Šildymo sezonui artėjant į pabaigą – dar pigesnė šiluma

Svarbu, Verslas

Uostamiesčiu ir Gargždams centralizuotą šilumą tiekianti AB „Klaipėdos energija” nustatė jos kainą balandžiui, kuris gali tapti paskutiniu šio šildymo sezono mėnesiu. Naujasis tarifas – 3,46 ct/Wh be PVM – yra 13 proc. mažesnis nei pernai tuo pačiu metu ir beveik ketvirtadaliu mažesnis nei galiojantis šį kovą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Nepriklausomi šilumos gamintojai (NŠG) balandį savo šilumos energiją lyginant su praėjusiais metais atpigino nuo 21 iki 53,5 proc.

Tokius NŠG sprendimus galėjo lemti ir kovo patirtis, kai dirbo visi penki pačios „Klaipėdos energijos” biokuro katilai, o iš „Fortum Klaipėda” jėgainės buvo superkama ne visa šiluma, už borto buvo likusios „Klaipėdos mediena”, „Klaipėdos baldai” bei „Home group”.

Balandį pigiausiai šilumą iš NŠG tieks „Miesto energija” – 0,99 ct/kWh. Antroje vietoje esanti šilumą iš atliekų gaminanti „Fortum Klaipėda” už šilumą panorusi gauti 1,17 ct/kWh.

Vienas iš „Klaipėdos energijos” biokuro katilų balandį gamins 1,45 ct/kWh įkainotą šilumą, o už kituose pagamintą šilumą bendrovė norėjo gauti 1,82 ct/kWh – antrą pagal dydį kainą tarp NŠG.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Orai

Šilumos dar teks palaukti

Pirmoji balandžio mėnesio pusė buvo drėgnesnė už normą, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba. Daugiausia kritulių teko šiaurės rytiniams rajonams, ypač per ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Verslas

Kovą - mažesnės sąskaitos už šildymą

AB „Klaipėdos energija“ skelbia jau paruošusi sąskaitas už kovo mėnesio šildymą, kurių dalis jau pasiekė uostamiesčio ir rajono gyventojus. Šių ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This