Per karantiną turguje pirkėjų netrūksta

Fotoreportažai, Svarbu, Verslas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Nors Lietuva ir Klaipėda jau trečia diena gyvena griežto karantino sąlygomis, kai kuriems klaipėdiečiams valdžios rekomendacijos likti namuose – nė motais.

Tuo įsitikino „Atviros Klaipėdos” žurnalistė, tradicine laikomą turgaus dieną – trečiadienį – priešpiet apsilankiusi Naujojo turgaus prekyvietėje.

Ypač nemažai ir prekeivių, ir pirkėjų sukiojosi šviežia mėsa prekiaujančiame paviljone.

Pirkėjų trūkumu nesiskundė ir rūkytais mėsos gaminiais bei konditerija prekiaujantieji – tai buvo akivaizdu iš prie jų prekystalių nutįsusių eilių. Jose  rekomenduojamų kelių metrų tarp žmonių atstumo daugelis nepaisė.  Palmiros Mart nuotr.

„Sumažėjo pirkėjų? Ką jūs, jų padaugėjo. Ko gero, lenkiškos mėsos nebeatveža į prekybos centrus, tai dabar pas mus visi skuba apsipirkti”, – džiaugėsi pusamžė moteris, prekiaujanti, pasak jos, šviežia pačių užaugintų kiaulių skerdiena. Ji, kaip ir dauguma pardavėjų, jokios apsauginės kaukės nedėvėjo.

Pirkėjų trūkumu nesiskundė ir rūkytais mėsos gaminiais bei konditerija prekiaujantieji – tai buvo akivaizdu iš prie jų prekystalių nutįsusių eilių. Jose rekomenduojamų kelių metrų tarp žmonių atstumo daugelis nepaisė.

Šiek tiek mažiau pirkėjų buvo matyti daržovėmis ir vaisiais prekiaujančiame paviljone, nors ir čia jų netrūko.

Užtat antrame aukšte gana fantasmagoriškai atrodė vieniši, be pardavėjų palikti vainikai ir gedulingos puokštės. Šalia kavos ir arbatos gaminiais prekiaujanti moteris paaiškino, jog gėlių pardavėjai dirba nuotoliniu būdu –  telefonu užsakyti vainikai ar puokštės pristatomos pagal adresą arba juos galima patiems atsiimti turguje, susitarus su pardavėjais – jų telefonai buvo nurodyti prie paviljono durų.

Tuo metu žuvies halėje užkalbinta vyresnio amžiaus pardavėja neslėpė nusivylimo – pasak jos, žuvies žmonės šiomis dienomis beveik nebeperka, per dieną jai tenka aptarnauti vos kelis pirkėjus.

„Savininkai turėtų mąstyti, ar mums apskritai čia apsimoka stovėti. Laikas, kai pirkėjų nėra, labai lėtai slenka”, – guodėsi ji. Pasak klaipėdietės, daugelis žuvimi prekiaujančių moterų, kaip ir ji pati, dirba ne pagal individualios veiklos pažymas, o yra įmonių samdomos darbuotojos.

Dauguma turguje ir jo prieigose sutiktų žmonių buvo vyresnio ir net garbaus amžiaus, t.y. patenkantys į rizikos grupę greičiau užsikrėsti COVID-19 infekcija. Rekomendacijų likti namuose, akivaizdu, jie irgi nepaisė.

Ir tik vieninteliai tuščiais langų stiklais į ištuštėjusį vidinį turgavietės kiemą liūdnai žvelgiantys pramoninių prekių skyriai priminė apie tai, jog karantinas nors ir sunkiai, bet visgi atėjo ir į uostamiesčio Naująją turgavietę…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”128557,128558,128559,128562,128563,128564,128565,128566,128574,128575,128561,128579,128570,128568,128689,128571,128572,128573,128560,128583,128587″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

1 Comment

  1. Juozas

    Tad kodėl turgus nuždarytas

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šalyje - 24 nauji užsikrėtę COVID-19, Klaipėdoje - du

Pirmadienį šalyje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių 6 žmonės susirgo antrą kartą, du – trečią, skelbia Valstybės duomenų ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau mažiau nei 400 sergančiųjų COVID-19

Per savaitgalį Lietuvoje patvirtinti tik aštuoni nauji COVID-19 atvejai – vienas šeštadienį ir septyni sekmadienį, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Visi ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Visoje šalyje - tik vienas naujas koronaviruso atvejis

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad šeštadienį visoje Lietuvoje buvo patvirtintas tik vienas, pirminis, naujas susirgimas koronavirusine infekcija. Klaipėdoje jau trečią ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This