Mobilusis Klaipėdos tyrimų punktas pradės dirbti penktadienį

Koronavirusas

Klaipėdos savivaldybė ketvirtadienio vakarą pranešė, kad sulaukė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) leidimo pradėti mobilaus patikros dėl koronaviruso punkto veiklą. Jis prie „Švyturio” arenos veiklą pradės penktadienį, 12 val.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Į tyrimų paėmimo punktą bus galima atvykti tik gavus siuntimą iš karštosios koronaviruso linijos 1808 specialistų. Atvykę asmenys atlikti pavojingo viruso testą privalės neišlipdami iš automobilio.

Taip pat pranešama, kad Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas ketvirtadienį susitiko su privačių laboratorijų „Antėja“, „Synlab“, „Medicina practica“, „Balticmedics“ atstovėmis ir aptarė galimybes teikti mokamas greitųjų tyrimų koronavirusui nustatyti paslaugas. Teigiama, kad šios įstaigos sulaukia daugybės susidomėjusių gyventojų skambučių, kurie nori išsitirti, ar nėra užsikrėtę grėsmingu virusu. Trys iš keturių minėtų laboratorijų yra pateikusios prašymus Sveikatos apsaugos ministerijai dėl leidimų tokiai veiklai vykdyti, bet nė viena iki šiol jų negavo.

Klaipėdos savivaldybė mero vardu raštu kreipėsi į Valstybės ekstremalių situacijų operacijų centrą ir Lietuvos kariuomenės vadą – dėl pagalbos, kai toks poreikis atsiras, suteikimo. Atsižvelgiant į tai, kad per Klaipėdos uostą keltais organizuojamas užsienyje likusių piliečių grįžimas, prašoma pagalbos kontroliuojant grįžtančių keleivių srautus, vykdant keleivių sveikatos patikrą, padedant užpildyti karantino deklaracijas. Taip pat prašoma skirti vienkartinių apsaugos priemonių, bendradarbiauti pacientų pervežimo ir kt. klausimais.

Karantino nesilaikančių žmonių kontrolę šiuo metu vykdo Savivaldybės administracijos Viešosios kontrolės skyrius, į pagalbą bus pasitelkta policija. Neatmetama galimybė, kad šiai problemai spręsti bus pasitelkta ir daugiau statutinių tarnybų darbuotojų.

Anot savivaldybės, kasdien vis daugiau verslo, visuomenės atstovų kaip galėdami prisideda prie paramos medikams – ypač tiems, į kurių rankas pirmiausia patenka virusu užsikrėtę žmonės. Kiekvienas, norintis padėti, kviečiamas rašyti el. paštu viesiejirysiai@klaipeda.lt nurodant savo kontaktą ir kokią pagalbą galima teikti.

Kartu primenama, kad uostamiestyje yra 33 tūkst. pensininkų, 10 tūkst. – neįgalių,  iš jų – beveik 450 senelių prižiūri Savivaldybės įstaigos. Dar yra vienišos mamos su mažais vaikais. Tad savivaldybė kviečia žmones būti bendruomeniškais ir pasidomėti, ar seneliui, vienišai mažus vaikus auginančiai mamai, buvusiam kolegai ar pan. nėra reikalinga pagalba. Ypač bendrijų pirmininkų, miesto seniūnaičių prašoma atkreipti dėmesį į šiuos žmones, susipažinti su jais, pasidalinti kontaktais, kad esant reikalui būtų galima jiems padėti – nupirkti maisto, vaistų ar kitų reikalingų priemonių.

1 Comment

  1. Kas

    „Atvykę asmenys atlikti pavojingo viruso testą privalės neišlipdami iš automobilio.“ Kokio dar automobilio? Aš neturiu automobilio. Tai kaip man iš jo neišlipant pasitikrinti?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This