Klaipėdoje – dar trys koronaviruso atvejai, užsikrėtė slaugytojos

Koronavirusas, Svarbu

Sekmadienį popiet Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pranešė, kad po paskutiniųjų tyrimų fiksuoti dar trys koronaviruso atvejai. Du iš jų diagonozuoti klaipėdiečiams ir vienam Kretingos rajono gyventojui.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) patikslino, kad užsikrėtė Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) slaugytoja ir slaugytojos padėjėja, kurios į užsienį nebuvo išvykusios. Trečias atvejis – įvežtinis iš Jungtinės Karalystės.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak mero, KUL šiuo metu gydomi 18 ligonių, turinčiųjų šią infekciją.

„Kiek esu informuotas, apsaugos priemonių rezervas KUL likęs 7-10 dienų, priklausomai nuo to, kaip intensyviai medikams teks priiminėti atvežamus pacientus, kiek jų bus, tačiau tai tikrai kelia rimtą rūpestį ir atvykstančių „Vilties siuntų” laukiama labai rimtai. Labai dėkoju socialiai atsakingo verslo organizacijoms, asmenims, organizacijoms tiesiai į KUL atvežant taip reikalingas apsaugos priemones, jų tikrai nebus per daug ir jų tikrai reikės. <…> Tikiuosi, kad vakar pokalbyje su SAM ministru A. Veryga išgirstas pažadas dėl naujų įrenginių ir aparatūros, ženkliai išplėsiančios testavimų galimybės KUL, taps kūnu jau ateinančią savaitę ir testų trūkumo nei Klaipėda, nei Lietuva daugiau nepatirs. Vakare bus aišku, kiek testų bus galima atlikti rytoj mobiliajame patikros punkte Klaipėdoje, kai žinosiu tiksliau – informuosiu”, – savo „Facebook” paskyroje rašo meras.

Premjeras Saulius Skvernelis sekmadienį apie 17 val. savo „Facebook” paskyroje pranešė, kad „ką tik iš Lježo oro uosto Belgijoje pakilo mūsų kariuomenės Spartanas” ir po trijų valandų 5 tūkstančiai reagentų jau bus Lietuvoje.

„Šiandien popiet jie buvo atgabenti į Europą iš Kinijos. Parskraidinus jie bus paskirstyti po laboratorijas. Tyrimai vyks daug aktyviau nei pastarosiomis savaitėmis. Logistika yra didelis iššūkis, bet verčiamės per galvas, kad pagelbėtume Sveikatos apsaugos ministerijai su reagentų ir kitų reikalingų priemonių atgabenimu. Šiandien gaunamas kiekis yra ne tas, kurio mums reikia. Tačiau per kelias artimiausias dienas turime atsigabenti dar keliasdešimt tūkstančių. Iš viso šiai dienai esame užsakę beveik 200 tūkstančių. Tai, žinoma, ne pabaiga. Situacija netenkina, bet darome viską, kas įmanoma”, – rašė premjeras.

SAM praneša, kad sekmadienį Lietuvoje iš viso patvirtinti 24 nauji koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. Taigi šiuo metu Lietuvoje iš viso yra nustatytas 131 užsikrėtimas šia infekcija.

7 atvejai, patvirtinti Nacionalinėje visuomenės sveikatos laboratorijoje, nustatyti asmenims, kurie tyrimus atliko Vilniaus mobiliuosiuose punktuose. Apie šiuos atvejus informacija šiuo metu tikslinama. Vienas infekuotas asmuo grįžo iš Airijos, kitas kontaktavo su infekuota Ukmergės ligoninės gydytoja.

10 atvejų nustatyti VUL Santaros klinikų laboratorijoje. Keturi asmenys grįžo iš Jungtinės Karalystės, vienas – iš Ukrainos, kiti užsikrėtė jau Lietuvoje. Viena jų – medikė, dirbusi tarptautiniame renginyje, du atvejai klasteriniai, kai užsikrečiama nuo artimo žmogaus. Du asmenys (ne medikai) užsikrėtė Ukmergės ligoninėje.

Kauno klinikose patvirtinti 4 atvejai: vienas asmuo grįžo iš Jungtinės Karalystės, vienas atvejis – klasterinis, dar vieno atvejo epidemiologija tikslinama. Tarp infekuotųjų – ir karys iš Nyderlandų.

3 Comments

  1. Raisa

    Gerbiu visus medikus,duok dieve JUMS sveikatos!!!

    Reply
  2. NESUPRATAU. TAI JEI KLUMPAKOJAI KINIJA IVARDIJO

    Kaip valstybe, keliancia pavoju nacionaliniam saugumui, o imam is ju testus? Kur ziuri tautinis hhb? An ko dar palos baltijos pudeliai?

    Reply
  3. Saulyte

    Visiems Klaipėdos medikams sveikatos, stiprybės ir Dievo palaimos! Palaikome Jumis ir Jūsų šeimas! Ačiu už Jūsų atsidavimą! Mylime Jumis ir lenkiame galvas! Jūs patys geriausi!!! ??

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This