Pasienyje su Latvija sulaikyti trys neleistinoje vietoje sieną kirtę lietuviai

Regionas

Kaip jau skelbėme, šiuo metu Lietuva yra įvedusi laikiną kontrolę prie Europos Sąjungos vidaus sienų. Dėl to ir sieną su Latvija galima kirsti tik per tris vietas – Saločių, Būtingės ir Smėlynės punktus.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Sekmadienį Palangos pasienio užkardos pareigūnai Latvijos pasienyje, Mažeikių rajone, kelyje Ežerė–Mažeikiai, sulaikė 48-erių, 51-erių ir 55-erių metų Telšių rajono gyventojus. Du vyrai ir moteris pėsčiomis atvyko prie sienos iš Latvijos pusės ir traukė link Lietuvos. Čia patruliavę pasieniečiai trijulę iš tolo įspėjo, kad šioje vietoje sienos perėjimas yra draudžiamas ir kad tai teisėtai galima padaryti kitur. Du vyrai ir moteris įspėjimų nepaisė ir vis tiek įėjo į Lietuvos teritoriją, todėl iškart buvo sulaikyti.

Dabar jiems teks atsakyti už valstybės sienos kirtimą ir patikrinimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą (gresia įspėjimai arba baudos nuo 40 iki 90 eurų), už pasieniečių teisėtų nurodymų ar reikalavimų nevykdymą (gresia baudos nuo 90 iki 140 eurų) bei gali būti skirtos baudos nuo 60 iki 140 eurų už žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pažeidimą.

VSAT pareigūnai pažeidėjams įteikė šaukimus pasibaigus saviizoliacijos laikotarpiui atvykti į Palangos pasienio užkardą. Čia jie bus apklausti, o visa surinkta medžiaga bus perduota teismui.

VSAT primena, kad pasienyje su Latvija sienos kirtimas vykdomas tik per Saločių–Grenstalės, Būtingės–Rucavos ir Smėlynės–Medumi tarptautinius kontrolės punktus. Visais kitais Lietuvą su Latvija jungiančiais keliais judėjimas yra draudžiamas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Prezidentas: „Lietuvos sienos saugomos patikimai“

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį su komanda dirbo Šilutėje. Susitikimo su Šilutės rajono savivaldybės meru Vytautu Laurinaičiu ir savivaldybės vadovais prezidentas ...
2023-12-20
Skaityti daugiau

ELTA

Lietuvoje atnaujinama sienų kontrolė: keleivių patikra vyks ir Klaipėdos uoste

Lietuvoje penktadienį nuo 8 ryto atnaujinta vidaus sienų kontrolė. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vado Rustamo Liubajevo teigimu, iš viso ...
2023-07-07
Skaityti daugiau

Regionas

Rusijos pasieniečiai buvo sulaikę Klaipėdos rajono merą

15min pranešė, kad Rusijos pareigūnai dėl galimo sienos pažeidimo sekmadienį sulaikė Klaipėdos rajono merą Bronių Markauską ir dar du Lietuvos ...
2021-10-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This