Klaipėdoje – nauja COVID-19 tyrimų vieta

Koronavirusas, Svarbu

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pirmadienio vakarą pranešė, kad koronavirusinei infekcijai (COVID-19) nustatyti reikalingi tyrimai jau atliekami ir privačioje Klaipėdoje veikiančios bendrovės „Medicina practica“ laboratorijoje.

Governor Tom Wolf (flickr.com) nuotr.

Dar viena įmonė – „SK Impeks Medicinos diagnostikos centras“ – baigia ruoštis startui ir jau antradienį esą taip pat pradės vykdyti tyrimus.

Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija (NVSPL) įvertino ir patvirtino, kad šios dvi įmonės turi tinkamas sąlygas tyrimams dėl koronaviruso infekcijos atlikti.

Likusios dvi įmonės – „Baltic Medics“ ir „Diagnostikos laboratorija“ – irgi esą baigia derinti formalumus, būtinus startui.

Iki šiol tyrimai koronaviruso infekcijai nustatyti buvo atliekami šešiose laboratorijose: NVSPL, Santaros klinikose, Kauno klinikose, Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL), Respublikinėje Šiaulių ligoninėje ir Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas sekmadienį skelbė, kad KUL „vyksta intensyvus galingojo tyrimų aparato pastatymo ir montavimo bei derinimo darbai ir jau netruks jis pradės savo darbą”.

Anot SAM, atlikus tyrimus pirmadienį Lietuvoje patvirtinti dar 7 užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejai. Lietuvoje iš viso yra patvirtintas 491 ligos atvejis.

7 Comments

  1. Alejsandr

    Laba diena man reikia skubiai darytis tyrima covid-19,ar butu galima pirmadieni

    Reply
  2. Laura

    Laba diena man reikia skubiai darytis tyrima covid-19,ar butu galima pirmadieni

    Reply
  3. gintaras

    sveiki noreciau pasidaryt nuo covi19 testa kada butu galima greitu laiku??

    Reply
  4. Antanas

    Aciu Jums ponai valdininkai su Grubliausku priesakyje,-kaip greit nusprendete – 50 euru nuo buto uz laiptiniu daugiabuciuose dezinfekavima.Mano laiptines 9 aukste yra 4 butai,gyvena 3 seimos po 2 pensininkus ir 1 seima su mazu vaiku.Ar ponai,Jus pagalvojote,is kur mes pensininkai paimsime tuos 50 euru,odar ir siuksliu konteineriu ir ju stovejimo vietos dezinfekcija kainuos ne maziau.Kiek mes isleidziame vaistams-1/3 pensijos/404 eurai/,uz buto islaikyma/sildymas,elektra,dujos vanduo ir kanalizacija/ sumokame sukande dantis,o dar siuksliu isvezimas,dantu protezu remontas,jau 2 kartus suluzo, suklijavimas po 30 euru ,pagaliau namo remontas/stogo dangos keitimas,sienu germetizacija,laiptiniu remontas,islaidas dar butu galima testi ir testi
    Nemokesiu uz dezinfekcija,nors prie sienos statykit-neturiu is kur.
    Kreipiuosi i visus pensininkus: nebijokit,parasykit savo nuomone apie tai,su pagarba pensininkas Antanas

    Reply
  5. Audrius

    Pasipelnys privatus sektorius

    Reply
    • Tadis

      O tai ne.. Žinok investuos kapeikas ir dirbs už ačiū… Tau veltui diagnozuoja gnydos sindromą. Vaistų nuo to nėra mirštama lėtai nuo moralinių kančių (tu nieko neturi o kitas turi – skaudžiau nebūna)

  6. Kis

    Bus trukumas pacientu,matomai uz tyrimus mokes kasos geras babkes?Noreciau nors karta suklysti?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This