COVID-19: KUL Neurochirurginis skyrius uždarytas, užsikrėtė dar vienas Jūrininkų ligoninės medikas

Koronavirusas, Svarbu

Sekmadienio rytą Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pranešė, kad patikrinus didžiąją dalį Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) Neurochirurginio skyriaus, kur šeštadienį buvo fiksuotas koronaviruso atvejis vienam iš gydytojų, medikų, jų tyrimai buvo neigiami.

„KUL medikai įtaria, kad būtent šiame skyriuje (Neurochirurgijos) infekcija paplito nuo vieno iš ligonių (kuriems atliekamos būtinosios operacijos), užkrečiant kitus ligonius bei gydytojus, identifikuoti net penki jų, gulėję dviejose skirtingose palatose. Ir ta situacija padiktavo operatyvų ir būtiną sprendimą – skyrius operatyviai karantinuojamas, visi sergantys ligoniai iškeliami, atliekami visi kiti būtini veiksmai tokioje situacijoje. Medikai ir vadovybė be miego dirbo visą naktį ir dabar visa ši „evakuacija” jau baigta”, – savo „Facebook” profilyje rašo meras.

Tačiau, pasak jo, identifikuotas COVID-19 atvejis Klaipėdos jūrininkų ligoninės darbuotojai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Klinikinės ir diagnostinės laboratorijos darbuotojai patvirtintas COVID-19. Renkami epidemiologiniai duomenys. Pirminiais duomenimis bus izoliuoti trys laboratorijos darbuotojai. Su kitų skyrių darbuotojais sergantis asmuo kontakto teigia neturėjęs, darbe visada buvęs su kauke. Nekeliavęs. Neatmeta galimybės, kad užsikrėsti galėjo artimoje aplinkoje arba viešoje vietoje”, – informavo Klaipėdos jūrininkų ligoninė.

Prieš savaitę buvo diagnozuotas susirgimas Jūrininkų ligoninės Kraujagyslių chirurgijos skyriaus medikui, buvo sustabdyta šio skyriaus veikla.

V. Grubliauskas taip pat informavo, kad šeštadienį buvo gautas siuntinys su tą rytą Lietuvą pasiekusiomis Kinijoje pagamintomis apsaugos priemonėmis – 19 000 respiratorių, vienakartinės pirštinės ir kt.

„Vyksta intensyvus galingojo tyrimų aparato pastatymo ir montavimo bei derinimo darbai ir jau netruks jis pradės savo darbą. Vakar mūsų mobiliosioms „medikų kuopoms”, atliekančioms patikrinimus keltuose, darbo buvo labai daug, nes keltai buvo net keturi, ir jei iki pietų buvo dirbama pagal naują tvarką, kai keleiviai buvo tikrinami „pagal simptomatiką”, tai po pietų… ir vėl tvarka pasikeitė, ir vėl tikrinami visi be išlygų. Apie incidentus nepranešta, tik vienas buvęs klaipėdietis karantinuosis 14 dienų viešbutyje, o penki iš jų pasirinko tą patį variantą, bet viešbutyje laukdami, kol saugiu būdu bus užtikrintas parvykimas į jų savivaldybes. Beje, pora keleivių iš paskutiniojo kelto į viešbutį išvyko „užsupti ir įšilę”, bet tikiuosi iki kelionės namų link „išsivėdins”, – apie šeštadienio įvykius rašė V. Grubliauskas.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, sekmadienio vakarą iš viso buvo patvirtinti 460 užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejų. Šeštadienį jų buvo 394.

Sveikatos apsaugos ministerija sekmadienį pranešė, kad Nacionalinei visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijai (NVSPL) pavesta įvertinti, ar dar keturios laboratorijos – UAB „Baltic Medics“, UAB „Diagnostikos laboratorija, UAB „Medicina practica laboratorija“ ir UAB „SK Impeks Medicinos diagnostikos centras“ – turi tinkamas sąlygas atlikti koronavirusinei infekcijai nustatyti reikalingus tyrimus.

Šiuo metu tyrimai atliekami šešiose laboratorijose: NVSPL, Santaros klinikose, Kauno klinikose, KUL, Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, taip pat Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto (NMVRVI) laboratorijoje.

Iki šiol iš viso ėminių dėl įtariamo koronaviruso ištirta 8424, per šeštadienį – 1524. Iš jų 137 buvo atlikti KUL laboratorijoje.

Taip pat pranešta, kad nuo šiol dėl galimos infekcijos gali būti tiriami visi, kuriems pasireiškia ūmios kvėpavimo takų infekcijos simptomai. O gydymo įstaigos, įvertinusios savo specifiką ir galimas rizikas, turės apsispręsti, kokiu dažnumu sveikatos priežiūros specialistus tikrinti profilaktiškai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienį - vos du antriniai COVID-19 atvejai, bet mirė vienas žmogus

Lietuvoje šeštadienį buvo patvirtinti vos du nauji koronavirusinės infekcijos atvejai ir abu užsikrėstusieji susirgo antrą kartą. Klaipėdiečių tarp jų trečią ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitinis COVID-19 rodiklis Klaipėdoje padidėjo 125 proc.

Lietuvoje penktadienį buvo patvirtinta 18 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du žmonės susirgo antrą kartą. Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This