir muša prakaitas. Pasimatuoju temperatūrą – 38 laipsniai. Tada nusprendžiau išgerti „Teraflu”. Po karšto gėrimo temperatūra nukrito ir visas dienas kilo tik 37.1-37.3. arba visai nebūdavo.

<…> Negalintiems nepulti: tuo metu, kai grįžau iš Danijos, negaliojo joks karantinas ir mano savijauta nerodė nei kad nesveikuočiau, nei tuo labiau, kad tai gali būti koronavirusas”, – taip ši situacija aprašoma „Facebook” paskyroje „Sergu Korona” skelbiamame „studento iš Danijos su koronavirusu tekste”.

9 Comments

  1. Eli

    Mes lankemes 10d. Ir bútent tomis valandomis. Laukėme tas dvi savaites po žiniasklaidos pranešimo, ačiū dievui nieko!

    Reply
  2. Lankiausi

    As taip pat lankiausi ir 12 ir 13 diena ,veike ir pirtys ir vandens erdve,ispejimu jokiu nebuvo,nors mano duomenys yra atostogu parke su manim niekas nesusisieke,taip kad laukim po inkubacinio periodo blykstels nauju atveju,padekokim rietaviskiui ir atostogu parkui

    Reply
  3. Aš

    Kaip sužinoti, kelintą valandą lankėsi ta šeima? Nes tą dieną buvo nemažai žmonių, kuriems galbūt reiktų save stebėti dabar

    Reply
  4. Susirupines

    Kaip dėl baudžiamosios bylos, tokiam turėtų būti ji iškelta už karantino nesilaikymą?

    Reply
  5. Edita

    Į kalėjimą tokį

    Reply
  6. Anonimas

    Veikė 13 ir 14 diena vandens erdvė ir pirtys. Tai daug žmonių dar gali būti užsikrėtė. Kodėl rašo melagingus straipsnius

    Reply
  7. Anonimas

    Kovo 13 ir 14 dienomis lankėmės tiek pirčių tiek vandens parke. Buvo pakankamai daug zmoniu.

    Reply
    • jonas

      tai ko lankeis kas liepe???????????? nezinai, kad saugotis reikia visur raso ziniasklaidoj, bet per savo neisprusima ir kvailuma vistiek eini i viesas vietas , negaliu kaip nervinai tokie atsilikeliai!!!!!

    • Daktaras

      Mociute – seneli turi ? Rinkis karsta, loxas. 13-14 normalus zmones jau i viesas vietas neejo, tik tokie debilai kaip tamsta…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This