Koronavirusas Klaipėdoje: uždaroma Autobusų stotis, gausinamos policijos pajėgos

Koronavirusas, Svarbu

Artimiausiomis dienomis, kai vyraus itin geri orai, klaipėdiečių pamėgtose viešose vietose gausios policijos bei kitų pareigūnų pajėgos kontroliuos, ar žmonės laikosi karantino reikalavimų. Tai bei kitas naujienas penktadienį pranešė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Nuotrauka iš Klaipėdos apskrities policijos „Facebook”.

„Savaitgalį Klaipėdoje tikrai bus sutelktos pareigūnų pajėgos iš įvairių institucijų, papildys pasieniečiai, viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, šaulių atstovai. Tai pirmiausia bus daroma tam, kad užtikrinti tos pakankamai griežtos tvarkos laikymąsi parkuose, pajūryje. Tikiuosi ir kviečiu sąmoningumui visus piliečius, klaipėdiečius. Gaunama nemažai signalų dėl saviizoliacijos režimų pažeidimų, žinau, kad reaguojama operatyviai, baudų dar negirdėjau, bet kuo toliau, tuo labiau didės dėmesys tokiems pažeidimams“, – teigė V. Grubliauskas.

Paklaustas, ar Klaipėdos savivaldybė neketina priimti sprendimų visiškai uždrausti lankytis viešose erdvėse karantino metu, uostamiesčio meras tvirtino, jog kol kas neplanuojama to daryti.

„Sprendimai yra priimti nacionaliniu lygmeniu ir aiškūs visiems. Žinau, kad atskirų mokyklų, darželių teritorijos yra aptveriamos stop juosta, gal tai ir padeda. Kitą savaitę turbūt bus sprendimas dėl privalomojo draudimo, bet į tai žiūriu per racionalaus proto prizmę. Juk jei 10 metrų atstumu miške gal ir gali būti, svarbiausia, vengti tų rizikos faktorių, didelių susibūrimų. Uždrausti galime nesunkiai, bet prieš uždrausdami turime labai gerai viską pasverti. Esu linkęs girdėti ir policijos nuomonę, nes jie viską stebi ir mato“, – kalbėjo V. Grubliauskas.

Jis informavo, jog nuo penktadienio arba šeštadienio bus visiškai uždaryta Klaipėdos autobusų stotis, nes toks sprendimas yra neišvengiamas. Numatoma mažinti ir viešojo transporto srautus.

„Kai karantinas prasidėjo, viešojo transporto maršrutuose autobusų buvo sumažinta tris kartus, bet keleivių skaičius sumažėjo 5 kartus. Dabar matome, kad važiuoja arba tušti autobusai, arba iki 15 keleivių piko valandomis, todėl dar bus svarstomas viešojo transporto srautų mažinimas“, – teigė Klaipėdos meras.

Jis tvirtino, jog KRATC duotas nurodymas pasirūpinti, jog atliekų konteineriai bei šiukšles išvežančios mašinos būtų dezinfekuojamos dvigubai ar net dar dažniau. „Daugiabučių namų administratoriams, bendrijoms išsiuntėme informaciją ir norime gauti atsaką dėl pavedimo dezinfekuoti laiptines. Klausiame, o ne nurodome, nes pirmiausia norime, kad administratoriai įvertintų išlaidas, pasitartų su gyventojais ir tada darytų. Jei tinkamų sprendimų administratoriai neras, teks imtis tai daryti imperatyviomis priemonėmis“, – pabrėžė V. Grubliauskas.

Vis dar didelis dėmesys išlieka į Klaipėdą atplaukiantiems tarptautiniams keltams, kurių visus keleivius privaloma ištirti dėl koronavruso. „Neseniai baigta patikra ryte iš Švedijos atplaukusiame kelte, kur buvo 47 keleiviai ir 80 vairuotojų. Kiek žinau, po patikros keturi keleiviai saviizoliacijai nori likti viešbučiuose. Vakar atplauks keltas iš Kylio, kuriame bus 127 keleiviai ir 81 vairuotojas. Savaitgalį bus panašūs srautai“, – kalbėjo Klaipėdos meras.

Jo žiniomis, penktadienio popietę viešbučiuose, kuriuose vietas saviizoliacijai užtikrina Klaipėdos savivaldybė, vis dar buvo 118 žmonių. „Vakarop šis skaičius turėtų sumažėti 20 ar 30, nes po keltų aptarnavimo medikų brigada vyksta į viešbučius imti mėginių tyrimams. Tikėtina, kad iki vakaro bus paimti mėginiai ir žmonės, atitinkantys saviizoliacijos namuose sąlygas, galės išvažiuoti. Maitinimas visiems viešbučiuose esantiems žmonėms yra užtikrintas. Kiek kalbėjau su policija, jokių incidentų nėra užfiksuota, policija savo budėjimą ir apsaugą užtikrina buvimu netoliese“, – kalbėjo Klaipėdos meras.

Ketvirtadienį iš keltų keleivių bei mobiliajame patikros punkte buvo paimta apie 430 mėginių ištirti dėl koronaviruso, todėl, anot mero, itin svarbu padidinti pajėgumus tuos mėginius ištirti.

„Tikimės, kad KUL kitą savaitę pasieks tas aparatas, kuriuo galima per parą ištirti iki 1000 mėginių. Dabar KUL laboratorija dirba visą parą, ji gali ištirti iki 200 mėginių per parą. Žinant koks yra poreikis, puikiai suvokiame, kad šių pajėgumų nepakanka. Todėl kalbėjomės su A. Veryga, premjero patarėja savivaldos klausimais. Aptarėme, kad dabar yra ne problema mėginius surinkti, bet juos ištirti, nes jų ilgai laikyti negalima, mėginiai turi būti greitai pristatomi į laboratorijas. Su ministru ir patarėja sutarėme, kad būtų išnaudojamas Šiaulių ligoninės potencialas. O šitos aparatūros atvykimas į Klaipėdą yra labai reikalingas ir labai jo laukiame. Poreikis tirti yra didžiulis, o pagausėję tyrimai atskleidžia, kiek daug yra tų atvejų. Žinoma, didėjant tyrimų skaičiui, natūralu, identifikuotų skaičius didės, todėl jau kalbamės apie galimus rezervus žmogiškųjų resursų, ir patalpų, kurių gali prireikti. Kalbamės apie Respublikinės Klaipėdos ligoninės pasirengimą. Tikėtis, kad blogiausia jau praeityje būtų pats blogiausias scenarijus“, – pabrėžė V. Grubliauskas.

3 Comments

  1. Boss

    O kodel tokia panika del Rusijoje pamatytu autobusu su kariais???.Cia LT rezimo propoganda?!..kaip ten blogai,BET pas mus TAS PATS!!!..Tik AVINU TAUTAI LT rezimas plauna smegenys,..Ten nera “demokratijos”,zmoniu teisiu,zodzio laisves…O cia kur ji yra???!!!..Kreivu vedrodziu karalyste!!!..

    Reply
  2. Blyn nesuprasi

    Per tas pačias priemones galbūt platins tą virusą… Kai tokia mėšlina politika, nebeaišku, nors ir aišku kas kam parsidavėliai turės dirbti

    Reply
  3. Regina

    O kaip pasiekti darbą Šilalėje gyvenantiems medikams dirbantiems Klaipėdos ligoninėje?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šalyje - 24 nauji užsikrėtę COVID-19, Klaipėdoje - du

Pirmadienį šalyje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių 6 žmonės susirgo antrą kartą, du – trečią, skelbia Valstybės duomenų ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau mažiau nei 400 sergančiųjų COVID-19

Per savaitgalį Lietuvoje patvirtinti tik aštuoni nauji COVID-19 atvejai – vienas šeštadienį ir septyni sekmadienį, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Visi ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Visoje šalyje - tik vienas naujas koronaviruso atvejis

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad šeštadienį visoje Lietuvoje buvo patvirtintas tik vienas, pirminis, naujas susirgimas koronavirusine infekcija. Klaipėdoje jau trečią ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This