Valdančiųjų karjera: įsidarbino KRATC ir Klaipėdos universitete

Politika, Svarbu

Du jaunieji Klaipėdos valdančiajai daugumai priklausantys politikai – konservatorius Audrius Petrošius ir mero komandos narys Vytis Radvila – turi naujas pareigas.

A. Petrošius įsidarbino savivaldybės valdomos UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centre (KRATC) projektų vadovu, o V. Radvila tapo taip pat mero komandos nario Artūro Razbadausko vadovaujamo Klaipėdos universiteto (KU) Aptarnavimo tarnybos vedėju.

Abu jie sako gavę pasiūlymus įgyvendinti konkrečius projektus, o V. Radvila teigia net nesidomėjęs būsima alga, nes esą tiesiog nori padėti sutvarkyti kritinėje padėtyje buvusias KU IT sistemas, kurias dabar reikia operatyviai pritaikyti nuotoliniam mokymui.

Audrius Petrošius ir Vytis Radvila. Martyno Vainoriaus nuotr.

A. Petrošius sakė, jog sulaukė pasiūlymo iš KRATC, bet teigė nematantis, kad jis atėjo pagal „partinę liniją”. Pašnekovas teigė, jog yra įdarbintas terminuotai, dviem projektams vykdyti – saulės elektrinių statybų ant buvusio Kalotės sąvartyno ir informaciniam apie atliekų tvarkymo kultūrą, vykdomam kartu su kitais regioniniais atliekų tvarkymo centrais.

Konservatorius teigė, jog rinkosi ne iš vieno pasiūlymo, bet ne visi turėti jį tenkino, nes esą norėjo įdomaus darbo, nebe transporto srityje, kurioje darbavosi anksčiau.

IT verslu užsiimantis V. Radvila irgi sakė sulaukęs kvietimo – esą KU rektorius paprašė padėti greitai sutvarkyti kritinėje padėtyje esančią mokslo įstaigos IT sistemą.

„Rektorius žinojo, kad turiu reikiamų kompetencijų, ir pakvietė. Reikia ir greitai pritaikyti sistemą nuotoliniam mokymui, ir ją optimizuoti. Iš tiesų, tai net nesidomėjau, kokia bus alga – darbo sutartyje įrašytas kažkoks koeficientas. Versle tikrai galiu užsidirbti žymiai daugiau. Sutikau ne dėl papildomo uždarbio, o dėl noro padėti universitetui”, – sakė miesto Tarybos narys.

Kad V. Radvila buvo pakviestas tik dėl turimo kompetencijos, tikino ir KU rektorius A. Razbadauskas. Pasak jo, darbo sutartis yra terminuota – trims mėnesiams.

„Etatas buvo laisvas, mes tikrai čia nieko nepažeidėme”, – sakė rektorius.

49 Comments

  1. Romas

    KRATC Klaipedoje , kap Lietuvos geležinkeliai buvo Socdemų , savų įdarbinimo agentūra . Viskas tipo teisėtai .ką veikia STT , tai dirba pagal užsakymus , bet nežiūri realiai kur yra korupcija .

    Reply
  2. kis

    Schema labai panasi i iprastines konservatoriams.Galima pavadinti tuos „altruistus” kaip Klaipedos miesto Rokuciais Masiuliais ,trys menesiai ir babkes iplauke i kisenes.Idomu ,kas tas IT sistemas uzsieme ,ar tik ne tas pats vunderkindas.?STT,dar vienas dvokiantis zidinis,jau KU ir Kratce.

    Reply
  3. Nuomonė

    Balsavome už Grubliauską, o gavome liberalų liekanas, konservatorių pašluostes.

    Reply
    • Nedejuok

      Tai jeigu proto neužteko balsuojant, tai nėra ko skųstis dabar.

  4. Kažkas nepadoraus

    Gėda, tik gėda, atsirado vunderkindai. Galimai tie čia trys paminėti vaikinai galvoja, kad visi buduliai, o jie tik kapeikinėtojai.

    Reply
  5. oi Petrošiau

    tiek veiklos soc erdvėje ir štai toks posūkis, įdomu kaip čia konservatoriai įžvelgia puikų pavyzdį.

    Reply
    • Klaipėdietis

      Pabėgiojo pk miesta, duobes pafilmavo, sau reklama pasidarė ir gavo ko norėjo, bet koks jo kelias buvo iki šito tai oj oj. klajūnas perbėgėjas nuo vieno pas kita. Ėjo su Nausėda, perbėgo pas Grubliauska, o patekes i taryba Grubliauska perspjovė ir nubego pas konservus, visa tai pasako koks šitas žmogus nestabilus ir kaip juo negalima pasitikėti.

  6. Strategai tik į savo kišenes

    Aferizmas Klaipėdoje norma. Svarbiausia pinigai informacijai, tą senai valdantys gerai supranta, todėl paskirtas vikrus vyrukas, kruiam dzin visuomenės vertybės: vadovaus informaciniam projektui apie atliekų tvarkymo kultūrą. Noriu žinoti sumeles tam informavimui…. Kur ir kada paskelbtas konkursas į darbo vietą? Beje, visi konkursai pvz. valstybės tarnyboje ir kitur sustabdyti dėl karantino. O čia ką? Iš karto pradės dirbti iš namų? Teisininkas… Ką supranta apie projektų valdymą? O gal inžinierius? Ar atkreipėte dėmesį, kad KRATC jau užsiims (projektų vadovas) saulės elektrinių statybų klausimai. Su šiukšlių konteineriais nesibaigiantys pažadai, o miestiečiai jų laiku nesulaukia. Tada iš požeminių jau lieka pusiau požeminiai, …

    Reply
  7. Koktūs

    Na, Radvilo nepažįstu, bet Petrošius dar vasarą ėmęs verkti, kad turėtų kaip vietos politikas gauti daugiau pinigų, dabar nusišluostė ašaras. Į lesyklas įsileista naujų „gaidelių” Dirbo vaikiai rinkimuose, dabar atėjo atpildo diena. O Šulcas mero su ašaromis atsiprašė, gavo vietą, kol tėvukas Kongas meraus

    Reply
    • Nuomonė

      Balsavome už Grubliauską, o gavome liberalu liekanas …,konservatorių pašluostes.

  8. Klp

    Apie Petrošiu buvau geresnes nuomonės, bet pasirodė jo tikrasis veidas, tai klajūnas per partijas siekiantis naudos tik sau, pabegiojo su telefonu Klaipėdos duobės pafilmaves ir uzsitarnavo populiarumą.

    Reply
  9. Se

    Pasižiūrėjau į ĶRATC etatus. Vadovai ant vadovų, pavaduotojų pavaduotojai. Pirkimų skyriuje yra du etatai – hviršininkas ir pavaduotojas. Teisės skyriuje dviem teisininkams vadovauja viršininkas, o šiam direktoriaus pavaduotojas. Ką veikia 5 buhalteriai? Ką veikia krūva direktoriaus pavaduotojų ? Atlikus palyginimą, jaučiu gautųsi įspūdingas realiai dirbančių ir jiems vadovaujančiųjų santykis.
    Žodžiu, tikras gyvatynas šiukšlių imperijoje.

    Reply
    • Se

      Pamačiau. KRATC administracijoje dirba 16 funkcionierių. Jų vidutinis darbo užmokestis 2019m. IV ketvirtį sudarė po 2241 € į rankas. Įdomu, kiek šie valdiški „specialistai” būtų verti laisvojoje rinkoje. Samanoti vadovai turbūt suktųsi ties minimalaus dydžio atlyginimu.

    • Se

      Matau neišsemiamus aruodus redakcijai rašyti apie savivaldybės įmonių etatus ir atlyginimų dydžius. Susidarytų visas ciklas.

  10. Pusys

    Melas gena mela…
    Gerb Vainoriau jau yra medziaga kitam straipsniui, reikia paviesint visas sios istaigos sutartis, per ka, ir kokios pavardes susijusios

    Reply
    • Povilas

      Eiliniai savivaldybės įmonės taktiniai žingsniai. Kad ten vyksta tas pats kas Klaipėdos vandenyse, Gatvių apšvietime seniai aišku. Kaip vadovas prasitęsė savo kadenciją, taip pat paaiškėjo. O dabar įdarbino Petrošių kaip priedandą. Gerbiamas M.Vainoriau, nepagailėkite jėgų dar šį lizdą po šapelį panarstyti. Turbūt pamatysime nemažai..

  11. Ar vėl sutapimas ?

    ” sprendimų ” vadovas Eimantas Rudminas , tas iš Martyno dar 2018 -11-30 straipsnio ” V. Grubliausko rinkimų komitetas pradeda veiklą ” ir jo steigėjų sąraše minimas Eimantas Rudminas tik bendrapavardžiai ? Vėl
    sutapimas ? Vyručiai , praradote padorumą ar einant į valdžią jo ir nereikia ?

    Reply
  12. Sutapimas ?

    Rinkimai į savivaldą 2019 kovo 3 ” komiteto ” rinkimų štabo vadas Vytis Radvila ? 2019 lyg liepą , reikia pažiūrėti rekvizituose , atsiranda ” pridėtinės vertės sprendimai ” ? Vadovas įrašytas į ” komiteto ” sąrašą ? Ir dar sutapimai konkursai laimėti savivaldybės gatvių apšvietime , Psichikos centre vadovas Slatvickis taip pat ” komiteto ” sąraše ? Apie klaipėdos šventes daugelis žino 🙂 na ir KU vėl pavardė iš sąrašo ? Dabar dar Šulcas grįžo ? Jūs tikite tokiais laimingais sutapimais ? Aš ne . Aš manau , kad sprendimai ir buvo įkurti tam , kad ” laimėti ” konkursus . Apie konservatorių skaidrumą ir Petrošių net kalbėti nesinori . Klaipėda pralaimėjo .

    Reply
  13. Anonimas

    O tai tai… o tai kur konservatoriu skaidrumas? Kalba zmones, kad Kaveckis paprase ir KRAC konservatoriu Petrosiu idarbino. O taip tokia alga ne visur gausi. Ar viesi konkursai buvo paskelbti? Ar tie jaunuoliai vieninteliai buvo kandidatai, vieninteliai tinkami visame mieste uzimti sias darbo vietas? Kodel jie? Petrosius ilgai siautejo darbo neturedamas tarybos nario algos didesnes reijalaudamas. Kalba kad pas konservatorius ir bego su salyga, kad darba suras. Surado. Valiooo konservatoriams! Kitas pries dvi savaites pradejo dirbti KU vedeju. Nejaugi. Ar paslaugu sutarties su KU nebuvo? Gal Vytis Radvila dirba ir su savo viesaja istaiga Pridetines vertes sprendimai. O KU jau nuo sausio menesio darbabosi? Juk verslininkas.
    Negrazu..oj negrazu. Yra Klaipėdoje daug gabių ir daug gabesnių žmonių, bet deja. Kol nebus skaidrumo, viesumo jiems tokia sekme nesisypsos. Kaip siems isrinktiesiems.

    Reply
    • Negražu

      Negražu meluoti. VšĮ „Pridėtinės vertės sprendimai” turi vienintelį dalininką ir jis ne Vytis Radvila.

    • Pusys

      O nieks nerašė, kad jis dalininkas, bet kad dirbo ar dirba ir susijęs, tai faktas
      O direktorius nėra verslo partneris?
      Sausio mėnesio dokumentas sako ką kitą

    • ?

      O to vienintelio dailininko nebuvo ” komiteto ” sąraše ? Ar ne 30 ? Sakyčiau ypatingas skaidrumas . O ir tie laimėti konkursai , manau nebūtų sunku atsekti pavardes iki ” komiteto ” ?

    • Pusiui

      Kaip tai nerašė? O kas čia: „Vytis Radvila dirba ir su savo viesaja istaiga”. Ką reiškia savo? Ir apie ką mes šnekame, apie 3509 Eur sutartį? Šakės, kaip apvogė univerą!!!!

    • Anonimas

      Savo, tai reiskia sava chebra. Ar dalininkai,.ar darbuotojai jokio skirtumo. Bent nemeluotu jaunasis politikas tautai, kad dvi savaites KU uz alga dirba.

    • Nesvarbu

      O skaidrumo nebus tol, kol žmonės tokiems ” gudručiams” netrenks per nagus ir neparodys jų tikrąją vietą.

  14. Taip

    Taigi, arturas sulcas dirbo vycio radvilos IT firmoje, laimejo si firma kazkoki. IT konkursa ‘Klaipedos’ universitete, kuris siaip jau IT specialistu turi ir juos rengia. ques what’s now? Arturas Sulcas tapo mero patareju, o kiti…is tos pacios komandos labai laiku kazkaip sekmingai prasisuko…liudna ponai klaipedoje…

    Reply
  15. Jurgita

    Daugumai komentatorių reiktų bent jau su abiem pabendrauti. Aš nieko blogo nematau, kad protingi žmonės ateina į viešąjį sektorių. Nuo to visiems tik geriau.

    Reply
    • Algirdas

      O kur matot tuos protingus čia…..

    • Klp

      Pasidomėkit kaip, kokiu keliu, kokioj priemonėm Petrošius pateko į tarybą. Jo era prasidėjo kai jis buvo Nausėdos komandos narys, kiek pabuvęs perbėgo pas Grubliauska, dar rinkimų metu labai norėjo tapti Klaipėdos vandenų vadovų, (nepavyko), per plauką pateko į tarybą, vos pabuvęs vėl perbėga pas konservatorius, bėgioja po miestą duobes paveiksluodamas, sau reklama darėsi. Pasiekė savo, gavo pagaliau darbą. Jum čia atrodo protingas žmogus?

  16. klaipėdis

    Čia sena Liberalu Gentvilo mokykla-augina „sveiko proto jaunimą”, pamainą. Ir taip visur kur bepaziuresi, visur savi – savivaldybes vištideje, versle, kultūroje , medicinoje, švietime..Nuvare Lietuvos langą į Europą iki darbenų lygio (nors tai gal per daug gerai pasakyta)

    Reply
    • atsimerk

      tu išsimiegok arba akinius pasiimk „liberale”, konservatoriai su centristais seniausiai valdžioje, aprašomi herojai ne liberalai, ko čia švapi kas ant liežuvio užeina ar karantinas susuko protą

    • ....

      Kas dėl liberalai ar ne . Ar čia tas Vytis Radvila kuris vrk puslapyje 2015 m rinkimuose nuo liberalų ? O dėl Petrošiaus liko tik nusišypsoti tai komitetas tai konservatoriai 🙂 . Šiaip kiek komitete yra ne liberalų ? Taigi baikit juokinti su ” ne liberaliu komitetu ” . Man tik įdomu į ką jie išsivers per sekančius rinkimus . Tikiuosi ši kadencija jiems bus paskutinė .

  17. Sėkmės

    Didžiausia šitų vyrų problema nevykėlio mero štampas, is šis šleifas visada vilksis. Net kai norėsit šitos gėdos arsikratyt, nebepavyks. Sėkmės darbe. Dirbkit Klaipėdai, nepolituokit ir nebūkit populistais kaip jūsų didis mokytojas dudorius.

    Reply
  18. Sigitas

    Aš nieko prieš būčiau. Profesionalumą gerbiu ir gerbsiu, bet jis turi būti reiškiamas, grindžiamas savo dorais veiksmais. Deja t.y. štai kur ir koks Klaipėdos miesto gyventojų kai kurių išrinktųjų atsinešimas tarnauti gyventojų gerbūviui ir gerovei. Ne per seniausiai pramušė, prakyšo kapeikinį tarybos nario atlyginimą, o kad jie (kai kurie) nepersidirbtu net iki trijų patarėjų sau pasirupino. Na o dabar dar ir įsidarbino kas laikinai, kas terminuotai. Neveltui man kaimynas man sakė t.y. suktumas suktumui nėra lygus. Kita vertus čia Klaipėdos miesto gyventojams spręsti.

    Reply
    • artiomas

      nereikia prašyti, kad prasikrapštytume akis. Mūsų akis mato, tai kas vyksta Klaipėdoje. Todėl apie nesuteptą liberalų mundurą , nejuokinkite. Su Grubliausko komanda, kuri suėjo į Laisvės partiją, į miesto tarybą atėjo ir Petrošius. Tik 2019 metų pabaigoje pasiprašė pas konservatorius. Kas šiandien yra konservatoriai, kuriems vadovauja Gabrielius Landsbergis? Liberalai po tetušio sparnu. Konservatoriai, tai partija mutavusi pas liberalus.

  19. Gedas

    Meras savus sukiša šiltai

    Reply
  20. artiomas

    Kodėl liberalai valdantys Klaipėdą vadovaujasi nepotizmu? Savus į postus. Todėl, kad apie 20 metų klaipėdiečiai juos mylėjo. Stokholmo sindromas. Skriaudikams valdžia.

    Reply
    • nenu

      Kokie dar liberalai, cia mero chebra.

    • artiomas

      Juokaujate. Klaipėda tebėra abiejų, t.y. Liberalų sąjūdžio ir Laisvės partijos įtakoje. Todėl tiek daug sužinome apie Armonaitės partiją, kad viešina Čmilytės partijos kolegos. Liberalai, net nesvarbu kokie, Klaipėdą pavertė provincija.

    • akliems

      šiuo metu Klaipėdos valdantieji Konservatoriai , Centro partija, komitetas, Petrošius – konservatorius, prie ko jums amžinai Liberalai (nors nesu jų fanas, bet jau akis bado, kai žmonės neskiria, o tik švapa)

  21. Tai kaip ir aišku

    Tai labai paprasta. Savo IT įmonę pasamdys igyvendinti projektą ir optimizuos KU It sistema. Alga neaktualu nes gerai nubirės nuo projekto per savo įmonę. Ir kalba eina apie universitetą kuris ir taip jau neaišku kokių budu dar egzistuoja su tiek norinčių ten mokytis ir destytojai taip.ar taip neveda paakaitų o viska palieka mokytis savarankiškai 🙂

    Reply
    • Vytis Radvila

      ane. Tą pačią diena STT pasibels. Siūlau mažiau konspiracijomis gyventi.

    • RE:

      Čia ne konspiracijos 🙂 kas kūrė portalą mero rinkimų kompanijai?
      Kas sako jog negalima per partnerius ar kolegas patvarkius paslaugų ar prekių pirkimo sąlygas pasidaryti procentuką kitą? Perkant paslaugas ir ar prekes už kiek didesnę nei rinkos kaina ar su kiek didesniu antkainiu negu parduoda kiti rinkos dalyviai iš tų pačių komponentų tiekėjų 🙂 nereikėyu įtarinėti jokių konspiracijų jrigu panašūs dalykai nevyktų dabartinėse įsyaigose savivaldybės 🙂 ?

    • Radvilai

      STT nepasibels.Jaučia konjunktūrą miestelyje. Kol kas ne. Bet drąsos ir naglumo jums netrūksta.

  22. Elena

    Šlykščiau nesugalvosi . O Petrošiaus išsilavinimas projektams tinka ?

    Reply
  23. Vtf

    Jaunieji bebrai

    Reply
  24. Algirdas Grublys

    Jaunieji pasakų seneliai

    Reply
  25. nestebina

    Tai iß kart matesi kad Audrius slidus tipas,dzin jam Tavarka Klaipedoje,dzin jam visu nuomone,

    Reply
  26. Tomas

    Blyn, jau vimdo nuo tų jų nesąmonių.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Neteisingai rūšiuojantys atliekas gali sulaukti baudų 

Klaipėdos savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) inspektoriai pradėjo aplinkosauginius reidus – tikrinama, ar klaipėdiečiai ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Klaipėda pagaliau pradeda rūšiuoti maisto atliekas

Vėluodama keturis mėnesius Klaipėda pradeda maisto atliekų rūšiavimą – antradienį surengta oficiali tam skirta šalia Dumpių sąvartyno pastatytos linijos atidarymo ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This