Gimnazijos direktoriui – bauda už pinigų rinkimą iš mokinių

Švietimas

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Klaipėdos apygardos valdyba skelbia nubaudusi uostamiesčio gimnazijos direktorių, kuris kartu su pavaduotoju ūkio reikalams neteisėtai rinko pinigus iš mokinių už automobilių stovėjimo aikštelę, esančią šalia gimnazijos. Direktorius nubaustas 195 eurų bauda, pavaduotojui skirtas įspėjimas.

Palmiros Mart nuotr.

FNTT praneša, jog patikrinimas buvo atliktas gavus anoniminį pranešimą, kad Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijoje galimai daromi pažeidimai dėl pajamų už automobilių statymą neapskaitymo.

Įvertinus patikrinimo metu paimtus raštiškus paaiškinimus bei išanalizavus ranka darytus užrašus nustatyta, kad jau penktus mokslo metus iš Vytauto Didžiojo gimnazijos mokinių iš tiesų neteisėtai renkamas mokestis už automobilių parkavimą – iki šių mokslo metų buvo renkamas 30 Eur metinis mokestis, o pernai rugsėjį jis padidintas iki 50 Eur. Paskaičiuota, kad tokiu neteisėtu būdu gimnazija iš moksleivių surinktų pinigų „praturtėjo“ 3600 eurų. Gautos lėšos esą naudotos aikštelės priežiūrai.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai nurodė, kad savivaldybės taryba nėra nustačiusi rinkliavos mokesčio ir jo surinkimo tvarkos už automobilius, statomus gimnazijai priklausančioje aikštelėje. Gimnazijos vadovas Stasys Ruiba savivaldybės neinformavo, kad imamas mokestis už automobilių statymą iš minėtos gimnazijos moksleivių. Savivaldybė taip pat nebuvo suteikusi leidimo įrengti aikštelėje užtvarą.

FNTT nuotr.

Atsižvelgiant į nurodytas aplinkybes, už nustatytus nusižengimus surašyti du administracinio nusižengimo protokolai: direktoriaus pavaduotojui ūkio ir bendriesiems reikalams – už buhalterinės apskaitos reikalavimų pažeidimą, direktoriui – už neteisėtą vertimąsi komercine veikla. Už tai direktoriui skirta 195 eurų bauda, o ūkvedys atsipirko įspėjimu.

Skelbiama, jog gimnazijos vadovai kaltę pripažino. Patikrinimo metu surinkta informacija taip pat perduota vertinti Klaipėdos miesto savivaldybės administracijai.

5 Comments

  1. Kelionių gidas

    Niekada Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijos vidinis kiemelis nebuvo mašinų stovėjmo aikštelė(žiūrėkite dokumentus). Prieš „n ” metų dabartiniam direktoriui šovė mintis-„šlakbaumas”(neregistruotas) ir prasidėjo verslas. Buvo net nusipirkta surūdijusi mašina už ????sumą, pritvirtintas skardinis kastuvas ir švyturėliai ant stogo. Kelis kartus praeitą žiemą taip grandė gimnazijos šaligatvius, kad net savivaldybės sudėtos naujos trinkelės turėjo šokinėti(tai išdavė garsas). Šį eksponatą galite pamatyti gimnazijos vidiniame kieme, nepasigailėsite. Tada siūlau užeiti į vidų, jeigu įleis ir pamatysite putplasčiu ir gipso kartono plokštėmis uždengtas sienas ir lubas, kad nematytumėte įtrūkimų ir pelėsių. Štai taip buvo paslėpta ir dingo pirmoji Klaipėdos Bauhauzo stiliaus architektūros gimnazija. Kita ekskursija bus į gimnazijos sodą….

    Reply
  2. Buvęs mokinys

    Turtinga Lietuva tapo – gimnazistai į pamokas tokiame kaip Klaipėda „dideliame” miestel;yje važinėja …automobiliais. Nieko blogo nėra ,kad gimnazijos direktorius tokiu hūdu , manau, bando, sumažinti teršti mokyklos aplinką CO2 dujomis. Be abejo, tai privalėjo daryti teisingai ,prisilaikant įstatymų. Gėda, Gėda tokia kokios niekam negali net pasakyti. Pagalvokit tik, tėvai perka automobilius dar neužsidirbančiam pinigų savo sūneliui ar dukrelei, vietoj to, kad nupirktų… dviratį… Gėda. To nėra Skandinavijos valstybėse ar kt.
    VD gimnazijos kiemas uždaras. Aplink pastatai, ligoninė.. Kieme yra ir stadionas. Ar matuojate oro taršą? Kur chemijos, biologijos, kt mokytojai? Kodėl savivaldybės Švietimo skyrius nesirūpina mokyklų aplinkos oro kokybe? Reikia griežtai neįleisti nė vienoje miesto mokykloje ( tai dabar visur pilna automobilių) į jų kiemus automobilių.
    Įrenkite mokyklų kiemuose dviračių, paspirktukų patogias, saugias vietas. Mokyklų kiemai NEGALI būti automobilių parkavimo vieta.

    Reply
  3. Kis

    Ar norai dings po tokios „ziaurios”baudos?

    Reply
  4. Nuomonė

    3600 tūkt. eurų = 3 600 000 €. Taip normaliai praturtėjo. Manau tą baudelę susimokės lengvai.

    Reply
    • akadministratorius

      FNTT pranešime buvo palikusi klaida, kurios nepastebėjome. Surinko 3600 Eur.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Bankroto administratorius lieka nuteistas

Klaipėdos apygardos teismas sutiko su pirmos instancijos verdiktu, jog yra pakankamai įrodymų, kad už melagingų parodymų davimą ir dokumentų klastojimą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija, Svarbu

Vasario 16-oji tarpukario Klaipėdoje: nuo alučio iki apspjaudomų trispalvių

Klaipėdos kraštas, 1923-iaisiais tapęs Lietuvos dalimi, praturtėjo nauja švente – Vasario 16-osios minėjimais. Iš tarpukario Klaipėdos spaudos matyti, kad neatsiejama ...
2024-02-16
Skaityti daugiau

Švietimas

Gimnazistams pristatė parodą „Trys Vasario 16-osios prasmės"

Ketvirtadienį, Lietuvos valstybės atkūrimo dienos išvakarėse, Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijos bendruomenei pristatyta Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos institute ...
2024-02-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This