Artūras Šulcas dirbs Klaipėdos mero patarėju

Politika, Svarbu

Po beveik metų pertraukos nuo pasitraukimo iš politikos praėjusios kadencijos Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas sulaukė uostamiesčio mero Vytauto Grubliausko pasiūlymo tapti jo patarėju ir nuo ketvirtadienio pradeda eiti šias pareigas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak V. Grubliausko, apsisprendimą dėl šios kandidatūros lėmė situacija išorėje ir viduje.

„Gyvenimas tęsiasi, visos miesto ambicijos kaip buvo, taip ir išlieka. Kitas dalykas – tarpinstitucinio koordinacinio veiksmo būtinybė taip pat yra. Jis man padės tarpinstituciniame bendradabiavime ir dėl koronaviruso. Tai bus pirmaeilis uždavinys. Tuo pat metu lieka ir KEPS, ir miesto bendrasis planas, kas ir parašyta pareigybinėse instrukcijose. Tokią patirtį turintis žmogus, pabuvęs metus tam tikro poilsio, ant atsarginių suolelių, manau, kad jo patirtis šių uždavinių kontekste yra labai svarbi”, – sakė meras.

Vienas iš jo patarėjų postų atsilaisvino nuo kovo, kai iš šių pareigų pasitraukė Leonas Makūnas. Antrasis toks etatas yra neužimtas nuo pat šios kadencijos pradžios – meras buvo minėjęs, kad apie naują tokį darbuotoją svarstys po baigtos savivaldybės administracijos reformos, kuri įsigalioja nuo balandžio.

Pats A. Šulcas sakė sulaukęs mero kvietimo tokiu metu ilgai nesvarstęs, tik pasitaręs su šeima.

„Ką reikės, tą ir darysiu – nesikalbėjau net dėl kuruojamos srities. Einu dirbti juodą darbą, būti nematomu sraigteliu. Iš manęs nebus jokios politinės, viešosios raiškos, nes jokios politinės karjeros jau nesiekiu, jokių politinių oponentų neturiu, tad padėsiu visiems, kuriems reikės. Ateinu dirbti, o ne politikuoti”, – sakė A. Šulcas.

Jis sakė, jog nebuvo tartasis dėl jokio konkretaus darbo termino ir priminė, kad šios pareigos yra politinio pasitikėjimo ir jas einantis asmuo gali būti bet kada atleistas.

Po paskutinių savivaldos rinkimų, kuriuose A. Šulcas jau nedalyvavo, jis sako dirbęs vienoje IT ir rinkodaros kompanijoje, padėjęs Lietuvoje įsitvirtinti kai kuriems prekės ženklams.

„Tikriausiai visada kažkiek gaila, kai darai pokyčius. Juolab kad darbas privačiame sektoriuje yra dvasiškai ramesnis. Tačiau jaučiu pareigą padėti, ypač tokiu metu, kai vyksta karas su nematomu priešu, galintis pareikalauti nemažai gyvybių”, – sakė A. Šulcas.

29 Comments

  1. Tas pats

    Miesto valdžia galimai tikrai degraduoja… Gaila, kad taip klostosi… Renkasi ta pati šaika.

    Reply
  2. Pašalpa iš savivaldybės

    Senieji nemirtingi be darbo nelieka. Patarėjai pabus dar ne vienas.. .”Specialistas” kudakavimui , ateina” dirbti juodai”? Čia gal ape „otkatus” kalbama?

    Reply
  3. Retro

    Pavasaris,meras pasiilgo vištų kudakavimo-karantinas į kaimą nevažiuos tai nors per posėdžius Šulcio kudakavimu pasigardžiuodami…

    Reply
  4. Nu va

    Pavasario linksmybės tęsiasi. Tiksliau, grįžta. ?

    Reply
  5. Kažin

    Ar Artūras dar liberalų partijos narys?

    Reply
  6. Martynui, didziui zurnalistui!

    EEEEEE, Marti, kaip faina dar vienas tavo draugelis i patarejus isejo. oj bus linksma ane? daug uzsakytu straipsniu. Trys draugai- majonezas, Sulci, Neniskui. Kaip faina. kiek daug uzsakytu straipsniu bus ughu!!!
    Kodel trini kometarus? cia tik irodei , kokia tavo spauda rasoma svari 🙂 su meile :*

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Drąsusis anonime, ateik su užsisakiusiuoju „Atviroje Klaipėdoje” straipsnį ir galėsit tapti ir abu galėsite tapti jos savininkais. Ir koks gi komentaras buvo ištrintas? Ar nebus tik taip, kad nepavyko ko nors paspausti ir pasivaideno, kad ištrynė? 🙂

    • Martynui, didziui zurnalistui!

      Agirdi tu? gal nustok ta pacia muzika savo gedoti? jau atsibodo ateik ateik. visi zino, kad tu nupirktas. o ka ne?

    • Martynui, didziui zurnalistui!

      Ir komentaras buvo istrintas 2 dienas jis buvo, o jau nuo vakar jo nebera. sutapimas? visko gali buti.

    • Martynas Vainorius

      Akivaizdu, kad tamsta meluoti yra įprastas dalykas. Nė vienas komentaras po šia publikacija nebuvo ištrinktas. Netikite? Susitikim, per saugų karantininį atstumą parodysiu turinio valdymo sistemoje. Bet ko tai įtariu, kad drąsos susitikti pritrūks, skirtingai nei meluoti slepiantis po anonimo kauke.

  7. Klaipėda

    Negailestingesnis Klaipėdai už koronavirusą- tai kongavirusas, išnaikinęs miestą, kaip joks kitas.

    Reply
  8. Katastrofa

    Kažin kiek ilgai dar bus žlugdomas mūsų miestas visais požiūriais: ekologiniu, socialiniu, ekonominiu, aplinkos sveikatingumo ir pn.?
    M<eras Grubliauskas visiškai nesugeba atlikti savo pateigų, tai labi puikiai jis patvirtino paskutinę savaitę atseit vadovaudamas CV situacijai jau ne tik Kliapėdai .bet ir visai …Lietuvai…. Gėda ,kaip jis visus tik kaltina, Stebėtina kaip jis yra "išsitreniravęs" pliurpti ,"varyti" oratoriškas kalbas. O savivaldybėje betvarkė tęsiasi jau nuo vargšelio Šulco vicmeravimo laikų… Ir šis žmogeliukas drįsta vėl sugrįžti.. Te pasako ką jis gero nuveikė miestui? TInginys ir dar giriasi kad jis žada daug ką gero [padaryti.. Jau 30 metų jis tą žada… Keista, kad savivaldybės taryba leidžia katastrofiškai nemokšiškai vadovauti miestui….

    Reply
    • Antanas

      Šaika yra šaika, , na, jei dirbs juodai, gal kas nors pristabdys… O sugebėjimus mes jau matėme, gaila, kad taip miestas smunka į liūną…

  9. Tomas

    Nafik jį ir tą visą savivaldybe.

    Reply
  10. Saulė

    Renkasi sena kompanija. Kad meras neturi gebėjimų būti vadovų, senai akivaizdu. Jo kalbų net nepatogu klausyti, nes kartojasi tie patys sakiniai, tuščios frazės. Kartais pagalvoju kas jį vertė eiti į merus.

    Reply
    • Saulei

      O kas jam belieka. Muzikantas jis silpnas, kam bereikalingas, studentai baigėsi, tai dar saldžiaburnyste pavyksta žmones, tikiu, daugiausiai pagyvenusius, sužavėti ir patekti į valdžią. Jis ir pats netikėjo būti išrinktas, žino, kad ne vietoj, na bet jei jau žmonės balsuoja, ko gi ne.

  11. Se

    Renkasi pasibarsčiusi politinių lavonų chebrytė. Prisiminsime per rinkimus.

    Reply
  12. Joris

    Pasinaudojo Kongas situacija, dėmesys dabar ne į ėdžias, tai draugelį-režisierių, kuris dar prieš metus pažadėjo, jog valdžion nebegrįš niekada, vėl sau į pasubininius pasikvietė. Nieko nauja, klasika…

    Reply
  13. Sigitas

    Na čia Arūnai (atsiprašant) „ne mat tvajų zanagu”, o po paraliais. Laivas netekęs balasto , tai balastą išlaikyti kviečiamas stabilizatorius. Tik dabar neaišku t.y. ar ant to blogai išarto ir piktžolėmis augančio lauko pasodintas derlius pradės augti. Tie pasiverkšlenimai t.y. „… apsisprendimą dėl šios kandidatūros lėmė situacija išorėje ir viduje”. Tuos namų darbus reikėjo daug ankščiau spręsti, o ne dabar ieškoti gražbiliavimo žodžių sakiniams išreiškti apie pasiteisinimus. Tada tokių panašių situacijų ir teoriškai ir praktiškai išvis nebūtų.

    Reply
    • Sigitai,

      Tai jis Artūras, ne Arūnas 🙂

  14. Anonimas

    meras tinginys ir tingi dirbti, viska perkels kitiems, o pats kaip sakant „laikys miesto pulsa” 😀

    Reply
  15. Anonimas

    Būdamas politiku man įsiminė, kad bandė pažaboti uosto užmojus Klaipėdos miestą panaudoti tik sau.

    Reply
  16. Olegas

    O tai jau meras turės su kuo pagerti dabar

    Reply
  17. Anonimas

    nu čia tai geras, prie visų problemų mieste dar to tik ir betrūko, mero fantazija visiškai išseko

    Reply
  18. Oho

    Vargas tau, Jeruzale…

    Reply
  19. Klp

    Katastrofa!!!

    Reply
  20. Nu kiek galima

    OMG! Vėt ta pati šutvė grubliauskis, simonavičiūtė šulcis, tikrai, kad už Klaipėdą kuria didžiuojamės.

    Reply
  21. Petrui

    Ne

    Reply
  22. Petras

    Ar čia tas kur gatvės tiesimo, automobilių stovėjimo vietas” kūrė „braizydamas baltas juostas vaziuojamojoje gatvės dalyje?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This