Dar viena ligoninės darbuotoja užsikrėtė COVID-19

Koronavirusas, Svarbu

Pirmadienio vakarą Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pranešė apie dar du koronaviruso atvejus uostamiestyje.

„Po šios dienos mobilios patikros punkto darbo dienos dar du nauji užsikrėtimo COVID-19 virus atvejai, vienas kurių – medikės iš KUL akių ligų skyriaus”, – savo „Facebook” paskyroje rašė meras.

Matyno Vainoriaus nuotr.

Šiame Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) skyriuje jau buvo užsikrėtusi viena medikė – skelbta, kad viruso šaltinis yra čia dirbančios moters vyras, grįžęs iš užsienio.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) vėliau patikslino, kad vienas uostamiesčio susirgimo atvejis yra įvežtinis – asmens maršrutas ėjo per Turkiją, Meksiką, Panamą ir Latviją, o antrasis yra KUL dirbančio asmens, ne mediko.

KUL vyr. gydytojas Vinsas Janušonis pirmadienį teigė, kad dėl koronavirusu susirgusios Akių ligų skyriaus gydytojos šiuo metu iš viso izoliuoti 25 žmonės.

Tikrins visus medikus

Anot SAM, vėlų pirmadienio vakarą iš viso patvirtinti dar 19 infekuotųjų koronaviruso infekcija atvejų. Iš viso per pirmadienį užfiksuoti 36 atvejai, bendras patvirtintų atvejų skaičius – 179.

15 atvejų nustatyta Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje. Du asmenys izoliuoti ir gydomi Panevėžio ligoninėje, jau nustatyta, kad vieno iš jų atvejis vietinis, dėl kito užsikrėtimo aplinkybių detalizuojama. 12 atvejų nustatyti iš Vilniaus mobiliuosiuose punktuose paimtų ėminių, informacija tikslinama. Dar vienas patvirtintas koronaviruso atvejis iš Vilniaus taip pat aiškinamas.

Du atvejai nustatyti Kauno klinikų laboratorijoje, vienas iš mėginių gautas iš Kauno mobiliojo punkto, informacija tikslinama.

SAM pirmadienio vakarą taip pat pranešė, kad nuo šiol tiriami dėl galimos infekcijos bus visi sveikatos priežiūros specialistai, taip pat ir visi, vyresni nei 65 metai amžiaus žmonės, kuriems pasireiškia ūmios kvėpavimo takų infekcijos simptomai. Ir toliau bus tiriami visi susirgę, kurie keliavo užsienyje, bei turėję kontaktą su patvirtintu Covid-19 atveju Lietuvoje.

Keltų keleiviams – vienos dienos atidėjimas

V. Grubliauskas taip pat dalinosi savo požiūriu į sveikatos apsaugos ministro įsakymą dėl privalomo parvykstančiųjų iš užsienio karantinavimo.

„Nuo antradienio, 03.24 d. ĮSIGALIOS NAUJAS „dekretas” apie iš užsienio valstybių parvykstančių piliečių „apgyvendinimą”. <..> Keltais sugrįžusius keleivius Klaipėdos savivaldybė turės nuvežti (autobusais?) į apgyvendinimui numatytas vietas ir ten atlikti „išskirstymo” misiją. Tikiuosi, kad kolegos palangiškiai pasirūpins į Palangos oro uostą sugrįžusiais keleiviais. Vilniečius į Vilnių, kauniečius į Kauną, zarasiškius į Zarasus ir t.t., klaipėdiečius paliekant viešbutyje (?). Kol kitos savivaldybės susiorganizuos, atvažiuos, parsiveš, tol pagyvens pas mus, o tą laiką mes rūpinsimės ir jų maitinimu. Kilnu. Na, viską dar suprasčiau, bet kai visam tam įgyvendinti, organizuoti lieka tik kelios valandos, tai jau panašėja į absurdą… Jau nebeabejoju – tie kas tuos įsakymus leidžia neturi žalio supratimo, kad tuos įsakymus kažkam…reikia įgyvendinti”, – rašo V. Grubliauskas.

Vėliau jis informavo, kad po „trijų ilgų derinimo, įtikinėjimo ir tarimosi valandos su SAM ir DFDS vadovais” iškovota pasirengimui viena diena ir antradienį visi visų keltų keleiviai sugrįžę į Klaipėdą dar bus aptarnaujami kaip įprasta, o jau nuo trečiadienio – pagal naują tvarką.

„Kadangi keleiviai, kurie šiandien atplaukia į Lietuvą, išplaukdami dar nežinojo apie tokias sąlygas, Klaipėda prašė jiems skirti papildomą dieną, kad nekiltų neramumų. Galų gale, yra specifika, labai daug žmonių atvyksta su nuosavais automobiliais, Klaipėdai reikia pasirūpinti vieta, logistika šių automobilių. Tai jūrų uostui duosime papildomą dieną, o visos kitos savivaldybės nuo šiandien turėtų šią tvarką įgyvendinti“, – Interviu LRT radijui teigė A. Veryga.

3 Comments

  1. Martynui, didziui zurnalistui!

    Sveikas marti,
    tai paaiskink kodel tu nerasai kas dedasi KUL??
    visi zino, kad medikai nieko negauna jokiu priemoniu. ar bijai savo draugelio, uzsakovo Neniskio? kad tik jokio purvo nepapilti kur nereikia? ar niekas neuzsake sito straipsnio?

    Reply
  2. Povilas

    Per tą pirmadienį kiek infekuotų žmonių pasklido po Lietuvą? Kiek jie užkrės aplinkinių? Norime sulaukti Italijos scenarijaus. ką tada darysite gerbiamas mere ir Janušoni? Jau šiuo metu Klaipėdos ligoninės nesusitvarko su esama situacija.

    Reply
  3. Dd

    Kongas.nesugebi eik lauk

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau mažiau nei 400 sergančiųjų COVID-19

Per savaitgalį Lietuvoje patvirtinti tik aštuoni nauji COVID-19 atvejai – vienas šeštadienį ir septyni sekmadienį, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Visi ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Visoje šalyje - tik vienas naujas koronaviruso atvejis

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad šeštadienį visoje Lietuvoje buvo patvirtintas tik vienas, pirminis, naujas susirgimas koronavirusine infekcija. Klaipėdoje jau trečią ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This