Uždrausta lankytis Olando kepurėje ir paplūdimyje

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybės Ekstremaliųjų situacijų komisija, motyvuodama siekiu maksimaliai apsaugoti žmones, nusprendė laikinai neleisti gyventojams lankytis Olando kepurėje ir šalia jos esančiame paplūdimyje.

Toks sprendimas priimtas žmonėms masiškai plūstant į šį lankytiną objektą ir taip nesilaikant karantino sąlygų bei Sveikatos apsaugos ministro taisyklių dėl lankymosi viešosiose erdvėse ir parkuose. Už šio draudimo nesilaikymą numatyta piniginė bauda.

Olando kepurės ir šalia jos esančio paplūdimio lankymas bus ribojamas visą karantino laikotarpį. Martyno Vainoriaus nuotr.

Praėjusią savaitę šalyje įsigaliojo ne tik karantinas, bet ir naujos taisyklės, kuriose dėl koronaviruso grėsmės buvo nurodyta, kad parkuose ir kitose viešose erdvėse žmonės turėtų vaikščioti bei būriuotis mažomis – ne didesnėmis nei penkių žmonių – grupelėmis, laikytis saugaus dviejų metrų atstumo, o vaikų žaidimų aikštelėse – žaisti tik vienos šeimos vaikai.

„Tačiau šis savaitgalis parodė, kad žmonės taisyklių nepaiso. Į Olandų kepurę visą savaitgalį masiškai plūdo žmonės. Srautas buvo toks didelis, kad automobiliai stovėjo šalikelėse net po draudžiančiais tai daryti kelio ženklais. Todėl Savivaldybės Ekstremaliųjų situacijų komisija priėmė sprendimą karantino laikotarpiu neleisti lankytis Olando kepurėje, siekiant išvengti masinių susibūrimų”, – rašoma Klaipėdos rajono savivaldybės pranešime spaudai.

„Augančius žmonių srautus šiame lankytiname objekte stebime jau antrą savaitgalį iš eilės. Įprastu metu tai nebūtų jokia problema. Tačiau šiuo metu šalyje paskelbta ekstremali padėtis, karantinas. Visa Europa dėl plintančio koronaviruso imasi kuo griežtesnių priemonių, kad tik būtų apsaugota žmonių sveikata ir gyvybė. Vis dėlto, panašu, kad mes vis dar nesuvokiame padėties rimtumo. Nepadeda raginimai nesibūriuoti, žmonės ir toliau masiškai vyksta į Olando kepurę, todėl nuspręsta imtis atitinkamų veiksmų. Gal taip atkreipsime žmonių dėmesį į esamą situaciją ir ligos pavojingumą“, – pranešime cituojamas Klaipėdos rajono savivaldybės Administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

Olando kepurės ir šalia jos esančio paplūdimio lankymas bus ribojamas visą karantino laikotarpį. Čia nuolat patruliuos policijos pareigūnai ir Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai. Už šio draudimo nesilaikymą numatyta iki 90 eurų piniginė bauda.

12 Comments

  1. As

    O ką ten tokio galima pamatyt, yra visas Pajūris, Smiltynė, ne tik apsikta olandų kepurė, lai jie ten ir saugo stebuklą aceit.

    Reply
  2. Petras

    Taip tai nyku

    Reply
  3. Jonas

    … psichozė… saugotis, laikytis tvarkos reikia, tačiau negalima tuo virusu gyventi visą dieną, nes tikrai naktį įsirangys į lovą…
    … žiniasklaida, apeliuodama į susirgimų skaičių, skelbdama kas nutiks ir pan., sėja baimę ir nepasitikėjimą… tai, žinoma naudinga stambiam verslui: žmogus neraginamas bėgs pirkti į hyper ir super marketus… ir pseudovaistų bėgs pirkti…
    … gerbiamieji, kodėl gi neatkreipus dėmesį į pasveikusįjį Lietuvoje žmogų?.. pasidomėti, padiskutuoti, gal būt ir vilties pasisemti… nenaudinga nei „ligų apsaugos ministerijai”, nei „maximoms”…

    Reply
    • Wow

      Kiek žmonių čia su vištom smegenim komentaruose. Arba nevykusių trolių.

    • ezys

      nagi papasakokite dar kaip karantinas verslui naudingas? 😉 Pvz. koki milziniska pelna kraunasi is to restoranai, viesbuciai, kelioniu agenturos, kinoteatrai, koncertu ir sporto renginiu organizatoriai? 🙂 Kaip ploja katuciu avialinijos ir naftos pramone 😀

  4. vst

    tegul užsikrusa smegenis nepasirašysiu už jokias baudas ir specialiai dabar nuvaziuosiu ir vaikščiosiu , o jei kas prisiknis gaus duju.

    Reply
    • Gintas

      Tu visai? Per tokius piktybinius ir vyksta betvarke, o tiem kam reikia negali dirbt savo darbo nes visur nespeja.

    • Dejau ant dalbajobu

      Tu dalbajobas gimei dalbajobu ir mirsi

  5. Anonimas

    Toks sprendimas teisiškai nulinis. Jokia bauda negalima, nes nėra paskelbta nei karinė padėtis, nei komendanto valanda, ir net SAM taisyklėse kalbama tik apie žmonių būriavimosi draudimą. Tad pavieniui galima vaikštinėti kur tik nori, išskyrus uždaras erdves.

    Reply
  6. Mila

    Apie gydomąją medžių galią buvo žinoma dar žiloje senovėje. Kaip ir kiti spygliuočiai, pušis turi antibakterinių savybių, gydo virusines infekcijas

    Reply
  7. Klp

    Paranojiški idiotai

    Reply
    • Anonimas

      Viskas . Dabar tai visam laikui. Ponams gyvenantiems Karklėje pavyko.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This