COVID-19 užsikrėtė KUL neurochirurgas

Koronavirusas, Svarbu

Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas šeštadienį pranešė, kad po naktį Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) laboratorijoje vykdytų tyrimų paaiškėjo 8 nauji užsikrėtimo COVID-19 virusu atvejai.

„Deja, bet ir vėl tenka konstatuoti, kad vienas iš teigiamų testų yra ir gydytojo iš KUL Neurochirurgijos skyriaus ir tai dar viena didelį nerimą ir rūpestį kelianti situacija. Siekiant užkirsti bet kokias galimybės viruso plėtrai, izoliuota 10 medikų ir personalo, dirbančių šiame skyriuje. Šiuo metu KUL gydomi 49 šiuo virusu užkrėstieji, o dar 19 laukia savųjų jau atliktų tyrimų rezultatų, o dar du pacientai išleisti pabaigti gydymą namuose”, – savo „Facebook” profilyje rašė meras.

KUL vyr. gydytojas Vinsas Janušonis buvo sakęs, kad penktadienį COVID-19 virusu buvo užsikrėtę 11 šios įstaigos medikų ir 3 kiti darbuotojai, buvo uždaryta 10 skyrių.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, šeštadienio rytą šalyje buvo patvirtinti 382 COVID-19 atvejai.  Šeštadienį Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas pranešė apie dar vieną – jau ketvirtąją – mirtį nuo koronaviruso Ukmergės rajone. Tai 74-erių vyras, turėjęs aibę ligų ir priklausęs rizikos grupei.

11 Comments

  1. Gina

    Negyvenu Lietuvoje jau 20 metu, bet esu kilusi is Klaipedos. Man graudu skaityti zmoniu atsiliepimus, kurie juodina medikus. Tiek miesto meras, tiek ligonines vadovas, tiek medicinos personalas, iskaitant ir visus kitus ligonines darbuotojus, atiduoda visas savo jegas kovai su virusu. Pasakykite gera zodi, parasykite grazu atsiliepima, o nepilstykite purvais.

    Reply
  2. Savas

    Kad nėra ten ką paimti. Medikai tik dabar ėmė tik gauti masės ir kaukytes. Dirbo kas ką turėjo, ta ir dėjosi. Dabar jau atgabeno kažkiek. Vargo vakarienė mūsų medikams. Biznieriai iš kaukių sau biznis daro, o medikai sveikata rizikuoja. Stiprybės ir sveikatos Klaipėdos medikams!

    Reply
  3. Troliukas

    Kas nedirba tas nežino. Medikai pilna ta žodžio prasme, stoja prieš giltinė plikom rankom. O ar tas rūpi mūsų sveikatos ministrui?! Vargu! Jis tik šypsosi į USA uzsimoves kariska uniforma ir pozuoja prieš kameras. O medikai verkia eidami namo, nes nežino ar ryte be išeis į darbą. Ar meatguls šalia pacientų jų šeimos narys, ar jų vaikas. Kur žiūri mūsų valdžia?! Ar mes ją turime?! Prieš rinkimus verta pagalvoti, ką renkame?! Ar verti mūsų balso?

    Reply
  4. Klaipėdietė

    O dar nori karantiną atšaukti balabdžio vidurį. Dirbdama ligoninėje jau seniai būčiau daugkartinio naudojimo kaukę nešiojus, nei maldavus duot vienkartinę. Ir jei pats personalas nevogtų, tai užtektų tų kaukių. Dar kyla vienas klausimas, jei susirgo gydytojas, tai vadinasi pats ir namiškiai nesilaikė apsaugų. Ot daktarų atsakomybę.

    Reply
  5. To Klp

    Ten dirbi? Jei ne- tai rašai nežinodama, as padėties toj ligoninėj. Pasiklausk pwrsonalo-nuo gydytojo iki valytojos. Pasakys. Bijodami , bet pasakys.

    Reply
    • Oi, bijau

      Baikit su tom baimėm. Išgerkite drąsos piliulę ir elgitės garbingai.

  6. Justina

    DAR GYDOSI ANALINĖS ANGOS TRAUMA.

    Reply
  7. Apie situaciją KUL

    Kada Grubliauskas atsibus ir išgirs kokį spaudimą patiria KUL darbuotojai iš ligoninės caro:(
    Jau darbuotojai maldauja kaukių. Baisu, kai tokie atvejai yra šiais laikais:(
    Bet merui px, jis jau seniai išsioperavęs sąžinę.

    Reply
    • nebuvo

      Nesioperavo sąžinės. Tam yra būtina sąlyga. Ją turėti. Nebuvo. Nuo gimimo. Arba buvo, bet trumpa, maža, nudžiūvo ir nukrito. Anksčiau už virkštelę.

    • Klp

      Koki brieda jus žmonės rašinėjat, Visoj LT tas pats, Visam pasaulį tas pats, bet užkliūva kažkodėl tik Janušonis, pagal jus turbūt ir Janušonis kaltas, kad tas virusas atsirado? Normalu viskas toj ligoninėj yra, iš kur jūs tas nesąmones teaukiat?

    • Jolanta

      Na jūs žinias skaitykit. Jis stovi už medikus. Kaunasi su Vyriausybe už klaipėdiečius.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This