Kaip „Maxima” padeda kovoti su koronaviruso plitimu

Mums rašo

Miško kvartalo gyventoja
2020-03-17

Komentarų: 17

Noriu informuoti, kad vakar, kovo 16-ąją, patyriau, kaip keistai „Maximos” parduotuvėje padedama kovoti su koronaviruso plitimu.

Pagal pirktų prekių čekį matosi kada ir kur norėjau apsipirkti.

Paėmus prekes, supratau, kad tokioj eilėj (gal 30-40 žmonių) stovėti yra absurdiška, bet kai pamačiau, kad dirba tik savitarna ir viena pardavėja, supratau, kad tai netvarka.

Paprašiau, kad apsaugoj sėdintis darbuotojas (ir neaišku, ką veikiantis) informuotų parduotuvės atsakingą vadovą apie situaciją. Su pabambėjimais po kiek laiko jis pasirodo ir sako, kad eičiau pas vedėją. Man atsisakius, kad čia ne mano vienos problema, žmonės pasisiūlė eiti kartu.

Aš paaiškinau, kad čia vedėjai reikėtų rūpintis, kaip saugiau aptarnauti pirkėjus, gal įleisti po mažesnį skaičių žmonių, nes, stovint eilėje, visai nėra sąlygų laikytis atstumo dėl prekių stendais užgriozdintų erdvių.

Galų gale, pagrasinus, kad iškviesim korespondentus, atėjo dar viena pardavėja, nors iki tol kitos pardavėjos matėsi pildė lentynas pardavimui.

Ar gali tokia neatsakinga vadovė užimti tokias pareigas?

KOMENTARAS

Ernesta Dapkienė, „Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė

Gavę pranešimą apie galimai užfiksuotą klientės minimą situaciją, nedelsdami ėmėmės aiškintis situaciją. Pagal pirkimo kvite nurodytą laiką, atsukome kamerų įrašus. Juos peržiūrėjus matyti, jog prie kasos laukė ne gausus 30-40 žmonių būrys, o vos keli pirkėjai. Taip pat matyti, jog pirkėjams pakako vietos išlaikyti rekomenduojamus atstumus, skiriančius žmones vieną nuo kito. Tuo metu savitarnos kasose apsipirkinėjo vos porą klientų.

Visada siekiame, kad apsipirkti mūsų parduotuvėse būtų malonu ir paprasta. O dabartiniu metu dedame dar didesnes pastangas pasirūpinti ir savo darbuotojais, ir klientais. Atėję į parduotuvę, prie pirkinių vežimėlių ir krepšelių klientai gali rasti dezinfekcinio skysčio rankoms dezinfekuoti, taip pat vienkartines pirštines tam, kad rankos neturėtų tiesioginio kontakto su paviršiais aplinkui.

Visus kasos darbuotojus taip pat aprūpinome dezinfekciniu rankų skysčiu, kad jie bet kada galėtų dezinfekuoti savo rankas. Jei darbuotojas pageidauja, suteikiame jam vienkartines pirštines darbui kasoje ir parduotuvėje.

Šiuo metu įprastas kasas dezinfekuojame kas tris valandas, savitarnos – kas valandą. Rūpinamės visų savo darbuotojų imunitetu – dalijame vandenį buteliukuose, skirstome pastiles bei ruošiame ir dalijame imbiero ir medaus arbatos mišinį imuniteto stiprinimui. Jau ne vieną savaitę gerokai dažniau nei įprastai valome ir dezinfekuojame ir visus kitus paviršius – durų rankenas, prekių krepšelius ir vežimėlius. Įvertinę riziką dėl didesnio kontakto galimybės, į kasas nesodiname vyresnio amžiaus darbuotojų.

Laikomės visų įvardintų Sveikatos apsaugos ministerijos ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro rekomendacijų ir bendradarbiaujame su valstybinėmis institucijomis.

17 Comments

  1. As

    Ačiū ten dirbantiems. Malonus aptarnavimas. Sėdėkit namie ir nezyzkit arba prašo prisijungt prie kasininkų ?

    Reply
  2. Jonas

    Daug triukšmo dėl nieko…

    Reply
  3. Anonimas

    Uzsisakinekit barboroj ir nekelkit durno kipiso

    Reply
  4. Atviras kaunas

    Ant kiek supuvę žurnalistai turi būti. Kaskokia nupezusi pensininke pasiskunde kad jei raudonas kilimas nebuvo nutiestas o tie ir deda tokius straipsnius. Atviraklaipeda ten jauciu propagandistai vosi supuve susede kad tokius vemalus rasot. Aiskiai gavot is maximos atsakyma su irodymais, kad nupezus pensinke susapnavo bet vistiek dedate tokius straipsnius. Debilu kontora esate

    Reply
    • klaipėdietė, Didžiosios Vitės gyventoja

      NEREIKIA įžeidinėti ir kaltinti žurnalistų ! Atvira Klaipėda ir yra atvira Klaipėda : teksto autorė Miško kvartalo gyventoja ,kuri parašė savo nuomonę . Atsakymas iš Maximos parodė kokia buvo situacija iš tiesų .

  5. Nuolatinė pirkėja

    Brangieji, būkime pakantesni vieni kitiems. Šiuo metu visiems yra nelengva. Nepykime ant žmonių, kurie mums padeda. Šioje parduotuvėje aš taip pat pastoviai apsipirkinėju ir esu labai patenkinta. Kasininkės ir pardavėjos labai mandagios. Mačiau net pats direktorius šiuo metu prekes krauna, kad tik mums nieko netrūktų. Tad dėkokime šiam kolektyvui ir palinkėkime kantrybės ir ištvermės.

    Reply
  6. Pirkėjaa

    Senimas, izoliuokites namuose nesitrinkit be reikalingai po prekybos centrus ir pasidziaukit, kad dar yra dirbanciu zmoniu, kurie rupinasi maisto ir pirmo butinumo prekemis lentynose! Šioje maximoje dažnai apsiperku,darbuotojiems padėka už darbą ir organizuotumą suvaldant žmonių srautus!

    Reply
    • Klaipediete

      Taip tos senienos ateins net kelis kartus per dieną. Jos tikrau nenormalios

  7. Mentas

    Atvira Klaipėda vėl eilinį burbulą parašė. Pirkėją reiktų patikrinti ar nėra viruso nešiotojas. Ką ji ten veikė jei nieko nepirko.

    Reply
  8. Nepriklausoma Expertė

    Juokinga pirkėja, nusipirko 2 prekės ir parašė korespondentams nepasitenkinimą. Panašu, kad specialiai ir melagingai skleidžia informacija. Jeigu matė, kad kasininkės krauna prekės tai turbūt nebereikalo, nes žmonės viską perka kaip išprotėję… Parduotuvės personalas stengiasi, kad visiems nieko nepritrūktų, o ta… Dergiasi..

    Reply
  9. Pirkejas

    O čekį tikriausiai iš šiukšliadėžės istraukete.Kaip Jum negeda , meluojate nes įrodymai yra .Darbuotojai ir administracija šitoje parduotuvėje yra Šaunuoliai.Stiprybes ir ištvermės Jums MAXIMOS darbuotojai su tokiais…. kenkėjais.

    Reply
    • Irena

      Visai ir ne kenkėjai. Realybė tokia, kad ir aš vakar Vilniaus Savanorių pr. Maximoj stovėjau didelėj eilėj prie kasos gal kokių dešimt minučių. Ten vietos mažai, žmogus stovi prie žmogaus.

  10. Anonimas

    Gal mažiau verkt reiktų…O kasininkės ir kiti darbuotojai, dirbantys šiuo metu parduotuvėse, verti padėkos.

    Reply
  11. Alfonsas

    Ir senyvo amžiaus žmonių, net baisu kaip daug. Jiems ypač reikalinga saviizoliacija. O kelia triukšmą, to nėra, aną paduokit, dirba blogai. Dieve, lyg Maximose ne žmonės dirbtų.. Nemačiau nei karto šitoj Maximoj tokių eilių, kaip pasakojama. Šiuo metu ypač viskas organizuojama puikiai.

    Reply
  12. Anonimas

    Kiek tenka ten lankytis tai visada viskas puikiai, aptarnavimas ir visa kita labai super…. daugiau tokio personalo!!!

    Reply
  13. Anonimas

    Masines isterijos auka.

    Reply
    • Anonimas

      Pritariu 100 proc

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This