Greitosios medikai šaukiasi pagalbos: tampame Covid-19 inkubatoriumi ir platintoju!

Politikų tribūna

Nina Puteikienė, Klaipėdos miesto tarybos narė
2020-03-22

Komentarų: 57

Sekmadienio rytą mane pasiekė pagalbos šauksmas iš Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties darbuotojų – jie paskambino ir papasakojo apie jų situaciją.

Medikai šaukiasi pagalbos, nes vadovybė jų negirdi. Dar daugiau – jie yra įbauginti dar iš anksčiau ir dabar tyli. Profesinė sąjunga irgi įbauginta, jos nariai tyli, bijo darbą prarasti.

Nors situacija yra tragiška – jie tampa gyvąja COVID-19 grandine tokiomis sąlygomis. Juos reikia tikrinti kiekvieną dieną greitaisiais testais.

Palmiros Mart nuotr.

COVID-19 virusas gyvena žmoguje iki 50 dienų, tiek susirgęs medikas negalės dirbti, ir tada mus ištiks tas pats, kas Italiją – nebebus, kas vyksta pas ligonius.

Lietuva kol kas nesimoko nei iš kinų, nei iš italų: nedezinfekuoja tų namų, iš kurių išgabenami infekuotieji, nevykdo su jais kontaktavusių karantinavimo kontrolės.

Jų (GMP) vadovybė neišduoda greitosios pagalbos komandoms apsaugos priemonių. Sako, kad visiems nereikia, dar nėra pavojaus, jos gulės dar sandėlyje. Kaukės, kurios buvo gautos įstaigos, kaip parama, jiems neduodamos, guli padėtos sandėliuose, todėl kaukes GMP darbuotojai priversti pirkti savo lėšomis.

Apsaugos priemonės dabar skiriamos tik tiems, kurie vyksta jau pas COVID-19 nustatytus ar aiškius požymius turinčius ligonius.

Kitos komandos dirba be jokios apsaugos. Be kaukių, be akinių, be bachilų, be apsauginių kostiumų. Ne kiekvienas, kuris kviečiasi greitąją pagalbą, pasako, kad buvo užsienyje ar bendravo su grįžusiu. Tokioje situacijoje privaloma aprūpinti apsaugos priemonėmis visus ekipažus, o vykstantiems pas COVID-19 ligonius reikia ne lengvai pažeidžiamų vienkartinių kostiumų iš agroplėvelės, o kokybiškų kostiumų, veido skydelių, akinių, kuriuos galima būtų dezinfekuoti, išvalyti.

Po kiekvieno reiso greitųjų automobiliai nedezinfekuojami, infekcijos atveju toks automobilis tampa COVID-19 inkubatoriumi.

Greitosios pagalbos medikai neturi atskirų persirengimo kambarių, persirengia poilsio kambariuose, nėra atskirų drabužių spintelių, pramaišiui kabinami ir darbo, ir asmeniniai drabužiai. Yra tik viena dušinė.

Vairuotojais greitojoje dirba taksistai. Jiems neišduodamos kaukės. Tie patys, kurie iš ryto vežė keleivius iš oro uosto, vakare dirba greitojoje. Jie su darbo GMP uniformomis parvyksta namo, nes nėra kur persirengti. Prašoma, kad būtų speciali tvarka, kad GMP vairuotojai dirbtų tik GMP.

Taip pat prašo kuo skubiau uždrausti medikams, dirbantiems GMP, dirbti ir kitoje medicinos įstaigoje, taikant toje įstaigoje kompensacines priemones, nes kyla milžiniškas pavojus užsikrėtimo atveju jį išplatinti.

Kiekvieną rytą juos surenka į 5-ių minučių pasitarimus, nors tokie susirinkimai draudžiami, informaciją juk galima išplatinti sms žinutėmis.

Kai jie gelbėja į avariją patekusius žmones, saugo ne jų stuburą, o gyvybę. Todėl prašo Klaipėdos miesto mero (Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stotis yra savivaldybės įstaiga), Klaipėdos ekstremaliųjų situacijų valdymo komisijos pirmininko G. Neniškio, kad jie panaudotų savo įgaliojimus tam, jog  GMP darbuotojai būtų aprūpinti reikalingomis apsaugos priemonėmis ir kuo skubiau būtų imtasi spręsti visas išvardintas problemas.

Mano, kad tik itin griežta tvarka – kaip kariuomenėje ir kontrolė gali apsaugoti Klaipėdos GMP nuo kolapso.

Todėl prašo, kad būtų sudaryta kontrolės grupė, kuri kiekvieną rytą patikrintų, kaip pasiruošta darbui, ar yra apsaugos priemonės ir visa kita, kas aukščiau išvardinta.

Prisijungiu prie tokio Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties darbuotojų prašymo ir prašau nedelsiant imtis vykdyti jų prašyme išdėstytų punktų realizavimo.

57 Comments

  1. Dirbanti GMP (esu pencininkė)

    Aš neatlaikiau neparašiusi nuo savęs komentaro. Vakar darbo kambaryje tiek pletku apie kaikuriuos kolektyvo žmones prisiklausiau, kad tiesiog bloga.Taip aš bijau. Bijau viešai kalbėti. Bet dar labiau bijau net viename kambaryje būti. Ir,…
    Kodėl, geitosios pagalbos kolektyve vyrauja blogis. Kas dėl to kaltas sunku pasakyti. Visa gyvenimą dirbu gmp. Vyr.gyd. buvo tikrai nuostabus žmogus. Bet jau gal 10m.nežinau kas nutiko. Matyt pavargo. Sugadino dirbančius senbuvius. Tikrai apie darbo medikų saugumą mažai galvą suka. Visi nori vaidinti vadovus. Jei jaunimas bando ką pakeisti, senbuviai, kaip komunistai rėkia ne. Taip gerai kaip yra. Kada žiniasklaida prabilo, tada visi išsigando direktoriaus diktatūros. Visi meluoja žiniasklaidai, kaip mes mylim, kaip mums gerai. Visa Lietuva sunkmetį gmp pripažįsta, Klaipėdos gmp ne. O čia medikai meluoja. Be to mūsų pencininkių esančių rizikos grupėje dirba nemažai. Nors kolektyve vyrauja įvairių nuomonių bet mintis jau buvo kilusi seniai parašyti į spaudą anonominį laišką straipsniui, bet kažkas pasistengė. Nes kalbų iš kitų pencininkių girdėjau, kad jos taip pat bijo ir reikėtų anonimiško straipsnio. Gal kiek ramiau parašius, bet vistiek ne saugiau. Kadangi nesijaučiu saugi, nesaugiai dirbdama. O dirbu, kad dukrai padėti. Bet kolektyvas turėtų būti samoningesnis. Nepykit kolegės aš geriau patylesiu. Bet tikrai nemeluosiu.

    Reply
  2. Mačo priešas

    Ei mačo tu jau visus uzknisai juodai!!!!!!!

    Reply
  3. Ponas Stasys

    Tiems, kurie tiek priskrete prie vairuotoju! Na vyrai yr vyrai, nori išlaikyt šeimas tur but ir dirba dar taxi. O tie besipiktinantys-srba SĖDIT ŽMONŲ kišenėse, arba esat NE VYRAI!!!! Taip suprantu! O cia tuo platinimus tik šiaip, juk prauskis, saugokis. I pūslę nieks neįkiš…. Patys apsiliuobkit!

    Reply
  4. šiuo metu dirbantis fronto linijoje

    SOS! Klaipedos GMP darbuotojai šaukiasi pagalbos. Melas,kad galima musų įstaigoje apie problemas kalbeti per penkiaminutę , nes tai gali pakenkti pačiam darbuotojui, jei kalbama apie darbo sąlygas. Vyr.Gydytojas paskutiniu metu mažiausiai du kartus sakė: ,, sąlygas turite,,.???? O sąlygos tokios, kad visi medikai naudojasi viena kriaukle ir rankoms plauti, ir indams plauti. O ta kriauklė šalia tualeto! O tų tualetų įstaigoje viso labo 3, iš kurių vyrams vienas. O vairuotojai, iš kurių labai tikimasi saugaus vairavimo esant ir ekstremalioms situacijoms, plauna rankas, valgo, persirengia ir ilsisi toje pačioje patalpoje,draugiškai susiglaudę, kurioje net jokios ventiliacijos nėra. Tiesiog pažeidžiamas elemtarus žmogaus orumas. Visi persirenginėjam draugiškai, kaip šeimoje. Gerbiama Regina, ne rūmų mums reikia, o žmogiškų sąlygų. Gerbiamas Mere, ar pasidomėjote Savivaldybės įstaigos , Klaipėdos GMP, patalpų tinkamumu? Kada nors? Ne pirma kadencija, kaip darbuojatės klaipėdiečių labui. Ką pasėjote per tuos metus, kad dabar tokį ,,derlių,, reiks pjauti? COVID-19! O GMP darbuotojai gulės ligos patale.

    Reply
    • Dirbantis vairuotojas

      Mintys išsakytos. Vairuotojai dauguma taip taksistai gyvi viruso nešiotojai. Aš taip pat vairuotojas, ne taksistas. Bijau. Bet žmonės juk taksauja šeimas išlaikyti. Patys sako, suprantam viską. Bet mūsų vadovui neįdomu. Aš pats bijau tų medikų kuriuos vežu, kurie visiškai abejingi virusui. Sako juk virusas pavojingas tik seniams. Tai tik seniai mirs
      O šiaip jei mūsų direktoriui vienodai, tai juk draugai pažįstmi dirba gmp. Direktorius tyli. Aš bijau. Prie mano lovos už 30cm.vairuotojo taksisto galva. Kuris pasakoja. Vakar vežiau čiaudanti iš autobusų stoties. Bijau. Laukiu tyliai testu. Bijau ka sakyti. Profsajungos lyderė palaiko vadą. Tai tik čia išsakiau savo nuomonę. Štai vėl girdžiu iškvietima duoda corona vežti. Vel į plyštančia agro plėvele. Geriai guminius kombinezonus nupirktu.

    • Santa Marija

      Santa Marija!!!! Kas cia per grybas gryba pjauna??? Ar jus visai nupuse? Stato, maciau prie Svyturio arenos jums rumus ir daug daug daug tualetu ir kriaukliu…. Taip suprantu, tas vairininkas noretu kotedziuko….

    • Bizniukas

      Vairuotojai teisingai daro , dirba, o kur jiems dėtis. Jei per laiką vadovas viska taip sudėliojo. Bet juk remontą padarė, premijas išmokėjo, turime džiaugtis ir mylėti vadovą. Ne kiekvienas sugeba. O mūsų vadovas suteikė vairuotojams gerovę. Kodėl turime pykti. Ką jums 20 tualetų reikia? Taupyti reikia.

  5. HAHAHA

    Kreipimasis į Nausėdą: Lietuva viena daugiausiai karantinuotų medikų turinti valstybė Europoje….
    ………video/aktualijos/kreipimasis-i-nauseda-lietuva-viena-daugiausiai-karantinuotu-mediku-turinti-valstybe-europoje.d?id=83846927

    Reply
  6. Katalikų bendruomenė

    Greitosios medicinos pagalbos medikai. Nebūkite abejingi savo ir žmonių sveikatai , neplatinkite viruso, stenkitės į kvietimus važinėti su apsaugos kaukėmis. Bijome, kad neištiktų Italijos likimas. Pažiūrėkite kas bus dėl medikų žmonių abejingumo…..italijos-mirties-karavanas-nufilmavo-kaip-kariai-sunkvezimiais-veza-mirusiuju-palaikus

    Reply
  7. Darbuotoja

    Gerb Puteikiene,prieš priimdama pletkų lygio komentarą užeikite i mūsų gmp.pakalbėkit su visais,o ne su tais,kurie bijo pasisakyti viešai prieš kolektyva.Būtų dar geriau,kad ne pletkus platintumėt,o kažką gero parūpintumėt.Gaukit tų trųkstamų apsaugos priemonių.Va tada jūsų reitingai tikrai pakils.Dirbkit rimtus ,gerus darbus,o ne rasykit.Rasyt visi moka.

    Reply
    • Kazimieras

      Ar Jus bevaddė , ar vardas negražus?

  8. Darbuotoja

    Gerb gmp kolegos.gal nerodykit visuomenei tarpusavio santykių.jei jau ieškot tiesos ,tai sakykit penkiaminutės metu,o paskui pirmyn pas ministrą.Ten visko pradžia.

    Reply
    • Darbuotoja

      Tiegul zino visi, kad baisesnio kolektivo dar reikia paieskoti. Klaipedos gmp tfiu, vemti noriu. Dirbom kaip taksistai, tik del rodykliu ir statistikos. juodvirsis kosmaras, kad greiciau nutrauktum su tavim sutarti. Uzknisai juodai.

    • Kazimieras

      Kodėl darbuotoja o ne vadovė, nes intonacija tikro vado?

  9. Karo paramedikas

    Kokių Lietuva turi privalumų ir trūkumų, palyginti su Italija ir Ispanija?

    Vienas privalumų neabejotinai plaukia iš mūsų atsilikimo. Lietuviai, palyginti su italais ir ispanais, dešimt kartų mažiau vaikščiojo į restoranus ir kavines, o mūsų senjorai, išskyrus pagrabus, to apskritai beveik nedarė. Kaip sėdėjo, taip ir sėdi prie teliko. Šiuo atveju kuo mažiau gerovės valstybės, tuo daugiau gyvybių bus išsaugota.

    Tačiau Lietuva, palyginti su Italija ir ypač marche macabre pagarsėjusiu Bergamu, turi vieną kraupų minusą. Daugybė Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos klinikų gydytojų, bandydami kaip nors išgyventi, dirba lakstydami po rajonų ligonines. Ir ten, ir ten dirba be apsaugų. Žiauriai gera tiesa….Žiauriai geras straipsnis. Jei Veryga jums duoda netokius patarimus. Ar jūs medikai galvū neturite? Kam tuos aukštuosius baigėte? Komentaruose apie antrus galus rašyti pradėjote. Gėda .

    Reply
    • karo sanitaras

      karo paramedias… ko savo sferoj nesitvarkot? kiek kariskiu jau serga? >

  10. Darbuotoja

    Daug ko trūksta visiems.Viskas netikėta.As taippat daug metu dirbu Klaipėdos gmp.visko yra buvę,tačiau tokių gerų santykių tarp darbuotoju ir administracijos dar nebuvo.vadovas visada klausia ar turim kokiu pastebėjimų,klausia pasiūlymų,.kuriuos bendrai aptariame.Tiesiog neįmanoma visko nuspręsti iškart.Baikit pilstyt purvą vieni ant kitu.Negražu.Ir atskiru ”kajučiū jums niekas neduos.Mes puikiai žinome kas tai rašo ir sėja nerima ir tulžį lieja.taip mieli žmonės,mums kaip ir visiems daug ko trūksta,bet po truputį padėtis gerėja.Gal tikrai būtų geriau gmp be reikalo nekviesti.Tiesiog niekas negali žinot kas jau turi ta virusa.Juk svečių į namus taippat neįsileidžiame ir patys niekur neiname.Gaila ,kad kolektyve atsirado žmogus,kuris visiems uždeda dėmę.Juk eilę metų laimime gmp varžybas.Gerėja darbo rodikliai.Vyr gydytojas šiuo metu eina išvien su kolektyvu.Pavaduotoja taippat ramiai išklauso.Profsąjungos pirmininkė Regina aplamai verta tik pagyrimų.Žmonės,nekelkit viešumon tarpusavio santykių.Būkim vieningi šiuo sunkiu metu.Juk galim ir netekti vieni kitu.

    Reply
    • Dzin

      Marija visa nakti raso toki gera komentara, apie neva pavizdinga valdzia))) o straipsnis teisingas, apie darb niekas negalvoja.

    • Dainius U. pareigūnas

      Kelmų kelmai. Čia ne apie vadovus straipsnis parašytas. O apie tai kad vadovai nesirūpina medikų saugumu ir kad vadovai nesiima iniciatyvos užtikrindami maksimalų medikų saugumą iš tos padėties kuria sukelia žiauriai platinamas netgi pačių medikų virusas. Ir matomai olatina tie verkiantys. (Nenustebintu žinia jei jūs dirbate dar netgi per kelias darbovietes-tai blogiau būti negali. Tada uždarytu ne viena gmp ar ligonine ir t.t – bet visas kuriose dirbste). O kas verkiate apsikabinę vadovą, tai verkiate per anksti. Galėsite apsikabine vieni kitus verkti karantinuoti, kaip jums gera buvo nesisaugoti ir tautos nesaugoti. Viena tai yra valdžios rūpestis, o kita tai darbuotojo mediko reagcija į viruso pavojų.

    • Ema

      Ar jums dar neaišku , kas kelia sumaištį , gi reikia ,kad apkaltint Verygà , o junk patys vadovai turi tvarkytis savo įstaigose Ir pirmiausiai Galveston jū turi lėkt , o priemniu ieškojimas Ir gi jû kompetencija ,

  11. Kasparas

    Baisu skaityti, kokioje apgailėtinoje situacijoje yra medicinos sistema, šioje akistatoje su virusu išlindo ir dar kiek išlys blogybių, kad medikams reikia ne tik dėkoti, bet ir melstis už jų sveikatą, o atlyginimus padaryti kaip advokatų ir teisėjų.

    Reply
  12. Tiesa

    „Mes visi dabar tiesiogiai kontaktuosim, ir nežinom, ar yra tas pacientas, kurį priimame ir pas kurį atvykstame, užsikrėtęs koronavirusu, ar ne.“

    Reply
  13. Mun

    PGal žanote kura ilgesni rasta, mom labi nežas pautas. Y galas nežas…

    Reply
    • Xxxx

      Ateik saldainuk pakasysiu. Tu gerulis virusiuk

  14. Xxxxxx

    Kur gauti skylių nakčiai? Žiauriai spaudžia….batai

    Reply
  15. Xxxx

    Vel sudlaikrastis raso vel prievartautojas su lakuotais nagais prabilo kazkaip tyla buvo neturejo kaip pasireiksti.

    Reply
    • Hgf

      O tu i liezuvi pasiziurejei savo

    • Yui

      O i užpakali nežiūrėjai gal nebelaiko?

  16. Spastai

    Ištrauka keliaitojo….grįžusi į Lietuvą ….Vienintelis kontaktas tebuvo taksi vairuotojas, vežęs iš oro uosto. Jo vardu su NVSC pasidalinau, surado, viliuosi, jog viskas gerai. Todėl sunku pateisinti elgesį, kai parvykusieji iš kone kapinynais virstančių regionų sugeba „atsižymėti“ visose įmanomose viešose vietose ir draugų susibūrimuose. Nesmerkiu, tiesiog konstatuoju, jog vis dar neįvertinama, kiek arti, koks lakus ir kaip bet kuriam vienodais šansais sutiktinas koronavirusas yra. Gal tas vairuotojas dirba Klaipėdos gmp???????

    Reply
    • Grilas

      Visi gmp dirba taksistais ?Tai pestute reikejo eit tada arba savo nuosava pasisamdyt ko vaziavai tada

  17. Aš

    Ar ilgai išsilaikys be apsaugos priemonių Klaipėdos gmp??????. Žmonių vietoje kviečiant greitąją, jei medikai atvažiuoja be kaukių ir akinių, protingi žmonės jei yra sveiko proto, neisileistu i butą. O tai sergi padidintu kraujospūdžiu, atvažiavusi gmp atveš kaip Ukmergėje corona…..

    Reply
    • Oj, bijau

      Taip ir bus 100% su tokia profsajuze lidere regina

    • Koronas

      Oi bijau ismok rasyt visu pirma

    • Koronas

      Oi bijau ar tu pazysti ta prof kad taip rasai a ,kad tau liezuvis nuluztu

    • Ok

      Tai gydykites patys savo kad
      Ujpspudzius,nes cia ne skubi pagalba ir i tokius nevažiuos greitoji,o kolona galit pasigauti ir per raketę is kaimynu

  18. Taigi

    Taigi, čia vėl Puteikienė reklamuojasi? Tegu ponia mažiau reklamuojasi (rinkimai čia pat, taigi tikisi….) o nueina į bet kurią ligoninę padirbti savanore, pavalo ligoniams užpakalius, tai bus geresnė reklama, negu sėdint ant sofutės ir kuriant sąmokslo teorijas…. Gal Puteikienė kaukių medikams pasiuvo, ar mineralinio vandens medikams atnešė ? Atsiprašauu, jei klystu…

    Reply
    • RIMA

      Nina gali padėti,pastoviai reklamuojasi

    • Xxx

      Nu jus cia ant Puteikienes nevarykit, kaip jos artimas gulejo ligonineje bendroi palatoje su mumis trijais pacijentais, tai palyginkime kaip ponai is savivaldybes meras, taraskevicius atskiroje palatoje viesbucio tipo uz kurias moketi nereikia, uz vaistus moket nereikia,apsauga maistas pagal uzsakyma mums mirtingiesems net nesvajoti kaip gydosi liaudies tarnai.

  19. Anonimas

    Kaip LRT TELEVIZIJAI teigia Infekcinių ligų epidemiologas Paulius Gradeckas, Lietuvoje neproporcingai didelis užsikrėtusiųjų skaičius yra medikai, o tai reiškia, kad kažkas nesuveikė šalies sveikatos sistemoje. Meskit profsajuze pro duris. Medikai koperuokites. O tai greitai busit per apsišaukėle sergantys. Pažiūrėkite kokie faktai. Jūsų formos turi būti atsparios nuplovimui dezinfekcijai. Nenuostabu….Atvažiuos su testais…Idomu kiek jau nešiotojų dirba…. Dėl tokio profsajūzės neatsakingumo…Lietuvoje daugėja medikų užsikrėtimo atvejų….Kaip negėda profsajungietei eiti priešpačius medikus? Nejau nežinai kad žmones neturi artimai turėti kontakto? Be apsaugu!!?? O dar penkiaminutės beprasmės viruso dalybos…. Super profsajuze…pasidalinkim virusu….Kaip negėda meluoti…Kaip ir direktorius meluoja….

    Reply
    • Viktoras D.

      Chm, perskaiciau ta profsajuzes atsaka, kazkaip nerandu to, ka cia rasot, kad palaiko vada. Raso kad „Nebeužtenka med kaukių, reikia respiratorių… Kovokim, reikalaukim, jei yra ko. Dar del aprangos-kombinezonu-jie dabar sertifikuoti, ministerijos patvirtintas aprangos kodas, arba vienkartiniai kombinezonai, arba daugkartiniai, reikalaujantys dezinfekcijos daznos, priežiuros. O kas gali pasakyti, kad tos dez priemones veiksmingos?”- kas cia blogai? Kiek supratau, puolat bele ant ko pulti. Jei turit kaukiu, respiratoriu, dezinfekcijos- tvarkykites, niekas nosies nevalys daba. Maciau kitur chalatai guminiai kazkokie. Ar tai jums tokie geriau- papus vejelis… plauti, chloruoti. Ir dabar jau gasdinat su tais vaiduokliais. o tie chalatai kaip mesininkai butumet. jei kas skaito, tai maciau pas kaimynu bobute atvaziavo trys zmones visi uzsimaskave, melynom rankom, parejo be bobutes, purskesi kazkuom masina, stovejo visi ant vejo bene 5 min… Blogai??? Ar klystu? Kazkas cia ne taip…

  20. Anonimas

    O siaube!! Nejaugi taip yra iš tikrųjų? Tegul Veryga ir Skvernelis viešai pasako, kad tai netiesa!!!

    Reply
    • Greitoji

      Yra Klaipėdos savivaldybės įmonė , skaitykite tekstą . O man norėtusi išgirsti ” feisbukinio rūpestingojo ” komentarą kuriam tik test test test …

  21. Mr inteligent

    Jau 50 dienų ?‍♂️ gyvena organizme.

    Reply
  22. Mr inteligent

    Jau 50 dienų ?‍♂️ gyvena organizme.

    Reply
  23. Regina št.

    Ei, bailiai!!!! Jei viska zinot, tai nors savo varda parasykit, tikra varda!!!! Ko čia plakat i viena? Ar COVID-19 aktualu, ar vyru persirengimas? Patalpas, kabinetai, buitinis inventorius – tam reikia naujo pastato, rūmų!!! Niekas neateme ir negali atimti galimybes dirbti papildoma darba, jei suderini, prisiderini, nereikalaudamas sau kazkokiu privilegiju!!!! Kita kalba apie šį laikmetį. Taip, visur, visiems truksta apsauginių priemonių. Nebeužtenka med kaukių, reikia respiratorių. Ir netiesa, kad perkames savo-nėra ką ir kur pirkti!!!!! Jei nėra, nepapieši, bus-manau išdalins kaip aukso gabalą. Netiesa, kad profsąjunga bijo ir tyli, kad neatleistų iš darbo. As išeisiu pati, jei liga ši neišvarys. Esu profsąjungos pirmininkas, tie kas mane pažįsta, niekuomet taip nepasakytų. Pasakyk man tai į AKIS!!! Baily! Taip, nesaugu, taip truksta apsaugos, taip-visuomene neatsakinga, kur apsisuksi visur tas pats. Be abejo, dabar kiekvienas uz save. Kovokim, reikalaukim, jei yra ko. Dar del aprangos-kombinezonu-jie dabar sertifikuoti, ministerijos patvirtintas aprangos kodas, arba vienkartiniai kombinezonai, arba daugkartiniai, reikalaujantys dezinfekcijos daznos, priežiuros. O kas gali pasakyti, kad tos dez priemones veiksmingos???? Saugokim save, artimuosius, kovokim tik ne tokiu budu, kaip ta chebryte…..

    Reply
    • Anonimas

      Kas uzsake tave

    • Bendradarbė

      Gerai gerai Regina. Mes tave palaikom. Tegu žmonės medikai prisiderina savo antrus darbus. Greičiau medikai išplatins virusus. Virusai taip pat prisiderins. Puiku. Taksistus vairuotojus mylim kurie iš darbo ateidami į budėjimą greičiau virusą atneš. Puiku Regina. Mes tave mylim. Tu puikiai sugebi mus nuraminti. Puiku. Tik būtų gerai kad pasirūpintum vienu prašymu. Pasirūpink kad mūsų netirtu dėl viruso. Geriau nežinoti. Dirbsime draugiškai toliau. Mes tave mylim. Tave mes palaikom tavo komanda.Vistiek visi susirgsime. Kam kelti bangas. Ryt susitiksime penkiaminutėje su šypsena veide….. :)))))))

    • Anonima

      Nu Regina paaiškinkit, kad tokia čia prodinga, parskrenda žmonės lėktuvais, pravažiuoja autobusais, seda į taxi ir važiuoja namo, taxi vairuotojas priveziojes infektuotoju po taxi darbo lekia tiesiai į GMP vairuoti, su juo šalia važiuoja ir gydytojai, jeigu parveža sergantį žmogų, padeda jį nuvežti į priimamąjį, ten dar gydytojai, po darbo gryzta į šeimas pranešdami viską artimiesiems, yra ir Klaipėdoj ir Kretingoj GMP vairuotojų dirbančių taxistais… Tai ko visi varo ant gryztanciu iš užsienio, jei taxistai dirbantys GMP yra didžiausi platintojai virusų. Dar negirdėjau, kad taxistai būtų saviizoliacijoj, juk jie kasdien vezineja gryzusius iš užsienio, kur valdžia žiūri….

  24. Virga

    Patikrinkite. Pamatysite kokia situacija.

    Reply
  25. Rasa

    Baisu, juk žmonės taip sunkiai dirba. Yra Klaipėdoje nuostabi moteris- Loreta Švažaitė- Sadeckienė, ji pati siuva puikias daugiasluoksnes kaukes, dovanoja medikams… Gal galima kažkaip nuvežti jų š GMPS?

    Reply
  26. As

    Tikra tiesa. Dinazauras juodvirsis vadavauja kuriam jau seniai laikas i pensija, bet ne, vis sedi bizni daro, sau lexus perk, auksinius priekiu konkursus organizuoja. Vairuotoju polsio kambarys 10 zmoniu, viena patalpa max 25 kv. m. Bendra spinta visiems drabuziams ir darbo ir asmeninems. Vedinimo nera, saldytuvas senas, mikrobange dar senesne. BARDAKAS

    Reply
    • As

      Pas Budanovą eik, ar kitur…

  27. Sarūnad

    Tuoj Dalia skirs visko ko reikia.?????

    Reply
  28. Roma

    Betvarkė buvo , yra ir bus .
    Nedirbčiau nei dienos .Man mano gyvybė brangi.
    Nors išdirbau 27 metus GMP.Esu pensijoje.

    Reply
  29. Anonimas

    Tai ko tikėtis …..bet nu geras

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau mažiau nei 400 sergančiųjų COVID-19

Per savaitgalį Lietuvoje patvirtinti tik aštuoni nauji COVID-19 atvejai – vienas šeštadienį ir septyni sekmadienį, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Visi ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This